Astma vs BPCO: Hvordan fortelle forskjellen

Fordi astma og COPD er ofte forvirret

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) er en generell begrep som beskriver progressive respiratoriske sykdommer som kronisk emfysem og bronkitt. Kolpet er preget av en nedgang i strømmen av strømmen i tid og fra # 8217; betennelse i stoffene som samarbeider luftveiene.

L’astma er generelt betraktet som en egen respiratorisk sykdom, men noen ganger byttes den til KOL. De to har lignende symptomer. Disse symptomene inkluderer kronisk hoste, hissing pust og kortpustethet.

Sekund Nasjonale institutter av helse (NIH), ca 24 millioner amerikanere har KOL. Omtrent halvparten av dem vet ikke hvordan man skal ha det. Vær oppmerksom på symptomene, spesielt hos mennesker som røyker, eller til og med vant til å røyke, kan hjelpe folk med KOL for å få en tidlig diagnose. Tidlig diagnose kan være avgjørende for å bevare lungefunksjonen hos personer med KOL.

Hvem vi er 40 prosent av folk som har kappa selv lider av astma. L’astma regnes som en risikofaktor for KOL-utvikling. Din mulighet til å få denne dobbeltdiagnosen øker med alderen i alderen.

L’astma og KOL kan virke lik, men gi en titt nærmere på følgende faktorer kan hjelpe deg med å forstå forskjellen mellom de to forholdene.

Alder

L’luftveisobstruksjon oppstår med begge sykdommer. L’Innledende presentasjonsalder er ofte det særegne elementet mellom KOL og astma.

Folk som har astmaet, blir vanligvis diagnostisert med barn, som nevnt av Dr. Neil Schachter, Medical Direktør i Respiratory Department of Mount Sinai Hospital i New York. D’En annen del, symptomene på COPD er vanligvis manifestert bare hos voksne over 40 år som er røykere eller tidligere røykere, ifølge NIH.

Våre initiativer

Årsakene til astma og COL-er annerledes.

Astma

Eksperter er ikke sikker på hvorfor noen mennesker lider av astma, mens andre ikke er. Det er sannsynligvis forårsaket av en kombinasjon av miljømessige og arvelige faktorer (genetikk). Det er kjent at L’eksponering for visse typer stoffer (allergener) kan utløse allergier. Disse varierer fra person til person. Noen utløsende faktorer i’vanlig astma inkluderer: pollen, støvmidd, mugg, kjæledyr hår, respiratoriske infeksjoner, fysisk aktivitet, kald luft, røyk, noen stoffer som beta blokkere og aspirin, stress, sulfitter og konserveringsmidler lagt til noen Mat og drikke og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Copco

Notatårsaken til KOL i den utviklede verden er røyking. I utviklingsland er det forårsaket av drivstoffutstillingen for matlaging og oppvarming. Ifølge Mayo Clinic, 20 prosent 30 Folk som røyker regelmessig utvikler KOL. Røyking og røyking irriterer lungene, forårsaker bronkiene og lommene D’luft mister sin naturlige elastisitet og utvides over, og forlater luften fanget i lungene når du exhaler.

Om L’1% av personer med KOL utvikler sykdommen på grunn av en genetisk sykdom som forårsaker lave nivåer av et protein som kalles alfa-1-antitripin (AAT). Dette proteinet bidrar til å beskytte lungene. Uten nok oppstår lungeskade lett, ikke bare i langsiktige røykere, men også i nyfødte og barn som aldri har røkt.

Forskjellige utløsere

Også spekteret av utløsere som forårsaker COPD med hensyn til astma-reaksjoner, er forskjellig.

Astma

Astma er vanligvis forverret av eksponering for følgende:

 • allergener
 • kald luft
 • trening

Copco

KOL-forverringer er i stor grad forårsaket av luftveisinfeksjoner som lungebetennelse og L & # 8217;. KOL kan også forverres av miljøforurensningene.

Symptomer

Symptomene på KOL og # 8217; astma ser ut til å være eksternt lik, spesielt mangelen på pust som oppstår i begge sykdommer. L’Airway-reaktivitet (når luftveiene er svært følsomme for ting som inhalert) er et vanlig trekk ved både Dell’Copco astma.

