5 matvarer som naturlig forbedrer atletisk ytelse

L’energi du får fra mat hjelper kroppen din til å redusere betennelse, bekjempe sykdommer og fortsette å utvikle kraft og fart gjennom fysisk aktivitet.

På markedet er det mange kosttilskudd for å forbedre atletisk ytelse, men ingen av disse produktene kan være like effektive som næringsstoffene som leveres av hele matvarer.

Mange idrettsutøvere legger overfor karbohydrater, proteiner og fettstoffer og konsentrerer seg for lite på mikronæringsrik mat. Noen mikronæringsstoffer kan i stor grad påvirke ytelsen og utvinningen. Følgende fire matgrupper gir essensielle vitaminer og mineraler. De er også rike på sunne fett, proteiner og enzymer som regulerer kroppsfunksjoner og opprettholder våre sunne celler:

 • frukt
 • grønnsaker
 • valnøtter
 • frø

Hvis du spiser rå og rå, vil følgende fem mat hjelpe deg med å holde ytelsen din mest.

Alkimiser kroppen din med spirer

Å spise rå frukt og grønnsaker er en måte å sikre at du får det største antall vitaminer, mineraler og aminosyrer fra maten du spiser. Rå matvarer inneholder den høyeste mengden næringsstoffer og enzymer som spiser hver av kroppens funksjoner.

Spirer som en reddik, kløver, brokkoli og medisinsk gress er gode kilder til protein og enzymer som trengs for å opprettholde god helse. Skuddene er enkle å forberede og fordøye. Videre kan de hjelpe kroppen din å nøytralisere frie radikaler for å skape et mer alkalisk miljø for riktig celleoperasjon.

Reduser betennelsen med linfrø

L’kronisk betennelse i kroppen kan føre til alvorlige sykdommer hvis ikke behandlet. L’Betennelse kan føre til:

 • kardiovaskulære sykdommer
 • Noen typer kreft
 • Autoimmune lidelser

Omega-3 fettsyrer kan redusere denne betennelsen og støtte mange prosesser som bidrar til cellulær helbredelse.

Linfrøet er rik på omega-3 og matfibre. I følge Mayo Clinic, Det brukes vanligvis til å forbedre helsen til å fordøye systemet. Det kan også bidra til å redusere kolesterolnivået. Andre gode kilder til omega-3 er chia frø og valnøtter.

Forbedrer styrke med sukkerroer juice

Beetsene er rike på karbohydrater som trengs for vedvarende energi og inneholder mange antioksidant næringsstoffer og antiinflammatoriske næringsstoffer. L’Høyt innhold av rødbeter nitrater kan også bidra til å utvide blodårene. Dette kan bidra til lavere blodtrykk og øke mengden oksygen som leveres til cellene.

Drikker en kopp sukkerjuice om dagen kan bidra til å senke blodtrykket og oppmuntre blodstrømmen, ifølge en studie rapportert av American Heart Association.

Bekjempe tretthet med gresskarfrø

Hvis du er i god generell helse, men ofte føler du deg pusten, eller du har problemer med å sjekke hjertefrekvensen under treningen, kan kroppen din være kort av jern. Jern er viktig i produksjonen av sunne røde blodlegemer som gir oksygen til kroppsvev.

Uten nok jern i blodet, blir du sliten raskere. Mangel på oksygenering kan påvirke hjertefrekvensen og immunfunksjonen. Gresskar og gresskarfrø er A’utmerket kilde til vegetabilsk jern. De er også rike på fiber, sunne fettstoffer og proteiner.

Stimulerer utvinning med valnøtter fra Brasil

L’intens trening kan være vanskelig for kroppen din. En korrekt utvinning er viktig for å forbedre din styrke. Sunn fett og mat rik på vitaminer og essensielle mineraler kan bidra til å forbedre immun- og skjoldbruskfunksjonen. De kan også beskytte og reparere bein og bindevev. Valnøttene i Brasil er en god kilde til proteiner, fett og andre essensielle næringsstoffer.

Sekund Mayo Clinic, Valnøttene i Brasil er høye i næringsstoffer som bidrar til å kontrollere blodtrykket, for eksempel:

 • natrium
 • Fotball
 • Kalium
 • magnesium

Spise bare noen få valnøtter i Brasil Hver dag kan stimulere dine naturlige utvinningsprosesser og hjelpe deg med å bygge og vedlikeholde bein og sterke muskler.

Balanse og variasjon

Et sunt og variert kosthold som inneholder karbohydrater, proteiner og fett av hele matvarer og rikelig plantekilder rik på mikronæringsstoffer og antioksidanter vil gi den beste næringsbalansen for optimal ytelse.