Behandlinger for hjerneslag: Alternativer for iskemisk eller hemorragisk slag

Beskrivelse

Et slag oppstår når blodstrømmen til en bestemt del av hjernen er avbrutt. Når dette skjer, mottar celler ikke oksygen og begynner å dø, og forårsaker mange symptomer. De vanligste symptomene er endringer i språket og følelsen eller svakheten i ansiktet, bena eller armene.

Nedenfor er den raske evalueringen for hjerneslag, notert med akronymet raskt (ansikt, armer, ord, tid):

 • F: Kontroller ansiktet i ansiktet.
 • A: Strekk armene dine. En dråper ned?
 • S: Språk er unormalt, forsinket eller fraværende?
 • T: Det er på tide å ringe 911 eller lokal nødstjeneste hvis en av disse symptomene er tilstede.

L’Effekt av et slag er avhengig av hjernens posisjon der hjerneslaget oppstår.

Evaluering og behandling for et slag skal starte så snart som mulig. Jo raskere beredskapsbehandling begynner, desto større er sjansene for å hindre permanent skade. Behandlingen avhenger av hvilken type slag du har.

Nødbehandling for iskemisk slag

Ischemical Stroke er den vanligste typen slag. De oppstår når en blodpropp blokkerer blodstrømmen til hjernen. Farmakologisk behandling for denne typen slag må begynne innen 4.5 timer fra # 8217; hendelse, Ifølge 2018-retningslinjene i 2018 Dell’American Heart Association (AHA) og # 8217; American Stroke Association (ASA). Det tar sikte på å bryte blodproppen som blokkerer eller avbryter blodet i hjernen.

Aspirin

Legene bruker ofte L’aspirin i behandlingen av slag. L’aspirin tynn blod og kan til og med bidra til å hindre fremtidig slag.

Som et forebyggende stoff er det spesielt effektiv I forebygging av sekundærslaget. Folk som aldri har hatt et slag, bør bruke L’Aspirin som et forebyggende stoff bare hvis de begge har:

 • en lav risiko for blødning
 • En høy risiko for aterosklerotiske kardiovaskulære sykdommer, som slag eller hjerteinfarkt

Sørg for at du informerer legen din dersom du allerede antar aspirin for andre forhold.

Narkotika for hjerneslag

Legen kan også administrere legemidler for å bryte blodproppene. En vanlig intravenøs medisinering (IV) er vevsplasminogenaktivatoren (TPA). Den administreres under et aktivt slag hvis personen er en god kandidat. Dette legemidlet virker for å stoppe et slag som løser blodproppen som forårsaker det.

Etter et slag kan legen foreskrive muntlige stoffer, for eksempel Clopidogrel (Plavix) eller Warfarin (Coumadin). Disse brukes til å fluidifisere blod for å redusere risikoen for hjerneslag i fremtiden. Har også blitt vist at statiner reduserer forekomsten av fremtidig slag.

Emboleektomi kateter

Hvis stoffene ikke tilstrekkelig bryter blodproppen, og hvis slaget er akutt eller plassert i A & # 8217, kan legen bruke et kateter for å få tilgang til kluten og fjerne det manuelt. Kateteret føres gjennom blodkarene mot området hvor blodproppen er plassert. Legen kan fjerne blodproppen gjennom en enhet som ligner en korkskrue festet til kateteret eller ved å bruke coaguløse fjerningsmidler som administreres gjennom kateteret direkte i blodproppen.

Den mekaniske fjerningen av kluten kan utføres opptil 24 timer etter utseendet på symptomene på slag.

Dekomprimerende kraniootomi

Et stort slag kan føre til en seriøs hevelse i hjernen. I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig hvis narkotika ikke tilstrekkelig lindre hevelsen. Den dekomprimerende kraniektomi tar sikte på å lindre trykkakkumuleringen ALL’interiør i skallen før den blir farlig. For prosedyren vil kirurgen åpne en beinflap i skallen i # 8217; område av hevelse. Når trykket lastes ned, vil klaffen generelt bli returnert.

Forebyggende behandlinger for iskemisk slag

Etter nødprosedyrer vil legen vurdere helsen til arteriene og vil avgjøre hva du trenger å gjøre for å hindre et annet iskemisk slag.