Comorbidity

Komorbiditeter er sykdommer og forhold du har i tillegg til hovedsykdommen. Selv komorbiditetene for astma og COPD er ofte like. De inkluderer:

 • Høyt blodtrykk
 • Redusert bevegelighet
 • søvnløshet
 • bihulebetennelse
 • migrene
 • Depresjon
 • Magesår
 • kreft

en studere har oppdaget at over 20% av personer med COPD har tre eller flere forhold i COMORBIDITY.

Behandlinger

Astma

L’Astma er en langsiktig medisinsk tilstand, men kan håndteres med tilstrekkelig behandling. En viktig del av behandlingen inkluderer anerkjennelse av de utløsende faktorene i # 8217; astma og L’adopsjon av forholdsregler for å unngå dem. Det er også viktig å være oppmerksom på å puste for å sikre at stoffene for den daglige astmafunksjonen effektivt. Vanlige behandlinger for astma inkluderer:

 • Rask avlastningsmedisiner (bronkodilatatorer) som beta-agonister kortsiktig d’handling, hyprotropium (instrument) og muntlige og intravenøse kortikosteroider
 • Narkotika for l’allergi som allergi slag (immunterapi) og omalizumab (xolair)
 • Narkotika for kontrollen av 6217; langsiktig astma som kortikosteroider inhalatorer, leukotrien modifikatorer, langvarig Beta Agonists D & # 8217, samlede inhalatorer og teofyllin
 • Bronkial termoplastisk

Bronchial Thermoplastic forventer oppvarming av lungene og luftveiene med en elektrode. Reduserer glatte muskler ALLE’Airway interiør. Dette reduserer luftveiens evne til stivne, og letter puste og muligens redusere astmaanfallene.

Narkotika for astma »

Copco

Som L’astma, COPD er en langsiktig helsetilstand, og målet om behandling er å kontrollere symptomene for å kunne gjennomføre et aktivt og sunt liv. Siden det er en progressiv tilstand, er et annet hovedmål for behandling å forhindre forverring av tilstanden. Du bør slutte å røyke og unngå passiv røyking. Dette er den eneste måten å forhindre forverring av COPD. Noen røykeutslippsmetoder inkluderer nikotinens erstatningsprodukter og narkotika, samt terapi, hypnose og støttegrupper.

Andre vanlige behandlinger for KOL inkluderer:

 • Medisiner som bronkodilere, innåndingssteroider, kombinerte inhalatorer, orale steroider, fosfodiesterase-4 inhibitorer, teofyllin og antibiotika
 • Pulmonale terapier, inkludert L’oksygenbehandling og lungehabiliteringsprogrammer som involverer utdanning, fysisk trening, næringsrådgivning og rådgivning for å øke livskvaliteten
 • Kirurgiske inngrep som reduksjon av lungevolum (fjerning av områder med skadet lunge stoff for å øke rommet i thoraxhulen for det gjenværende sunne lungesystemet), lungtransplantasjon (erstatning av syke og skadede lungene med friske donerte lungene) eller bullektomi (fjerning av store rom D’luft fra lungene for å bidra til å forbedre pusten)

KOL: Behandlingsalternativer »

Svar på behandling

Både COBD og L’astma reagerer godt på behandlinger som å slutte å røyke og narkotika for luftveiene som bronkodilatorer. Imidlertid er lungefunksjonen helt reversibel bare hos personer med astma. En diagnose av astma sammen med KOL betyr ofte en raskere nedgang i lungefunksjonen med COLD-fremgang. Dette er fortsatt tilfelle selv i mennesker med milde former for sykdommen.

Outlook

Både L’astma som COPD er langsiktig tilstand som ikke kan helbredes, men utsiktene for hver varierer. L’astma har en tendens til å bli lettere kontrollert på daglig basis. Mens Copco blir verre over tid. Mens folk med astma og KOL har en tendens til å ha sykdommer gjennom livet, i noen tilfeller av barnslig astma, forsvinner sykdommen helt etter barndommen. Begge pasientene med astma og de med KOL kan redusere symptomene og forhindre komplikasjoner i henhold til foreskrevne behandlingsplaner.