Utforsk HIV-overføringshastighetene

Oversikt over # 8217; HIV

Bevisstheten om # 8217; HIV har økt de siste tiårene. I følge Verdens helseorganisasjon (WHO), ca 36.7 millioner mennesker i verden sameksisterte med HIV i 2016. Men takket være antiretroviral terapi (kunst), gjennomfører folk med HIV et lengre og bedre kvalitetsliv. Mange av disse fremgangene har blitt gjort i USA.

For å redusere risikoen for overføring, er det viktig å forstå hvordan viruset sprer seg. L’HIV overføres bare gjennom kroppsvæsker, for eksempel:

 • blod
 • Vaginale sekreter
 • sæd
 • morsmelk

Finn ut hvilken type eksponering som er mer sannsynlig å sende viruset og hvordan antiretrovirale legemidler gjør en forskjell.

Overføring av blod og hiv

Blodtransfusjoner

C’er en høy risiko for å overføre hiv gjennom blod. I følge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Direkte blodtransfusjon er veien for eksponering som har størst risiko for overføring. Selv om det ikke er vanlig, motta en blodtransfusjon fra en donor med HIV, kan øke risikoen.

De CDC Diskuterer risikoen for overføring av HIV i forhold til hvor mange ganger det er sannsynlig at viruset overføres for 10.000 eksponeringer. For eksempel, for hver 10.000 blodtransfusjoner fra en donor med HIV, er det sannsynlig at viruset overføres 9.250 ganger.

Siden 1985 har blodbankene imidlertid vedtatt strengere screeningsforanstaltninger for å identifisere blod med HIV til & # 8217;. Nå testes alle bloddonasjoner nøyaktig for HIV. Hvis de er positive, blir de kassert. Som et resultat er risikoen for å kontrahere L’HIV fra en blodtransfusjon er svært lav.

Deling av nåler

L’HIV kan overføres gjennom de delte nåler mellom personer som bruker injiserte stoffer. Det kan også overføres gjennom utilsiktede nåler i et helsemiljø.

De CDC Anslå at 63 eksponeringer på 10.000 til infiserte delte nåler vil forårsake overføring. For nåler faller tallet til 23 hver 10.000 eksponeringer. Men sikkerheten til’nålen har utviklet seg betydelig og har redusert denne form for eksponering. Eksempler inkluderer sikkerhetsnål, nålavhendingsbokser og unødvendige injeksjoner.

Overføring av sex og hiv

Å ha sex med en person som bor med hiv øker risikoen for å kontrahere viruset. L’HIV kan overføres både oralt og vaginal under samleie. I følge CDC, Risikoen for overføring for mottakelig penis-vaginal sex er 8 for 10.000 eksponeringer. For sexinnsats penis-vaginal, er risikoen for overføring redusert til 4 av 10 000 eksponeringer.

Det mottakelige analforholdet med en HIV-positiv partner er den seksuelle handlingen at det er mer sannsynlig å overføre viruset. For hver 10.000 tilfeller av mottakelige analapporter med en partner som har hiv, er det sannsynlig at viruset overføres 138 ganger.

Anal Reports som er oppgitt, representerer en lavere risiko, med 11 overføringer for 10.000 eksponeringer. Alle former for oralsex anses som lavrisiko. Bite, spytte, lansere kroppsvæsker og dele sexleksaker har alle en så lav overføringsrisiko som CDC vurderer risikoen & # 8220; ubetydelig & # 8221;.

Hvordan øve trygt sex

L’vanlig og korrekt bruk av kondom er den beste måten å forhindre overføring av og andre seksuelle overføringsinfeksjoner. Kondomer fungerer som barrierer mot sæd og vaginale væsker. Bruk alltid latex kondomer & # 8211; Bruk aldri lam eller hjemmelagde lærkondomer, som gir liten eller ingen beskyttelse.

Men sex med kondom er ikke fri for 100% risiko. L’Feil bruk og brudd kan være problemer. Seksuelt aktive mennesker bør vurdere under HIV-test sammen med andre TSI-tester. Dette kan hjelpe hver person til å forstå risikoen for å sende eller kontrahere viruset.

