Behandling for ADHD: Naturlige kosttilskudd og vitaminer er effektive?

Den naturlige banen

Hvis du eller barnet ditt har underskuddsforstyrrelsen av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD), vet du hvor viktig det er å styre symptomene på # 8217; ADHD.

L’ADHD kan gjøre konsentrasjonen og kontrollen av atferd og følelser vanskelig. For å helbrede ADHD, kan legen anbefale narkotika, rådgivning, atferdsendringer eller andre strategier. Noen mennesker tror også at noen naturlige rettsmidler kan bidra til å lindre symptomene på # 8217; ADHD. Noen av disse rettsmidler har blitt støttet av forskning, mens andre mangler vitenskapelig støtte.

Omega-3 fettsyre kosttilskudd

Fettsyrer er avgjørende for hjernens helse. Personer med ADHD har en tendens til å ha lavere nivåer av dokumentariske syre (DHA) sammenlignet med andre mennesker. Dette er en type omega-3 fettsyre. I følge Nasjonalt senter for komplementær og integrert helse (NCCIH), noen studier tyder på at omega-3 fettsyre kosttilskudd kan bidra til å kurere ADHD. Andre studioer fant resultater mindre lovende. Videre forskning er nødvendig.

Fiskeolje kosttilskudd er en rik kilde til omega-3 fettsyrer. Disse kosttilskuddene er trygge for de fleste, men det er viktig å snakke med legen din før du tar dem. De kan innebære risiko for noen mennesker.

Du kan også få DHA og andre fettsyrer fra matkilder. Laks, tunfisk, kveite, sild og annen fettfisk er alle gode kilder til fettsyrer.

Jern, sink og magnesiumtilskudd

I noen tilfeller kan mineralmangler forverre symptomene på # 8217; ADHD. De NCCIH antyder at hvis du har mangel på jern, magnesium eller sink, kan det være riktig å kurere ADHD. For å rette opp manglene, bør du vurdere å spise mat som er rik på essensielle mineraler. I noen tilfeller kan du også dra nytte av Rekruttering av et mineraltilskudd.

Ifølge et søk utgitt i Annals of Medical and Health Sciences Research, Lavernivåer var koblet til symptomene på # 8217; ADHD. Hvis du har lave jernnivåer, spør legen din om jerntilskudd kan være bra for deg. Jern er også tilgjengelig fra mange matkilder, for eksempel rødt kjøtt, fjærfe og sjømat. Selv nøtter, bønner, løvrike grønnsaker og befestede kornprodukter inneholder jern.

Selv om det er behov for videre forskning, foreslår de første studiene at sinktilskudd også kan bidra til å lindre symptomene på # 8217; ADHD i noen mennesker. De Mayo Clinic antyder at sinktilskudd kan bidra til å redusere hyperaktivitet, hyperaktivitet, impulsivitet og sosiale problemer. Zinc finnes også i mange matvarer, inkludert østers, fjærfe, rødt kjøtt, meieriprodukter, bønner og integrert frokostblandinger.

Magnesium-mangler kan også forårsake problemer. En mangel på dette essensielle mineralen kan føre til redusert oppmerksomhetskapasitet, mental forvirring og irritabilitet. Spør legen din potensielle fordeler og risiko for å legge til et magnesiumtilskudd til din rutine. Spis magnesiumrike matvarer, som meieriprodukter, hele korn, grønne bladbønner og grønnsaker, kan også hjelpe deg med å nyte bedre helse.

Snakk med legen din før du legger til ethvert supplement til rutinen din. Konsumere for mye jern, sink eller magnesium kan være skadelig. Hvis du har visse helsemessige forhold, kan legen din oppmuntre deg til å unngå visse kosttilskudd eller matvarer.

Pine Bark, Ginkgo Biloba og San Giovanni Gress

Noen tror at noen urte rettsmidler kan bidra til å kurere ADHD. Men i mange tilfeller har forskning ikke støttet disse uttalelsene.

For eksempel er den franske maritime furubarken, biloba ginkgo og # 8217; San Giovanni gresset blir noen ganger markedsført for personer med ADHD. Men NCCIH har funnet tilstrekkelige tester for å fremme disse urter som behandlinger for ADHD. Videre forskning er nødvendig for å forstå deres potensielle fordeler og risiko. Andre lovende kandidater for fremtidig forskning inkluderer Kava Drink of Western Pacific og Brahmi av tradisjonell indisk medisin.

L & # 8217;

Hvis du eller barnet ditt har ADHD, spør legen din om potensielle behandlingsalternativer. Snakk med dem før du legger til kosttilskudd, urte rettsmidler eller andre alternative behandlinger til rutinen din. Noen naturlige behandlinger kan samhandle med visse stoffer eller involvere andre helserisiko. Legen din kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikere å prøve dem.