Chills: Årsaker, behandling, når du søker hjelp og mer

Hvorfor vi skjelver?

Kroppen din regulerer tilbakemeldingen til varme, kaldt, stress, infeksjoner og andre forhold uten bevisst tanke. Plutselig å avkjøle kroppen når du overopphetes, for eksempel, men du trenger ikke å tenke på det. Og når du er kald, rysker den automatisk.

En rystelse er forårsaket av styrking og avslapning av muskler i rask rekkefølge. Denne ufrivillige muskulære bevegelsen er det naturlige svaret på kroppen din for å bli kaldere og prøve å varme opp.

Reagere på et kaldt miljø, men er bare en av grunnene til at det rystere. Selv sykdommen og andre årsaker kan få deg til å skjelve og rive.

Fortsett å lese for å lære mer om kulderystelser.

Våre initiativer

Det er mange ting som kan få deg til å rive. Vet hva en rysker kan trigger, vil hjelpe deg med å svare.

Kaldt miljø

Når temperaturen faller under et nivå som kroppen din finner rolig, kan du begynne å riste. Synlige kulderystelser kan øke produksjonen av overflatevarme i kroppen av ca 500 prosent. Chills kan bare varme deg så lenge, skjønt. Etter noen timer vil musklene puste ut glukosen (sukker) for drivstoff og bli for trøtt til å kontrakt og slappe av.

Hver person har sin egen temperatur som kulderysene begynner. For eksempel kan barn uten kroppsfett å isolere dem begynne å riste som svar på heteste temperaturer enn en voksen med mer kroppsfett.

Din følsomhet for kulde kan også endres med alder eller helseproblemer. Hvis du for eksempel har en iPoaktiv skjoldbrusk (hypothyroidisme), er det mer sannsynlig å føle seg kaldt på en mer akutt måte enn noen uten tilstanden.

Selv vinden eller # 8217; vann på huden eller penetrasjonen av klær kan få deg til å føle deg kaldere og få deg til å skjelve.

Etter L’anestesi

Du kan skjelve ukontrollert når anestesien forsvinner og gjenopptok kunnskapen etter operasjonen;. Det er ikke helt klart hvorfor, selv om det er sannsynlig at kroppen din har avkjølt. Driftsrommene er generelt opprettholdt frisk og opphold som ligger i det friske operasjonsrommet i lang tid, kan redusere kroppstemperaturen.

L’Generell anestesi kan også forstyrre den normale kroppens temperaturjustering.

Lavt blodsukkernivå

En dråpe i blodsukkernivået kan utløse en skjelvende respons. Dette kan skje hvis du ikke spiser fra en PO & # 8216;. Det kan også skje hvis du lider av en tilstand som påvirker kroppens evne til å justere blodsukkeret, som diabetes.

Et lavt blodsukkernivå kan påvirke folk på forskjellige måter. Hvis ikke skjelvende eller skjelvende, kan du svette, føle deg bedøvet eller utvikle hjertebanken.

Infeksjon

Når du skjelver, men du ikke føler deg kald, kan det være et tegn på at kroppen din begynner å bekjempe en «8217; viral eller bakteriell infeksjon. Akkurat som rytmen er måten kroppen din varmes opp på en kald dag, kan kuldegysene også varme opp kroppen din nok til å drepe en bakterie eller et virus som invadert systemet ditt.

The Chills kan også være et skritt mot utviklingen av feber. Feber er en annen måte som kroppen din kjemper i infeksjoner.

Frykt

Noen ganger har kuldegysene ingenting å gjøre med helsen din eller temperaturen rundt deg. I stedet kan en topp i adrenalinnivået gjøre deg rystende. Hvis du noen gang har vært redd for å begynne å riste, er dette et svar på en rask økning i askenalin i blodet.

Barn og kuldegysninger

Du husker sannsynligvis ikke et øyeblikk når du ikke har eller du ikke kunne rive. Dette er fordi den eneste tiden i livet ditt når du ikke skjelver, er alt & # 8217;.

Barn skjelver ikke når de er kalde fordi de har en’annen temperaturreguleringsrespons. Barn oppvarmer faktisk å brenne fett i en prosess som kalles termogenese. Det ligner på hvordan dyrene i Lethearo overlever og varme opp om vinteren.

