Vera Outlook og forventet levetid

Vera Politimitemi (PV) er en sjelden blodtumor. Selv om det ikke er noen kur for PV, kan den styres gjennom behandling, og du kan leve med sykdommen i mange år.

Forstå fotovoltaikk

PV er forårsaket av en mutasjon eller en Adomaly i stamceller i benmargen. Photovoltaic tykkere blod som produserer for mange røde blodlegemer, som kan blokkere blodstrømmen og vevstrømmen.

Den eksakte årsaken til PV er ukjent, men opp 95 prosent av mennesker med sykdommen har også en mutasjon i Jak2-genet. En blodprøve kan oppdage mutasjonen.

PV er hovedsakelig funnet hos eldre voksne. Det forekommer sjelden i alle som er mindre enn 20 år gammel.

Hvem vi er 2 på hver 100.000 mennesker De blir rammet av sykdommen. Av disse personene, like under 20 prosent Det kan fortsette å utvikle langsiktige komplikasjoner som myelofibrose (benmarg arr) og leukemi.

Fotovoltaisk kontroll

Hovedformålet med behandlingen er å kontrollere blodcelletallet. Redusere antall røde blodlegemer bidrar til å forhindre dannelsen av blodpropper som kan forårsake hjerneslag, hjerteinfarkt eller andre organer. Det kan også bety ledelsen av antall hvite blodlegemer og blodplater. Den samme prosessen som rapporterer overproduksjonen av røde blodlegemer ser ut til å rapportere til og med overproduksjon av hvite blodlegemer og blodplater. Et stort antall blodceller, uavhengig av typen blodcelle, øker risikoen for blodpropper og andre komplikasjoner.

Under behandlingen må legen måtte overvåke deg regelmessig for å sjekke tilstedeværelsen av trombose. Dette skjer når en blodpropp utvikler seg i A & # 8217-arterien eller venen og hindrer blodstrømmen til hovedorganene eller stoffene.

En langsiktig komplikasjon av PV er myelofibrose. Dette skjer når beinmargen er arret og kan ikke lenger produsere sunne celler som fungerer som de skal. Du og din hematolog (en spesialist i blodsykdommer) kan diskutere en benmargstransplantasjon i henhold til saken.

Leukemi er en «8217; andre langsiktige komplikasjoner av PV. Spesielt er både akutt myeloid leukemi (LMA) og akutt lymfoblastisk leukemi (LLA) forbundet med VERA-policitemia. L’AML er mer vanlig. En spesialisert behandling kan også være nødvendig på leukemisk ledelse dersom denne komplikasjonen er utviklet.

PV-overvåking

Photovoltaics er sjeldent, derfor er en overvåkning og regelmessig sjekker viktige. Når du er diagnostisert med første gang, kan du se etter en viktig medisinsk senterhematolog. Disse blodspesialene vil vite mer om Photovoltaics. Og de ga sannsynligvis hjelp til noen med sykdommen.

Outlook for PV

Når en hematolog er funnet, samarbeider han med ham for å sette et program for avtaler. Avtaleprogrammet ditt vil avhenge av din PVs progresjon. Men du bør forvente å se hematologen din fra en gang i måneden til en gang hver tredje måned, avhengig av blodcelletall, Dell’alder, generell helse og andre symptomer.

Overvåking og regelmessige behandlinger kan hjelpe deg med å maksimere forventet levetid og forbedre din generelle livskvalitet. Avhengig av A’bredt spekter av faktorer, har det vist seg at dagens forventet levealder er nær 20 år Fra øyeblikket av diagnosen. L’alder, generell helse, blodcelletall, responsen på behandling, genetikk og livsstilsvalg, som røyking, har all innvirkning på sykdomsforløpet og dets lange prospekter.