Addiction Incorporated: Hvorfor Marlboro Cigarettes skaper avhengighet?

I 1979 ble en entusiastisk ung forsker som heter Victor Denable rekrutteres av Phillip Morris for å utvikle en sigarett & # 8220; Safer & # 8221; som ville redusere de skadelige effektene av røyk på hjertet. Lyktes. Under forsøket fant han ut at sigaretter skaper avhengighet, en «8217; Erklæring om at tobakksindustrien hadde nektet i årevis. Da han avslørte funnet, har Phillip Morris løsnet den tornede til sin forskning, han forbød denobble og hans kolleger for å publisere sine funn og sparket dem. Dokumentet for regissør Charles Evans, Jr., Addiction Incorporated, forteller historien om Denoble’s forsøk på å bruke vitenskap for å ødelegge en av de største og dødelige næringene i verden: den store tobakken.

Healthline har chattet med denable og Evans for å finne ut hva som er den mest overbevisende sigaretten på markedet i dag, fordi vi fortsatt er røyking og de som fullfører det anti-røykeprogrammet på barnets skole. Deres svar & # 8211; og noen sannheter om den minst kjente røyken og # 8211; Den mest veteranrøykeren kunne også overraske.

Addiction Incorporated er din retnings debut. Hva gjorde denne historien velg?

Charles Evans, Jr: Victors historie fikk stor oppmerksomhet når de var vitne til forsiden av kongressen i 1994. L’Jeg søkte og jeg ønsket å vite mer. Jo mer jeg møtte Victor, hans historie & # 8211; Historien om en mann fast bestemt på å gjøre det bra med vitenskapen & # 8211; har blitt den jeg ønsket å fortelle.

Phillip Morris har rekruttert deg praktisk talt umiddelbart etter skolen. Du hadde en hem å gå på jobb for et stort tobakksselskap?

Victor Denable: Absolutt ikke. I 1979 kunne han røyke hvor som helst & # 8211; Biblioteker, sykehus & # 8211; De fleste leger og sykepleiere [røyk]. Så her er et selskap som vender seg til en forsker som sier: Vi dreper en hel gruppe mennesker. Vi ønsker ikke å gjøre det lenger. Du kan hjelpe oss?& # 8217; Så sier jeg, ja! Dette er virkelig fantastisk. & # 8216;

Når du bestemte deg for at du ikke ville være en del av det lenger?

Vd: Separasjonen fant sted i # 8217; 83, etter at vi prøvde å publisere vårt arbeid. [Phillip Morris] ga oss tillatelse, og bestemte seg da for at vi måtte hente dokumentet fra publikasjonen fordi de trodde det ville være et ansvarlig problem med hensyn til juridiske årsaker. Det var da vi begynte å si: & # 8216; ok. Vi har en forskjell i meninger.

Det er ingen sigarett & # 8220; sikkert & # 8221;. Men det du har bidratt til å utvikle seg for Phillip Morris, vil i det minste bidra til å forhindre røykrelaterte hjerteproblemer. De vil ikke gjerne erobre markedet ved å frigjøre en sigarett & # 8220; sunnere & # 8221;?

Vd: Det er viktig å forstå det da, trodde vi det ville fungere. I dag vet vi at det ikke ville være. For tobakksfirmaet å frigjøre den sigaretten i # 8217; 83, nummer ett: Fra 1953 sa de: ikke noe galt i sigarettrøyk og tobakk. Forårsaker ikke hjertesykdom og kreft. & # 8216; Og nå vil [dem] si: Forresten, vi løy i 30 år. Her er et produkt som vil redusere hjertesykdom. & # 8216; Nummer to: Hvis [dem] markedet det produktet, [de må] innrømme at alt annet [som] selger forårsaker hjertesykdommer. Det var den farligste tingen de kunne gjøre. De har aldri trodd at vi kunne oppfinne den [sigarett].

CE: Jeg ble fortalt av advokater i Carolina at dette programmet sannsynligvis var en investering mot dagen de ville ha blitt regulert av FDA og måtte ha [sikrere produkter].

FDA krever mat og drikke selskaper å liste ingrediensene på sine produkter for å vite hva vi bruker. Fordi sigarettfirmaer ikke er pålagt å gjøre det samme?

Vd: De har avslørt ingrediensene. De er ikke ingrediensene som er veldig viktige, de er produktene som er laget av forbrenningen av tobakk. Det er bare ca 300 kjemikalier i tobakk. Men når de brenner tobakk, blir de 300 kjemiske stoffene til nesten 4000. Så, å ha en liste over ingredienser er nesten irrelevant, etter min mening. Hva er relevant er å ha en liste over hva noen inhalerer.

Å lese en liste over ingredienser på en junk food-pakke kan indusere noen mennesker til å tenke: Jeg vil ikke sette den i kroppen min & # 8221;. Se kjemikaliene som er oppført i sigaretter, ville ikke ha samme effekt?

Vd: Jeg tror det er relevant hvis du er en røyker [som er] tenker på å røyke. Vi har en tendens til å tro at røykere har valg. De har ingen valg. Sigarettrøykere er nikotinavhengige. Det er som å fortelle noen som har en kokain crackdown: & # 8216; Du vet noe? Dette er virkelig farlig for deg. Du bør ikke gjøre det. Å ha ingrediensene det er som å ha en varsel etikett på pakken på pakken. Det er nesten ubetydelig.

FDA snakket med å sette en «8217; virkelig grafisk bilde over 75 prosent av pakken. Denne typen advarselsetikett ville være en bedre avskrekkende?

