Behandling av pigmentert Villonodulate Sinovite (Pvns)

Beskrivelse

Pigmentert Villonodulate Sinovite (Pvns) er en tilstand der Sinovia, stofflaget som dekker ledd som kne og # 8217; hip, hovent. Selv om Pvns ikke er kreft, kan tumorene som produserer vokse til poenget med å forårsake permanent felles skade. Det er derfor rettidig behandling er så viktig.

Få en diagnose

PVNs symptomer som hevelse, stivhet og leddsmerter kan også være tegn på leddgikt. Å få en korrekt diagnose er viktig for å kunne starte riktig behandling.

Legen vil begynne å undersøke Hitty Joint. De kan trykke på PÅ ‘8217; artikulasjon eller flytte den til forskjellige måter for å identifisere den nøyaktige posisjonen til smerte og lytte til blokken eller andre tegn på PVNs detektorer. En bildebehandlingstest kan hjelpe deg med å skille mellom Pvns fra leddgikt. Legene bruker følgende tester for å diagnostisere denne tilstanden:

 • X-ray
 • Magnetisk resonans for bilder (MR), som bruker sterke magnetfelt og radiobølger for å lage artikulasjonsbilder
 • Biopsi, som involverer fjerning av et lite stykke stoff fra artikulasjonen for å teste i et laboratorium

Kirurgi

Hovedbehandlingen for PVNs er operasjonen for å fjerne svulsten og skadede deler av artikulasjonen. Noen ganger er artikulasjonen erstattet med en kunstig protese. Typen operasjon du har, avhenger av artikulasjonen som er involvert og størrelsen på svulsten.

Artroskopisk synovektomi

Artroskopisk synovektomi er en minimalt invasiv prosedyre for å fjerne svulsten og den skadede delen av skjøtbelegget. Generelt gjennomgår du denne operasjonen mens du er under regional anestesi, som blokkerer smerte i # 8217; området av kroppen din som kirurgen opererer.

Kirurgen vil utføre flere små graveringer i huden. Et lite kamera går inn i en av snittene. Små verktøy Angi de andre åpningene.

Videoen på kameraet vises på en TV-skjerm slik at kirurgen kan se for å utføre prosedyren. Under artroskopien vil kirurgen fjerne svulsten, sammen med det skadede leddbelegget.

Åpne Sky Surgery

Hvis du har en veldig stor kreft, kan legen kanskje ikke fjerne den helt av ArtroScopica. I stedet vil du ha en utendørs kirurgi gjennom en stor gravering. En åpen prosedyre kan også være den beste for leddene som er vanskelig å nå som kneet.

Du må være lenger på sykehuset etter en friluftsoperasjon og rehabilitering vil ta lengre tid enn det ville være med artroskopisk kirurgi. Åpen kirurgi forårsaker også mer stivhet senere. Men risikoen for at tumorpuren er lav.

Kombinert og artroskopisk himmelkombinert kirurgi

Hvis kirurgen ikke kan fjerne svulsten helt gjennom et lite snitt eller svulsten er i kneet, kan du ha en kombinasjon av friluftskirurgi og artroskopi.

I åpen himmel kirurgi, fjerner kirurgen svulsten gjennom kneet baksiden. I artroskopi er skjøtbelegget fra forsiden av kneet fjernet.

Total erstatning av artikulasjonen

Etter å ha mistet lenge med Pvns, kan du utvikle leddgikt i # 8217; hit artikulasjon. L’leddgikt kan skade artikulasjonen til det punktet at du har mye smerte og symptomer som hevelse og stivhet.

Legen din kan råde deg til å erstatte en artikulasjon i’hip eller alvorlig skadet kne. Under artikulær utskiftningsintervensjon fjerner kirurgen brusk og skadet bein og erstatter dem med protese deler laget med metall, plast eller keramiske komponenter.

Etter operasjonen

Enhver operasjon kan forårsake komplikasjoner som infeksjoner, blodpropper og nerveskade. Etter en total erstatning av artikulasjonen, L’protese ledd kan noen ganger løsne eller flytte ut av sted.

Det er mulig at svulsten vil gjenoppta fremtiden, spesielt hvis kirurgen ikke kan fjerne hele svulsten. Hvis dette skjer, trenger du en annen operasjon eller kanskje mange andre prosedyrer.

For de første dagene etter intervensjonen, kan det være nødvendig å holde seg vekk fra artikulasjonen. Hvis det er en’bærende felles som hofte eller kne, kan du bruke krykker til å flytte.

L’Øvelse er viktig etter operasjonen for å hjelpe deg med å finne styrke og bevegelse i # 8217; slått artikulasjon. En fysioterapeut vil lære deg hvordan du utfører disse øvelsene riktig.

Bare en kort periode med fysioterapi etter at artroskopi kan være nødvendig, men kan være nødvendig måned etter den åpne operasjonen;.

Radioterapi

Stråling Bruk høy-energi stråler for å redusere svulster. I Pvns brukes den sammen med kirurgi for å ødelegge noen del av svulsten som kirurgen ikke kan fjerne. Du kan også motta stråling hvis du ikke kan sende inn kirurgi, eller du vil helst ikke gjøre det.

Tidligere leverte legene stråling fra en ekstern kropp til kroppen. I dag administreres denne behandlingen ofte gjennom en injeksjon på 8217; direkte i # 8217; artikulasjon. Denne prosedyren kalles intra-artikulær strålebehandling.

Stråling kan bidra til å forhindre svulst tilbake, men kan også forårsake bivirkninger som:

 • Rødhet i huden
 • felles stivhet
 • Liten sårheling
 • Kreft i fremtiden

Dressing

Noen stoffer er i studiefasen for behandling av Pvns. Forskerne mener at PVNene kan føre til en endring i genet til stimuleringsfaktoren 1 i koloniene (CSF1). Dette genet produserer et protein som styrer handlingene av inflammatoriske hvite blodlegemer kalt makrofager.

I Pvns betyr et problem med CSF1-genet at kroppen produserer for mange av disse inflammatoriske cellene, som samler seg i leddene og dannelsestumorene. En gruppe medikamenter blokkerer denne prosessen for å forhindre celleoppbygging.

Disse stoffene inkluderer:

 • Cabiralizumab
 • Emactuzumab
 • MEDIATO DI IMATINIB (GLEEVEC)
 • Nilotinib (tasigna)
 • Pexidartinib

Flere søk er fortsatt nødvendig for å bekrefte sikkerhet og # 8217; effektiviteten til disse stoffene for PVNs. For øyeblikket er de tilgjengelige i kliniske studier. Hvis kirurgi ikke fungerte for deg, spør legen din om du er egnet til å delta i en av disse studiene.

Ta bort

Typen av kirurgi eller annen behandling som anbefales av legen, vil avhenge av størrelsen på svulsten og alvorlighetsgraden som den treffer artikulasjonen på. Pass på at du forstår alle dine alternativer, så vel som risikoen og mulige fordeler før du bestemmer deg for en terapi.