10 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Ved 10 uker med graviditet nærmer du deg på slutten av første kvartal. Du er sannsynligvis vant til ideen om å være gravid. Her er hva du kan forvente denne uken.

Endringer i kroppen din

Du kan fortsatt skjule graviditeten til resten av verden, men ikke i lang tid. Unngå å bruke stramme og tette klær. Din mage blir mer rundt mens livmoren din ekspanderer. Du kan tjene et pund eller to i denne uken, men hvis morgenen Kvalme fortsetter, kan du ikke gjøre det.

Volumet av blodet har økt, så hvis du ikke har lagt merke til at brystårene og # 8217; magen blir mer fremtredende, det er en god sjanse for at du vil gjøre denne uken.

Ditt barn

Del på Pinterest

På slutten av uken 10 vil barnet ditt offisielt passere som et fetusembryo. Toes and Feet Palmate begynner å skille og danne individuelle figurer. Alle vitale organer dannes og placenta fungerer.

Barnet ditt tar en titt mer som menneske, øyelokkene begynner å lukke og funksjonene i ansiktet blir mer tydelige. Jeg er i stand til å svelge og gemsene i tennene vises.

Hvis du har besøk til legen din denne uken, kan du kanskje høre barnets hjerteslag. Hvis du er bestilt A’ultralyd, bør du kunne se hjertet av barnet ditt, selv om du ikke vil kunne se om barnet ditt er en mann eller en kvinne i noen få uker.

Tvillingutvikling en uke 10

Hvis morgenen kvalme, forstyrrer ditt daglige liv, spør legen din om å sjekke kvalme. Du bør prøve å unngå utløser mat, hvile mye og spise små og hyppige måltider for å stabilisere blodsukkeret. Prøv massasjen med digypressure og mat som skids som kjeks. Forsikret å drikke regelmessig Sorsi D’vann. Narkotika anbefalt av legen kan være nødvendig. Ikke ta på graviditetsteller medisiner uten å først konsultere legen din.

Du er oppkast og oppkast hele tiden? Du kan ikke holde tilbake væskene og føle dehydrert? Du kan ha gravid hyperemese. Denne alvorlige form for morgen kvalme er mer vanlig hos kvinner som bærer flere. Du må kanskje sees og assistert av en lege.

10 uker med graviditets symptomer

Noen heldige kvinner begynner å føle seg lettelse fra morgen kvalme denne uken. Hvis du ikke er en av dem, gjør det vondt det faktum at kvalme og oppkast forbedres for de fleste kvinner ved utgangen av første kvartal (12 uker).

Symptomene på graviditeten i uken 10 vil inkludere videreføring av andre symptomer på første kvartal og noen nye. Samlet sett inkluderer disse symptomene:

Økte vaginale tap

Du kan merke flere vaginale tap denne uken. Dette skyldes økningen i østrogenivået under graviditeten. Utslipp av graviditet bør være laktig og tynn med en liten lukt. Du kan ha en SALF-spole for enkelhets skyld, men unngår interiørabsorberende eller lavenders.

Selv om vaginale tap er normale, er det noen tegn til å være oppmerksom på, noe som kan indikere en & # 8217;. Hvis utslippet ditt har en av følgende funksjoner, ring legen din:

Magesmerter

Fordi runde leddbånd som omgir livmorstrenet, er det vanlig å prøve magesmerter. Smerte kan være akutt eller døve og er godartet. Prøv å bevege seg langsommere og ta stående tid. Dette kan bidra til å redusere forekomsten av smerte.

Kontakt legen din dersom smerte er moderat til alvorlig eller ledsaget av vaginal blødning, feber, kuldegysninger eller brennende vannlating.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Du hadde sannsynligvis din første prenatale avtale, så sørg for at du følger legen din råd. Skriv ned de ikke-presserende spørsmålene så snart de ser ut til å bli plassert på neste avtale.

Hvis klærne dine er komfortable, men du er ikke klar til å bruke premium klær, investere i bukser med elastisk midje og brede skjorter. Du kan også ønske å kjøpe undertøy og nye største bras.

Hvis morgenkvalme er dempende, er det på tide å ta et sunt kosthold seriøst som er trygt og næringsrikt for deg og ditt barn som utvikler seg. De Mars of Dimes Anbefaler å leie et prenatal vitamin hver dag.

Du vil sannsynligvis ikke trenge å øke det daglige kaloriinntaket til andre kvartal, men hvis du har spørsmål om hvor mye du skal spise, snakk med legen din.

Hvis du har katter, slutte å rengjøre kullet. I følge Sentre for sykdomskontroll og forebygging, toxoplasmose er en alvorlig parasittisk infeksjon som overføres av katter.

Katter er infisert å spise gnagere, fugler og små dyr og overføre infeksjonen gjennom deres avføring. Gravide kvinner kan kontrakt toxoplasmose ved å rense kullet og overføre det ufødte barninfeksjonen. Infiserte babyer kan utvikle deformitet.

Når skal du ringe legen

Ring legen din hvis du:

Du bør også snakke med legen din dersom du er alvorlig deprimert for å være gravid eller overveldet til tanken på å vokse et barn. Videre er en kvinne på seks misbruk under graviditeten, rapporterer Mars of Dimes. I tilfelle misbruk, kontakt legen din for å få hjelp eller ring National Direct Line for hjemmelaget misbruk på 800-799-safe (7233).

Du er nesten der

Du er nesten på slutten av første kvartal, som er et øyeblikk av lettelse for mange kvinner. På dette punktet av graviditet er endringer raske og rasende for deg og ditt barn. Mens du passer, prøv å klemme dem alle i påvente av hva som venter på deg.