Alkohol og hårtap: Symptomer, reversibilitet og andre

Beskrivelse

Det er normalt å spre seg i mellom 50 og 100 hår Fra hodet hver dag, så se noen låser i børsten eller i kammen bør ikke bekymre deg.

Men hvis du mister mye mer, kan du spørre om du gjør noe galt. Det glasset vin du liker om kvelden, kan skade håret ditt?

Det er ikke sannsynlig. Det er ingen direkte binding mellom bruk av alkohol og hårtap. Når det er sagt, kan drikke for mye føre til situasjoner, som for eksempel ernæringsmessige mangler eller hormonelle problemer, som kan bryte ut strengene.

Husk at det er forskjellige typer hårtap, så det er viktig å snakke med legen din i din type hårtilstand og potensiell årsak.

Andre livsstilsfaktorer som ofte følger med drikking, som røyking, kan forverre håravfall og føre til andre problemer knyttet til # 8217;. Her er hva du trenger å vite.

Tap av næringsstoffer forbundet med alkoholforbruk

Drikke for alkohol kan bidra til mangel eller malabsorpsjon av viktige næringsstoffer. Spesielt er det bevis som ikke ansetter nok sink, kobber eller protein kan føre til håravfall.

Iron kan spille en rolle i hårtap hos noen mennesker, men det er ikke klart å påvirke nøyaktig håret. Resultatene av studiene var inkonsekvent.

I noen tilfeller kan folk som drikker mye, ikke spise nok næringsstoffer på grunn av dårlig kosthold. I andre tilfeller, alkohol faktisk forstyrrer Med måten kroppen behandler og bruker mat under fordøyelsen.

Jern

Overdreven alkoholforbruk kan føre til en reduksjon i mengden jernrike matvarer som en person bruker.

Forskere er ikke klare hvis det er en direkte sammenheng mellom jernmangel og hårtap. EN 2013 studie Det foreslåtte jern kan være en faktor i en bestemt type hårtap hos kvinner. Men det er ingen anbefalinger for jernintegrasjon generelt som en behandling.

L’Anbefalt daglig jerninntak er mellom 11 og 18 milligram For de fleste ikke gravide voksne.

Jernmangel er mer vanlig Ernæringsmessig mangel i verden. Her er de vanlige tegnene og symptomene på en jernmangel.

Sink og kobber

L’Alkohol kan påvirke sink og kobberabsorpsjon.

TIL 2013 studie involverer folk med fire forskjellige typer hårtap & # 8211; Alopecia Areata, Telogen Effluvium, Kvinne Hårtap og Mannlig Hårtap & # 8211; avslørte at sinkmangel kan bidra til hårtap.

Ifølge forskere har andre forskere konkludert med at selv lave kobber serumnivåer kan være en hårtapfaktor. Forskere prøver fortsatt å forstå nøyaktig hvorfor dette kan være.

Det er også noen rettssaken at kobbermangel kan føre til tidlig hårsliping, men ytterligere studier er nødvendig.

Sekund Nasjonale institutter av helse, De fleste i USA mottar en tilstrekkelig mengde sink fra kostholdet deres. Imidlertid C’er bekymringen for at voksne over 60 år kan være i fare for sinkmangel, spesielt hvis maten er begrenset. Den anbefalte daglige mengden sink for de fleste voksne er Milligram fra 8 til 11.

Det er ikke vanlig i USA lider av kobbermangel på grunn av kostholdet. Men folk som har lidd operasjon for vekttap eller har køliaki eller en intestinal inflammatorisk sykdom Det kan være i fare For nivåer under normal.

Den anbefalte daglige mengden kobber er MILIGRAMS 2.

Protein

Drikkealkohol kan også forstyrre proteinabsorpsjonen eller føre til mindre proteinforbruk.

utdanning Vis en alvorlig mangel på protein kan føre til en serie hud, hår og spikerproblemer. Du kan oppleve noe, fra squamous hud og skjøre negler til å tynne hår eller hårtap. Her er flere tegn og symptomer på proteinmangel.

Generelt er anbefalt protein daglig rekruttering 0.8 gram per kilo kroppsvekt. For å få din individuelle anbefaling for gram av daglige proteiner, multipliser kroppsvekten din i pounds for 0.36.

Skjoldbruskkjertelproblemer forbundet med drikking

Drikker for mye alkohol med jevne mellomrom kan påvirke skjoldbruskkjertelen og generalen Hypothalamo-ipofisi-skjoldbrusk (HPT) akser. Det kan også påvirke andre hormonelle interaksjoner som er ansvarlige for å justere A’bredt utvalg av prosesser i kroppen, for eksempel vekst og hårtap.

