BPCO Bipap: Bruk, bivirkninger, fordeler og mer

Cos’er bipap terapi?

BILEVEL (BIPAP) Positivtrykksterapi brukes ofte til behandling av kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL). KOL er et generisk begrep for lunge og respiratoriske sykdommer som gjør pusten vanskelig.

I utgangspunktet var terapi bare tilgjengelig som sykehusbehandling Alle’interiør av sykehus. Nå kan du gjøre hjemme.

Moderne Bipap-maskiner er bordsenheter utstyrt med rør og maske. Bare sett masken på nesen og / eller på munnen for å motta to nivåer av trykkluft. Et trykknivå leveres når inspirerende og et lavere trykk når du ekspanderer.

Bipap-maskiner er ofte utstyrt med en pustetimer og 3220; intelligent & # 8221; som passer til dine åndedrettsordninger. Gjenopprett automatisk trykknivået for trykkluft når det er nødvendig for å holde netningsnivået på # 8217;.

Denne terapien er en type ikke-invasiv ventilasjon (NIV). Dette skyldes at Bipap-terapi ikke krever en kirurgisk prosedyre, for eksempel L’intubasjon eller trakeotomi.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan denne terapien bidrar til å administrere COBD og hvordan du sammenligner andre behandlingsalternativer.

Hvordan Bipap hjelper med KOL?

Hvis du har COPCO, er det sannsynlig at pusten din er gledelig. Mangelen på pust og hissingpustet er vanlige symptomer på KOL og disse symptomene kan forverres med fremdriften av tilstanden.

Bipap-terapi tar sikte på disse dysfunksjonelle respiratoriske ordningene. Å ha et trykk på «8217 tilpasset luft for når inspirerende og et andre trykk på» 8217; tilpasset luft ved utånding, er maskinen i stand til å gi lindring til dine overbelastede lungene og thoraxveggmusklene.

Denne terapien ble opprinnelig brukt til å behandle nattapné og med en god grunn. Når du sover, er kroppen din avhengig av sentralnervesystemet for å lede pusteprosessen. Hvis du hviler i en tilbaketrukket posisjon, følg større motstand under pusten.

Avhengig av individuelle behov, kan Bipap Therapy finne sted når du er våken eller sover. L’Dagbruk kan blant annet begrense sosiale interaksjoner, men kan være nødvendig i visse situasjoner.

Vanligvis vil du bruke en BIPAP-maskin om natten for å holde luftveiene åpen mens du sover. Dette bidrar til utveksling av oksygen med karbondioksid, tilrettelegging av pusten.

For personer med KOL, betyr dette å puste mindre gods om natten. Trykket i luftveien oppfordrer en konstant strøm av oksygen. Dette gjør at lungene skal bære i kroppen mer effektivt; oksygen til kroppen og fjerne overflødig karbondioksid.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han har vist at for folk som har KOL og høyere nivåer av karbondioksid, L’vanlig bruk av natt Bipap kan forbedre livskvaliteten og den langsiktige overlevelsen.

Det er bivirkninger?

De vanligste bivirkningene av bipap terapi inkluderer:

 • tørket nese
 • nesetetthet
 • rhinitt
 • Generelt ubehag
 • klaustrofobi

Hvis masken løsnes, kan du også finne et tap D’luft fra masken. Dette kan forhindre at maskinen holder det foreskrevne trykket. Hvis dette skjer, kan det påvirke pusten.

For å unngå å forekomme et tap D’Det er viktig å kjøpe en maske tilstrekkelig tilpasset munn, nese eller til begge deler. Etter at du har slått på masken, skyv fingrene på kantene for å sikre at det er, forseglet & # 8221; og adherent til ansiktet ditt.

Bipap kan forårsake komplikasjoner?

Komplikasjonene fra Bipap er sjeldne, men Bipap er ikke hensiktsmessig behandling for alle mennesker med respiratoriske problemer. De mest bekymringsfulle komplikasjonene er knyttet til forverring av lungefunksjon eller skade. Snakk med legen din om risikoen og individuelle fordeler du måtte ha med Bipap-terapi. Kan hjelpe deg med å evaluere alternativene dine og gi ytterligere indikasjoner.

Hva er forskjellen mellom CPAP og Bipap Therapies?