Endringer i livsstilen

Post-stroke forebyggende tiltak fokuserer hovedsakelig på å forbedre kardiovaskulær helse. Dette kan bety senking av blodtrykk og håndtere blodsukkernivå og kolesterol eller lipider.

Det vil trolig inkludere en kombinasjon av trening, et sunnere kosthold og rusmidler som L’aspirin. Hvis du røyker, slutte å røyke er en viktig forandring i livsstil for forebygging av # 8217; Stroke.

Carotid endaretomi

Denne prosedyren utføres ofte på folk som har hatt et iskemisk slag på grunn av en, kjøreturet på 8217. Carotid arterier er de viktigste blodkarene i nakken som gir blod til hjernen. For denne prosedyren vil kirurgen fjerne plaketter og blokkerer fra disse arteriene for å forbedre blodstrømmen og redusere risikoen for fremtidig slag.

Denne intervensjonen innebærer risikoen forbundet med enhver operasjon. C’Det er også risikoen som kan utløse et annet slag hvis under intervensjonen blir plakk eller blodpropper utgitt. Beskyttelsesforanstaltninger brukes til å redusere disse risikoene.

Behandling for hemorragisk slag

L’hemorragisk stroke oppstår når cerebral aneurysm brister eller mister et svekkende blodkar. Dette betyr at blodet coli i hjernen, skaper hevelse og press.

I motsetning til det iskemiske hjerneslag, involverer behandling for hemorragisk slag ikke blodfluidisering. Dette skyldes at fluidisering av blod ville forverre hjernens blødning. Hvis du allerede antar stoffer for å fluidifisere blod, kan legen din administrere medisiner for å kontrast eller senke blodtrykket for å senke hjernens blødning.

Kirurgi

Avhengig av skade på fartøyet i hjernen, kan kirurgi være nødvendig etter et hemorragisk slag. For kirurgisk inngrep som skal utføres, må det unormale blodkaret være i en stilling som kirurgen kan nå.

Hvis kirurgen kan få tilgang til den interesserte arterien, kan den helt fjerne den. Fjerning reduserer risikoen for fremtidig brudd. Avhengig av posisjonen og størrelsen på # 8217; aneurysm, kirurgisk fjerning kan ikke være et godt alternativ.

Endovaskulær reparasjon

Legen kan anbefale en prosedyre som kalles endovaskulær reparasjon. Kirurgen din legger en tynn tråd og et kateter gjennom blodkar og # 8217; aneurysm. Deretter frigjør de en spole av myk platinråd i # 8217; området. Tråden er ofte som en lås av hår. Denne spiralen skaper et nettverk som forhindrer blod i å flyte i # 8217; Aneurysm. Dette forhindrer ham i å bløde eller løse.

Clipping Dell’Aneurysm

A’annen behandlingsalternativ er å kutte aneurysmen permanent installere en klemme for å hindre dem i å bløde videre eller brister. Denne prosedyren innebærer kirurgi og anbefales når innpakningen ikke er effektiv. Clipping er generelt mer invasiv enn # 8217; innpakning.

Rehabilitering etter et slag

Rehabilitering etter et slag avhenger av skade på & # 8217, og fra hvilken del av hjernen ble påvirket. For eksempel, hvis slaget har skjedd i høyre side av hjernen, kan det hende du trenger en fysisk rehabilitering som fokuserer på å komme opp og ned trappene, kle deg eller ta med mat til munnen. Høyre side av hjernen styrer visuelle romlige funksjoner.

Du må kanskje trenge rehabilitative eller korrigerende tiltak for å hjelpe deg med:

 • koordinasjon
 • likevekt
 • syn
 • Kontroll av # 8217; tarmene eller blæren
 • tale
 • svelge
 • Fine motoriske aktiviteter, for eksempel skriving eller tegning

Outlook

Å ha et slag kan være en alvorlig og farlig hendelse for livet. Men først blir du evaluert og behandlet, raskere kan du forhindre langvarig skade på hjernen og kroppen.

Ulike typer slag krever behandlinger, rehabiliteringsprosedyrer og ulike forebyggende tiltak. Hvis du finner symptomene på et slag, må du umiddelbart kontakte en beredskapslegen.