Alkoholholdig leverkirrhose: årsaker, symptomer og diagnose

Hva så «8217; er den alkoholholdige levercirrhosen?

Leveren er et flott organ med en viktig jobb i kroppen din. Filtrer blodet fra toksiner, bryte ut proteiner og skape gallen for å hjelpe kroppen å absorbere fett. Når en person drikker alkohol tungt i løpet av flere tiår, begynner kroppen å erstatte det sunne leveren med arrvæv. Legene kaller denne alkoholholdige hepatiske cirrhosis tilstand.

Som sykdommen utvikler seg og mer enn ditt sunne hepatiske vev er erstattet med arrvev, vil leveren slutte å fungere skikkelig

Ifølge L’American Liver Foundation, Mellom 10 og 20 prosent av de sterke drikkere vil utvikle cirrhosen. Alkoholholdig levercirrhose er den mest avanserte formen for leversykdom relatert til alkoholforbruk. Sykdommen er en del av en progresjon. Det kan starte med fett leversykdom, og deretter utvikle seg til den alkoholholdige hepatittet og dermed alkoholholdige cirrhose. Det er imidlertid mulig at en person kan utvikle alkoholholdig levercirrhose uten å ha l’alkoholholdig hepatitt.

Hvilke symptomer er forbundet med denne alkoholholdige levercirrhosis?

Symptomene på alkoholholdig levercirrhose er vanligvis utviklet når en person har A’alderen mellom 30 og 40 år. Kroppen din vil kunne kompensere for leverens begrensede funksjon i de tidlige stadiene av sykdommen. Som sykdommen utvikler seg, blir symptomene mer åpenbare.

Symptomene på alkoholholdig levercirrhose ligner andre leversykdommer relatert til alkoholen. Symptomene inkluderer:

 • gulsott
 • Hypertensjonsportal, som øker blodtrykket i venen som beveger seg gjennom leveren
 • Kutan kløe (kløe)

Hva forårsaker alkoholholdig levercirrhose?

Skader fra gjentatt og overdreven alkoholmisbruk fører til alkoholisk levercirrhose. Når levervevet begynner å helbrede, fungerer leveren ikke lenger som før. Som et resultat kan kroppen ikke produsere nok protein eller filter blodtoksiner som det skal.

Hepatisk cirrhose kan oppstå på grunn av en rekke årsaker. Imidlertid er alkoholisk levercirrhose direkte relatert til alkoholinntaket.

Det er grupper av mennesker som er mer sannsynlig å inngå denne tilstanden?

Den viktigste risikofaktoren for alkoholisk leversykdom er alkoholmisbruk. Generelt har en person drukket mye i minst åtte år. L’National Institute on’alkoholmisbruk og # 8217; alkoholisme Definerer tung drikking som å drikke fem eller flere drinker på en dag i minst fem av de siste 30 dagene.

Kvinner er enda mer utsatt for alkoholholdig hepatopati. Kvinner har ikke så mange enzymer i magen for å bryte ned alkoholpartikler. Av denne grunn er mer alkohol i stand til å nå leveren og produsere arrvev.

Alkoholholdig leversykdom kan også ha noen genetiske faktorer. For eksempel er noen mennesker født med mangel på enzymer som bidrar til å eliminere alkohol. L’fedme, en diett rik på fett og L’hepatitt C kan også øke sannsynligheten for at en person har en alkoholisk leversykdom.

Hvordan en lege ville diagnostisere alkoholholdig levercirrhose?

Legene kan diagnostisere alkoholholdig levercirrhose først å ta en medisinsk historie og diskutere historien til en persons alkoholisme. En lege vil også kjøre noen tester som kan bekrefte en diagnose av cirrhosis. Disse resultatene av disse testene kan vise:

 • Anemi (bass blodnivåer på grunn av for lite jern)
 • Høyt nivå av ammoniakk i blodet
 • Høye blodsukkernivåer
 • leukocytose (stor mengde hvite blodlegemer)
 • usunnt hepatisk stoff når en prøve fjernes fra en biopsi og studert i laboratoriet
 • Blodprøver med leverenzymer som viser at nivået av aspartataminotransferase (AST) er dobbelt så stor som «8217; alanin aminotransferase (ALT)
 • Lave nivåer av magnesium i blodet
 • Bass nivåer av kalium i blodet
 • Lavt blodnatriumnivå
 • Portal hypertensjon

Legene vil også prøve å ekskludere andre forhold som kan påvirke leveren for å bekrefte at cirrhosis har utviklet seg.

Hvilke komplikasjoner kan forårsake alkoholholdig leverkirrhose?

Alkoholholdig leverkirrhose kan forårsake alvorlige komplikasjoner. Dette er kjent som dekompensasjonscirrhose. Eksempler på disse komplikasjonene inkluderer:

 • Ascites eller akkumulering av væske i magen
 • Encefalopati eller mental forvirring
 • Intern blødning, kjent som blødningsvarier
 • gulsott, som gir huden og øynene en gul farge

De med denne mer alvorlige formen for cirrhose krever ofte en levertransplantasjon for å overleve. Ifølge Cleveland Clinic, Pasienter med dekompensering Alkoholholdig leverkirrhose som mottar en levertransplantasjon, har en 70% overlevelsesrate på fem år.

Hvordan alkoholholdig hepatisk cirrhose behandles?

Legene kan reversere noen former for leversykdom med behandling, men alkoholholdig hepatisk cirrhose kan vanligvis inverteres. Imidlertid kan legen anbefale behandlinger som kan redusere sykdommenes fremgang og redusere symptomene.

Det første trinnet i behandlingen er å hjelpe personen å slutte å drikke. De med alkoholholdig levercirrhose er ofte så avhengige av alkohol som kan oppleve alvorlige helsekomplikasjoner hvis de prøver å stoppe uten å være på sykehuset. En lege kan anbefale et sykehus eller en behandlingsstruktur der en person kan starte reisen til nøkternhet.

Andre behandlinger som en lege kan bruke inkluderer:

 • Narkotika: Andre stoffer som leger kan foreskrive inkluderer kortikosteroider, kalsiumkanalblokkere, insulin, antioksidanttilskudd og S-adenosyl-L-metionin (samme).
 • Næringsrådgivning: Alkoholmisbruk kan føre til underernæring.
 • Ekstra proteiner: Pasienter krever ofte ekstra proteiner i visse former for å redusere sannsynligheten for å utvikle hjernesykdommer (encefalopati).
 • Levertransplantasjon: En person må ofte være edru i minst seks måneder før de anses som en kandidat for levertransplantasjon.

Utsikter på alkoholholdig levercirrhose

Ditt perspektiv vil avhenge av din generelle helse, og hvis du har utviklet komplikasjoner knyttet til cirrhosis. Dette er også sant når en person slutter å drikke.