Det kontinuerlige positive trykket på luftveiene (CPAP) er en annen type NIV. Som med Bipap, utviser CPAP L’trykkluft fra en tabellenheten.

Den grunnleggende forskjellen er at CPAP bare gir et enkelt trykknivå på den forhåndsinnstilte luften. Det samme kontinuerlige trykket leveres både under innånding som under utånding. Dette kan gjøre det vanskeligere enn utånding for noen mennesker.

Det enestående trykket i luften kan bidra til å holde luftveiene åpne. Men forskere Han oppdaget at han ikke er så vel som fordelaktig for folk med KOL, med mindre de har til og med obstruktiv søvnapné.

Bipap-maskiner gir to forskjellige trykknivåer i luften, noe som gjør det enklere enn en lett utløp enn en CPAP-maskin. Av denne grunn er Bipap foretrukket for personer med KOL. Reduserer arbeidet som trengs for å puste, noe som er viktig i folk med KOL som forbruker mange energier.

CPAP har samme bivirkninger av bipap.

Bipap kan også brukes til å behandle nattapné, spesielt når CPAP ikke har vært nyttig.

Andre terapier er tilgjengelige?

Selv om noen forskere De møttes bipap som den beste KOL-terapien, det er ikke ditt eneste alternativ.

Hvis du allerede har utmattet listen over potensielle endringer i livsstilen og har forlatt vanen hvis jeg var en røyker, kan den oppdaterte behandlingsplanen inkludere en kombinasjon av narkotika og oksygenbehandling. Kirurgi utføres vanligvis bare som en siste utvei.

Dressing

Avhengig av dine behov, kan legen din anbefale en bronkodilator til kort eller lang D’handling eller begge deler. Bronkodilatorer hjelper avslappende luftveismuskler. Dette gjør at luftveiene kan åpne opp bedre, tilrettelegging av pusten.

Dette stoffet administreres via en nebulisator eller inhalator. Disse enhetene lar medisinen komme inn i lungene direkte.

I de mest alvorlige tilfellene kan legen også foreskrive en steroid ved innånding for å integrere bronkodilator. Steroider kan bidra til å redusere luftveisbetennelse.

Tilleggsinformasjon: En liste over narkotika for å lindre KOL-symptomer »

Oksygen terapi

Ligner på bipap terapi, L’oksygen terapi gir ofte oksygen til lungene gjennom en ansiktsmaske. L’oksygen kan også administreres gjennom rør som hviler i nesen eller et rør plassert i luftrøret.

Dette oksygenet er inneholdt i en bærbar tank, som må fylles når nivåene senkes. Du kan bruke oksygenterapiens dag og natt, hver gang du er nyttig.

I motsetning til bipap terapi, L’oksygen terapi gir bare et visst nivå av oksygen. Oksygenoksydet er ikke tilpasset i henhold til dine individuelle behov, ikke C’Det er ikke noe press på luftveiene, og maskinen kan ikke tilpasse seg dine spesielle pusteordninger.

Kirurgi

Hvis du har alvorlige symptomer og ikke reagerer godt på andre terapier, kan legen din gi deg råd om kirurgi. Det er vanligvis L’siste utvei.

Avhengig av individuelle behov, kan legen anbefale:

 • Bullektomi for å fjerne bobler, danner over poser d’skadet luft, fra lungene
 • Reduksjon av lungevolum for å fjerne skadet lunge stoff
 • lang transplantasjon

Hva er riktig terapi for deg?

Samarbeide med legen din for å identifisere den beste behandlingsplanen for deg. Dine individuelle symptomer vil hjelpe legen din til å avgjøre terapier og lage personlige anbefalinger.

Mange mennesker med Copco finner ofte at søvn er ubehagelig. I disse tilfellene kan Bipap være veien å gå. Legen kan også anbefale en kombinasjon av narkotika og terapier med oksygen.

Når du undersøker alternativene dine, spør legen din:

 • Hva er den beste terapien for meg?
 • Det finnes alternativer?
 • Jeg må bruke den daglig, periodisk? Det er en midlertidig eller permanent løsning?
 • Hva slags endringer i livsstil kan jeg gjøre for å forbedre symptomene mine?
 • L’Forsikring eller Medicare vil dekke dette?

Til slutt vil terapien du velger, avhenge av «8217; Effekt som din lungefunksjon har på deg og fra hvilke metoder som vil gi bedre luften til lungene dine.