Hvis en person har hiv og # 8217; andre nei, filen CDC rapporterer at kondom bruk alene kan redusere risikoen for å kontrahere viruset til & # 8217;.

For folk som ikke har hiv til å ha en seksuell partner som er overbefattende med HIV, L’bruk av pre-eksponering profylakse (prep) kan bidra til å redusere risikoen for overføring gjennom kjønn. Hvis det brukes daglig sammen med andre forebyggende tiltak, kan Prep redusere risikoen for overføring opptil 92%, ifølge CDC.

Lever med hiv og anta en antiretroviral terapi kan redusere risikoen for overføring opp til 96 prosent. Kombinasjonen av kondomer med antiretroviral terapi kan gi enda større beskyttelse. Den mulige eksponeringen kan også løses med en post-eksponering profylakse behandling (PEP).

Sekund HVEM, Denne tilnærmingen inkluderer en kombinasjon av:

 • HIV-test
 • råd
 • 28 dager med antiretroviral terapi for HIV for L & # 8217;
 • Oppfølging

Det er viktig å merke seg at antiretroviral terapi som en del av PEP-behandlingen for HIV er mer effektiv hvis du startet innen 72 timer fra # 8217; eksponering Alle’HIV.

Overføring fra mor til sønn

Har hiv ikke betyr at en kvinne ikke kan ha et sunt barn. Nøkkelen jobber med en lege for å ta alle nødvendige forholdsregler.

I tillegg til blod og seksuelle sekreter, L’HIV kan også overføres under graviditet eller gjennom morsmelk under amming. Mor-til-barnsoverføringer kan også forekomme når som helst under graviditet, så vel som under fødsel.

Alle gravide skal screenes for hiv. Antiretroviral terapi anbefales sterkt for gravide med HIV for å oppnå viral undertrykkelse. Dette vil da redusere risikoen for å overføre HIV til barnet under graviditet og arbeidskraft. Noen ganger anbefales en keisersønn for å redusere overføringen under fødsel hvis infeksjonen ikke undertrykkes.

Det er også viktig å beskytte barnet etter fødselen. L’amming kan ikke anbefales i noen tilfeller, selv om en konstant viral suppresjon kan redusere overføringen av # 8217; HIV gjennom morsmelk. En lege kan også anbefale til barnet for å ta antiretroviral terapi opptil seks uker etter fødselen.

Samlet sett har gode skritt blitt gjort i reduksjonen av overføringen av # 8217; HIV mellom mødre og barn takket være forbedring av screening og # 8217; bruk av anti-HIV-stoffer under graviditet.

I USA, den Nasjonale institutter av helse Anslå at 1.760 barn har kontraktet HIV under graviditet eller fødsel i 1992. Dette nummeret falt til 142 totale tilfeller innen 2005. I dag har tallet falt under 2%, ifølge Helseavdeling og menneskelige tjenester.

Outlook

Antiretroviral terapi for L’HIV kan redusere risikoen for overføring gjennom alle typer eksponering. Problemet er når folk ikke kjenner tilstanden til en av deres seksuelle partnere, eller hvis de fortsetter å bruke delte nåler når de bruker injiserte stoffer.

For å forhindre overføring av’HIV:

 • Se etter Prep før’Display & # 8211; Dette stoffet skal brukes hver dag
 • Unngå å dele nåler ved å kjøpe rene nåler fra apoteket ditt, hvis tilgjengelig
 • Følg sikkerhetsregler for sikkerhet når du arbeider med nåler i et helsemiljø
 • Bruk kondomet under vaginal og analsex
 • Unngå oralsex hvis HIV-tilstanden til en partner er ukjent
 • Ta testen for hiv og be seksuelle partnere å gjøre det samme ved å utvikle en strategi på forhånd
 • Se etter en PEP-behandling etter L & # 8217;
 • Spør en lege hva de riktige tiltakene skal beskytte et foster eller nyfødt fra # 8217; HIV, inkludert test, kunst og viral undertrykkelse

Alle som tenker på å ha kontraktet hiv for å ta umiddelbart til testen. Tidlig behandling kan bidra til å håndtere symptomer, redusere risikoen for komplikasjoner, redusere risikoen for overføring av HIV til en seksuell partner og hjelpe folk til å leve et langt og sunt liv.