Vd: Siden den nye røykeren har 12 [eller] 13 år, tror jeg det ville fungere veldig bra for å lokke unge mennesker til å ha den pakken. Vi må tenke annerledes. Unge mennesker er vant til grafikk i dag. De er vant til skjermene. De er vant til å drepe i videospill.

CE: Og barna vil trolig oppleve disse tingene uansett, uavhengig av hva folk sier eller legger på pakken. Håpet er at FDA pålegger en regulering som reduserer nikotinnivåer til det punktet hvor de ikke støtter avhengighet. Kliniske tester har begynt, de største i deres slag. Hvis en sikker reduksjon i nikotin er bestemt, er det håpet at basen for FDA-reguleringen vil være.

Selv om vi vet at røyking gjør vondt, røyker nesten 20% av befolkningen fortsatt. Tror det er fordi de starter når de er unge?

Vd: Det er tydelig fordi røykalderen er blitt redusert. Hvis du ser tilbake i årene’50 og’60, L’Alder for røyking var ca 18 år gammel. Nå, L’gjennomsnittlig alder [i begynnelsen] i vårt land er ca 12 eller 13 år. En [quoll’alder], noen ganger gjør du ikke veldig gode beslutninger. Bare fordi du vet at det gjør vondt, betyr det ikke at du ikke vil prøve det.

I dokumentaren snakker du om sigarettavhengighet som en endring i hjernen din. Hva betyr det?

Vd: Narkotikamisbruk er ikke en hendelse. Det er en prosess gjennom hvilken langsomt modifiserer måten hjernen din fungerer på. Mer du vil oppleve prosessen, jo mer vil hjernen din begynne å endre seg. Og når hjernen din har endret seg, vil du bli ansatt for resten av livet ditt. Betyr ikke at du vil ta det stoffet for resten av livet ditt, men det betyr at du er i fare for avhengighet for resten av livet ditt.

Du har oppdaget at en kjemikalie i sigaretter kalt acetaldehyd styrker avhengigheten av nikotin. I dag, i den gjennomsnittlige røykeren trenger syv forsøk på å stoppe før de har suksess; Sigarettene er produsert for å skape mer avhengighet av sigarettene som røykt våre besteforeldre?

Vd: Jeg tror de sannsynligvis gir mer avhengighet, ja. Når våre besteforeldre brukte tobakksprodukter, skapte de avhengighet, men vi visste ikke hvorfor. I dag vet vi at brennende sukker er acetaldehyd. Phillip Morris var det eneste selskapet som oppdaget et andre molekyl som støtter avhengigheten & # 8211; Og de er det eneste selskapet som tilsatt sukker til sigaretten. Marlboro har blitt den bestselgende sigaretten i verden.

CE: Noen brukte tiår for å dissekere Marlboro sigaretter og spore hvordan produktet alltid vender seg til et mer overbevisende formål, og oppfordrer folk til å ta stadig sterkere doser.

Noen mennesker lyver for å røyke seg for å føle seg bedre om det. For eksempel hørte jeg nylig noen å si at alle «8217; åpen passiv røyk er ikke skadelig fordi den begrenser til & # 8220; spredes i # 8217; Air & # 8221;.

Vd: Faktisk, når [noen] har en sigarett og har en merkelig lukt, hva du lukter, kalles & # 8220; Aromatic Hydrocarbon & # 8221;. Er et stilig klassekarsinogen. Så hvis du er en mor, og du har en sigarett ut, skriv inn og legg barnet ditt på skulderen, ditt barn puster noe som kan forårsake kreft. Det kalles tredje håndrøyk.

Snakk med mange gutter & # 8211; over 300 000 hvert år & # 8211; Hva skjer når du røyker og hvordan, til slutt røyking er et valg. Hvem fullfører dette programmet?

Vd: C’Det var en viktig transaksjonsavtale og [følgelig], L’tobakksindustrien må gi finansiering til individuelle stater. De folkehelsesektorene kaller meg og forteller meg: Du kommer til å snakke med barna våre?& # 8221; Og faktisk betale min lønn med pengene til tobakksindustrien. Så det er litt & # 8216; komplisert, men tobakksindustrien er finansiering, hvis du vil, min evne til å snakke om unge mennesker.

CE: De gjør det ikke fordi de vil gjøre det som er riktig. De måtte bosette seg eller 50 juridiske årsaker de ville sende dem til konkurs, en i hver stat, hvis de mistet. Michigan, jeg tror, ​​manglet noen dager etter ferdigstillelse av rettssaken og visste at de var i trøbbel. Og for første gang i deres historie, [L’tobakksindustrien] bosatt.

Du kan evaluere hvor effektiv det er å snakke med barna med røyking?

Vd: Jeg kan fortelle deg anekdotiske historier fra i dag til i morgen. Barna kom til meg og de fortalte meg: Jeg så deg på middelskolen. Jeg sluttet å røyke dagen jeg så deg. Men jeg tror de viktigste dataene kommer fra den permanente Kaiser-gruppen. De har et program som heter & # 8220; ikke kjøp Lie & # 8221;. Jeg går og snakker med gutter [røyk] & # 8211; Jeg har gjort det i 17 år & # 8211; Og for tre år siden, gjorde de en undersøkelse på guttene som så meg [tale] i & # 8220; Don’t kjøper løgnen & # 8216; program. De viste at barna som så meg hadde en betydelig lavere tobakk forbruk rate enn barna som ikke gjorde det. Dataene [statistikk] eksisterer. Dette programmet påvirker ungdomsbeslutninger.