5 tegn på at kroppen min og hjernen min ber om alms for tid alene

Det kan være en typisk kveld: Middag er matlaging, min partner gjør ting på kjøkkenet og min sønn spiller i rommet sitt. Jeg kunne være på sofaen for å lese eller bøye vaskeriet i soverommet da min partner kommer og spør meg noe, eller sønnen min begynner å lage lyder mens du spiller.

All’Min interne dialog er en lang rekke lyder uuuuggggghhhhhhhh mens jeg hører min adrenalin gå opp.

Dette er kroppen min som skriker som er sent for en stund & # 8216; i & # 8221;.

Som mor, partner og kvinne i dette samfunnet, kan det være lett å holde seg involvert i en syklus for å hele tiden gjøre ting for andre mennesker. Det er imidlertid viktig å sørge for at du tar vare på oss selv. Noen ganger betyr dette å bevege seg bort fra alt for å tilbringe litt tid; av tid alene.

Ikke gi oss denne gangen for å lade oss selv, vi risikerer å utmattende, både følelsesmessig og fysisk.

Heldigvis måtte jeg gjenkjenne advarselsskiltene som jeg presser for mye. Nedenfor er en liste over fem måter som mitt sinn og min kropp rapporterer om at jeg er sen fra en stund fra litt og hvilket bidrag for å sørge for å ta vare på meg selv.

1. Ingenting virker mer moro

En av de første indikatorene for det faktum at jeg trenger litt tid, er når ting ikke virker hyggelige. Jeg kunne finne meg selv å klage internt for å kjede eller utsette kreative prosjekter som jeg ikke kunne se # 8217; nå å gjøre.

Det er som om min ånd trengte å lade opp før du kan møte alt som innebærer kreative energiforbruk.

Når jeg merker at det skjer, skjønner jeg at det er på tide for en / 8220; avtale med meg & # 8221;. Dette kan være så enkelt som å gå til biblioteket og surfe på A’nå eller ta en te og se Pinterest for nye ideer om kunstneriske prosjekter.

2. Jeg finner meg selv som ønsker å spise alle ting

Gjennom årene lærte jeg at jeg er en følelsesmessig eater. Så da jeg plutselig finner meg selv å ønske alle snacks hjemme, er det en god påminnelse om å sjekke meg selv og se hva som skjer internt.

Generelt, hvis jeg finner meg selv på jakt etter chips eller sjokolade, er det fordi jeg leter etter en rømningsrute gjennom min smakpapillær.

Noen ganger gjenkjenner jeg å bli stresset, og jeg tar et varmt bad, og bringer en bok og min snacks med meg. Andre ganger vil jeg spørre deg hva jeg egentlig trenger; De er ikke snacks, men heller et stort glass D’vann og sitron sammen på en bit & # 8216; av fredelig tid sitter på verandaen på baksiden.

3. Jeg er overvunnet av små ting

Jeg er vanligvis veldig flink til å jonglere mer ansvaret mens jeg opprettholder rolig. Men noen ganger finner jeg meg selv, la meg overvinne fra de minste tingene.

Kanskje jeg skjønner under forberedelsen av middagen som jeg savner en ingrediens, og jeg forblir følelsesmessig lammet, og prøver å forstå en erstatning. Eller jeg skjønner etter å ha forlatt butikken jeg glemte å kjøpe sjampo og jeg briste i tårer.

Hver gang jeg merker at jeg ikke lenger er i stand til å rulle med disse tingene, og i stedet stoppet av dem, er det en god indikator for meg selv at jeg har for mye å gjøre, og jeg må ta en pause. Vanligvis er dette en god tid for meg å øve omsorg for meg selv. Dette inkluderer:

  • Gi meg en reality control. Denne situasjonen er virkelig verdens ende?
  • Finn ut om mine primære behov er fornøyd. jeg er sulten? Jeg må drikke Dell’vann? Jeg ville føle meg bedre hvis jeg legger meg ned i noen minutter?
  • Be om hjelp. For eksempel kan jeg spørre min partner om å ta sjampoen mens de er ute.

Fjerner noen av disse små tingene fra tallerkenen min, jeg kan hente litt og slappe av og lade meg selv riktig.

4. Jeg begynner å snakke med mine kjære

Jeg er stolt av å være generelt ganske balansert. Så når de små lydene som min sønn kommer inn i huden min, eller når jeg er frustrert av det faktum at min partner spør meg et spørsmål, vet jeg at noe skjer.

Når jeg finner meg selv blitt gretten og snappy med mine kjære, legger jeg meg selv i hva min familie og jeg kaller en «8220; selvpålagt timeout & # 8221;. Dette er reservert for når en av oss realiserer å ha nådd grensen og virkelig trenger å ta noen minutter.

For meg går jeg ofte til soverommet, og jeg gjør noen dype åndedrag og praktiske jordingsteknikker, for eksempel å gni en jevn stein eller luktende noen essensielle oljer. Jeg kan spille et spill på telefonen min i noen minutter eller bare kjærtegne katten.

I løpet av denne tiden reflekterte jeg også om hva jeg egentlig trenger på den tiden.

Da jeg endelig er klar til å samhandle med folk igjen, kommer jeg tilbake og jeg beklager å skyte. Jeg vil la sønnen min vite eller min partner hva som skjedde, og om nødvendig vil jeg fortelle ham at C & # 8217 er noe jeg trenger.

5. Jeg vil gjemme seg i soverommet & # 8230; eller på badet & # 8230; eller i # 8217; Garderobeskap & # 8230;

I mer enn en og nr. 8217, kom jeg inn på badet med telefonen min, ikke fordi jeg måtte gå, men fordi jeg bare ville ha et øyeblikk av stillhet. Denne handlingen som faktisk beveger seg bort fra familien min, er kroppen min som forteller meg at jeg virkelig trenger mer tid alene og # 8211; Og ikke bare på badet mitt i fem minutter!
Når jeg finner meg selv å gjøre dette eller å ha pulsen å lukke meg i soverommet (for noe mer enn den nevnte selvpålaget timeout), så vet jeg at det er virkelig på tide å unnslippe. Jeg vil trekke ut min agenda, og jeg vil prøve litt & # 8216; tid til å planlegge lunsj bare med meg selv. Eller jeg vil spørre min partner om vi kan snakke om en god tid for meg å komme vekk fra meg i noen dager og programmet en nattflukt.

Fra disse tider er jeg nesten alltid hvilet og en mer kjærlig mor, en mer nåtid partner og generelt mer.

Å vite signalene hjelper meg med å handle

Alle disse signalene er gode indikatorer for meg at jeg ikke tar vare på meg selv i den måten jeg trenger. Når jeg begynner å høre disse tingene, kan jeg kontrollere meg selv og implementere mine forskjellige selvhjelpspraksis.

Fra et varmt bad og en bok eller en tur med en venn et par dager unna familien min, kan disse hjelpe deg med å gjenopplive og forynge både kroppen min og mitt sinn.

Og selv om indikatorene dine kan variere fra min, vet hva de er og hva som fungerer best for å avlaste dem, vil hjelpe deg med å ta vare på deg selv.

Angie Ebba er en «8217; Deseer Artist som lærer å skrive laboratorier og utfører på nasjonalt nivå. Angie mener på kraften i’kunst, skriving og ytelse for å hjelpe oss med å skaffe seg en bedre forståelse av oss selv, bygge et fellesskap og gjøre endringer. Du kan finne Angie på henne Dedikert portal, Hans blogg, eller Facebook.