Hvis du ser et barn som rister eller skjelver, kan det være et tegn på lavt blodsukkernivå. Barnet ditt kunne bare være sulten og behov for energi.

De eldre og kuldegysninger

I eldre kan en tremor byttes for en rystelse. Det kan være flere årsaker til tremor, inkludert Parkinsons sykdom.

Noen stoffer, som bronkodilatører som brukes til astma, kan også forårsake tremor.

Aldring, du kan også bli kaldere. Dette skyldes delvis til en tynning av det subkutane fettlaget og en reduksjon i sirkulasjonen.

Leter du etter hjelp

The chills kan være et symptom på en tilstand nedenfor, så du bør ikke ignorere det. Hvis du føler deg spesielt kald og har en genser eller øker temperaturen hjemme er nok til å varme opp, trenger du sannsynligvis ikke å se en lege. Hvis du merker at du blir kaldere oftere enn en gang, fortell legen din. Det kan være et tegn du bør ha skjoldbruskkontrollen.

Hvis kuldsene dine er ledsaget av andre symptomer, for eksempel feber eller andre lignende forstyrrelser, kontakt legen din umiddelbart. Først identifiser årsaken til dine kulderystelser, før du kan starte behandlingen.

Hvis du oppdager en tremor til hendene eller bena som tydeligvis ikke er en chill relatert til forkjølelse, rapporterer disse symptomene til legen din.

Behandling

Den rette behandlingsplanen for kulde og andre symptomer vil avhenge av deres underliggende årsak.

Kaldt miljø

Hvis tremor er et kaldt klimarespons eller våt hud, tørk og dekselet, bør det være nok å stoppe kuldegysninger. Det kan også trenge å sette hjemmetermostaten på en høyere temperatur hvis alderen eller andre forhold gjør deg mer følsom for kaldt.

Ta vane med å ha på seg en genser eller jakke mens du reiser.

Infeksjon

Et virus trenger vanligvis tid til å gjøre kurset ditt. Ofte hviler den eneste behandlingen. I noen alvorlige tilfeller kan de være passende antivirale stoffer.

Hvis du har feber, svamp huden din med varmt vann. Vær forsiktig så du ikke legger det kalde vannet på huden, fordi du kan skjelve eller forverre dine kulderystelser.

A’Bakteriell infeksjon vil vanligvis trenge antibiotika for å eliminere den helt.

Hvis du har kuldegysninger på grunn av en sykdom, vær forsiktig så du ikke overopphet deg med for mange tepper eller lag med klær. Måle temperaturen for å sikre at du ikke har feber. Et lettere deksel kan være det beste.

Lavt blodsukkernivå

Spise en matbit med høyt karbohydratinnhold, som en peanøttsmør sandwich eller banan, kan ofte være nok til å rapportere blodsukkernivåer på sporet. Generelt vil du ikke være for lenge uten å spise. Dette gjelder spesielt hvis du er utsatt for å falle i blod, eller du har problemer med å holde blodsukkernivået i et sunt intervall.

Hvis dette er et problem, må du sørge for at du alltid holder en kornbar eller en lignende matbit. På denne måten vil du ha noe på fingertuppene dine hvis du føler at blodsukkernivået forårsaker.

Postoperativ

Vanligvis er noen skjulte tepper rundt deg etter at intervensjonen er tilstrekkelig til å varme opp og avslutte kulderysene. Hvis du føler deg ubehagelig eller bekymret for kulderysene, la han få vite alt 8217; sykepleier eller lege.

Ta bort

Når kuldegysninger er et svar på følelsen av kulde, ta et teppe eller ha en gensere, kan vanligvis roe musklene og varme opp. Selv en varm kopp te eller kaffe kan hjelpe.

Hvis du er syk, husk at kuldene kan være starten på feberen, så vær forsiktig så du ikke overoppheter deg. Og hvis du merker at du, barnet ditt eller en gammel forelder har skjelvet, men ikke synes å være forårsaket av en av de tradisjonelle årsakene til kuldegysninger, informerer han en lege. Kuldegysninger, kuldegysninger, tremor og tremor er alle symptomer på noe, så ta dem på alvor.