Faktisk kan IPO og alvorlig eller langvarig hypertyreoidisme forårsake hårtap og hårtynning over hele hodebunnen. Dette kan skje med plutselig eller over måneder eller år. Med det sagt, forskerne Del at mildt eller kortsiktig tilfelle av disse forholdene ikke generelt fører til håravfall.

C’Det er også en sammenheng mellom Samling av alkohol Og skjoldbruskkjertelforstyrrelser. Forskere forklarer at i disse tilfellene kan det være feilen med kronisk skade forårsaket av skjoldbruskkjertelen alkohol.

Røyker og drikker sammen

Noen ganger, drikker og røyker i selskapet, går hånd i hånd.

Røyking er knyttet til hudproblemer som rynke. Nikotin i sigaretter, sammen med andre kjemikalier, påvirker huden og håret. Det kan begrense blodårene og påvirke blodstrømmen slik at huden ikke klarer å få oksygen og de nødvendige næringsstoffene.

Røyking også:

 • Senker helbredelsen av sår
 • Fremmer kreft
 • Øke risikoen for noen pågår Hudforholdene, Som psoriasis

Det er også noen 4.000 Kjemikalier i tobakkrøyk som kan skade kollagen og # 8217; elastin, forårsaker hudavslapping og for tidlig aldring.

en studere har spesifikt utforsket forholdet mellom røyking og skallethet. Han fant en betydelig binding mellom de to. Dette skyldes trolig effektene av røyking på håret selv. Det kan skade hårsekkene og kompromittere andre faktorer i hårvekstsyklusen.

Andre effekter av tung drikking

Overdreven alkoholforbruk kan ha andre effekter på ditt generelle utseende. Igjen, dette skyldes vanligvis det faktum at alkoholen samhandler med normale kroppsfunksjoner og kan føre til mangler av vitaminer og nøkkel næringsstoffer.

Sammen til’vektøkning, du kan erfaring Første tegn på aldring og også en bredere endring i # 8217; utseende.

Andre effekter kan omfatte:

 • Hevelse i ansiktet
 • Rubiconda-hudfarge
 • rosacea eller psoriasis
 • Kamper på huden
 • Injiserte øyne av blod

Også den hepatiske skaden knyttet til alkoholen kan fortsette å slå huden og hodebunnen.

Det er reversibel?

Den gode nyheten er at behandling av årsaken ved foten av hårtap kan hjelpe deg med å starte vekstprosessen på nytt.

Hvis alkoholforbruket og tilhørende effekter kan være en faktor, bør du vurdere hvor mye du drikker. Eksperter anbefaler å opprettholde alkoholforbruket på moderate nivåer. Dette midler en drink om dagen eller ikke for de fleste kvinner og to drinker om dagen eller ikke for de fleste menn.

En enkelt drikk er ekvivalent med:

 • 5 gram vin
 • 12 gram øl
 • 1.5 gram destillert alkohol

Imidlertid A nylig studie som undersøkte helsepåvirkningene på helsen til «8217; alkohol rundt om i verden antyder at det ikke er absolutt trygt alkoholforbruksnivå.

Når problemet med drikking er adressert, fortsett som følger:

 • Spis et balansert kosthold. Konsentrert på næringsstoffer som jern, sink, kobber og protein. Spør legen din på’integrasjon for å håndtere noen ernæringsmessige mangler.
 • Drikk mye vann. I gjennomsnitt skal menn målrette drikke 15.5 Flytende kopper hver dag, bør kvinner sikte 11.5 kopper.
 • Gå til legen din. Snakk med legen din på håret ditt. Avhengig av hvilken type hårtap, må mange kontrollere skjoldbruskkjertelnivåer. Narkotika eller andre behandlinger kan være nødvendig for å rapportere nivåer til normale nivåer.
 • Slutt å røyke. Legen din kan hjelpe deg med å lede deg til ressurser og lokal støtte for å slutte å røyke. De kan også foreskrive narkotika som kan hjelpe deg med å stoppe. Du kan også besøke Røykfritt.gov.

Husk at selv det midlertidige hårfallet ikke umiddelbart reagerer på disse tiltakene. Generelt kan det be om fra seks til ni måneder For å gjenoppta normal hårvekst. Folk som har arvelig Hårtap og andre forhold kan ikke se gjenvekst uten en bestemt behandling.

L & # 8217;

Hvis du har lagt merke til en økning i håravfall eller håravfall, kontakt legen din. Overdreven forbruk av alkohol og tilhørende forhold eller livsstilsfaktorer kan påvirke hud og hår.

Når det er sagt, er det mange typer hårtap og andre medisinske forhold som kan forårsake tap eller hårfall. Noen forhold kan kreve ytterligere medisinsk behandling før hårveksten kan gjenoppta. Legen din kan utføre testene som trengs for å identifisere grunnårsaken til dine problemer.