Vasokonstriksjon: blodårene dine til å jobbe

Vasokonstriksjon er normalt?

& # 8220; vase & # 8221; faktisk betyr blodkar. Vasokonstriksjon er krymping eller innsnevring av blodkar. Det skjer når de glatte musklene i veggene i blodkarene stivner. Dette gjør de mindre blodkarene som åpnes. Vasokonstriksjon kan også kalles vasospasmo.

Vasokonstriksjon er en normal prosess. Bidrar til å holde kroppen din i en sunn balanse.

Vasokonstriksjon kan forekomme for:

 • Stabilisere blodtrykk eller øke blodtrykket
 • Reduser tapet av kroppsvarme ved lave temperaturer
 • Sjekk hvordan blodet er fordelt gjennom hele kroppen
 • Send flere næringsstoffer og oksygen til organene som trenger det
 • Beskytt kroppen mot blodtap og væsker

D’En annen del, kan en unormal vasokonstriksjon utløse visse helsemessige forhold. Dette inkluderer hypertensjon og hodepine. I noen tilfeller kan overdreven krymping av blodårer være en bivirkning av narkotika og matvarer, som koffein og salt.

Les videre for å lære om årsakene til vasokonstriksjon og hvordan det påvirker kroppen din.

Vasokonstriksjon og blodtrykk

Vasokonstriksjon reduserer volumet eller plassen ALLE’interiør i blodkarene. Når volumet av blodkar faller, blir blodet også redusert. Samtidig øker det motstanden eller styrken av blodstrømmen. Dette forårsaker et høyere blodtrykk. Ubehandlet hypertensjon (hypertensjon) gjennomføres Hos helsemessige forhold over tid, som et tap av syn, hjerneslag eller et skadet hjerte.

Det motsatte av vasokonstriksjon er vasodilasjonen. Dette er når blodårene slapper av og utvider, øker blodstrømmen og senker blodtrykket.

Tenk på vasokonstriksjon hvordan å drikke gjennom et tynt halm. Det tar mer aspirasjonskraft for å ta en slurk. Til sammenligning er vasodilasjonen hvordan man svelger en drink enkelt og raskt gjennom et bredt halm.

En unormal vasokonstriksjon kan forårsake eller forverre høyt blodtrykk. L’kronisk hypertensjon kan øke risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. Noen helse og medisinering kan forårsake for mye vasokonstriksjon eller få det til å skje i områder som ikke skal, som deler av hjernen.

Mat som forårsaker vasokonstriksjon

Natriumrike matvarer kan understreke På blodkar, provoserer begrensningen. Hvis du er bekymret for blodtrykket, unngå eller begrenser følgende matvarer:

 • Pakket og hurtigmat
 • spekemat
 • Hermetisert supper

L’Alkohol kan også øke blodtrykket, observere Mayo Clinic.

Spis disse 13 matvarene for å senke blodtrykket.

Vasokonstriksjon i # 8217; migrene og i hodepine

Vasokonstriksjon kan bidra til å lindre og forårsake migrene og hodepine.

Når vasokonstriksjon hjelper hodepine

Blodkarene forstørret i hodet kan forårsake migrene eller hodepine. Narkotika for å behandle denne typen smerte virker ofte forårsaker vasokonstriksjon. Dette hjelper blodkarene til å begrense og stoppe overflødig blodstrøm.

Noen medisiner for hodepine og # 8217; migrene inneholder koffein av denne grunn.

Når vasokonstriksjon kan forårsake hodepine

D’Andre del, for mye koffein kan forårsake overflødig vasokonstriksjon i hjernen. Dette kan forårsake migrene eller hodepine. De American Migraine Association Forklar at dette kan skje fordi kroppen blir avhengig av koffein. Abstinenssymptomene fra kaffe og medisiner for hodepine inkluderer hodepine, kvalme og tretthet.

Vasokonstriksjon under sjokk

Sjokket er et generisk uttrykk for å indikere kroppens svar på en rekke forskjellige nødforhold. Alle disse forholdene forårsaker lavt blodtrykk. Den første kroppsresponsen er å beskytte hjernen, hjertet og lungene. Det får ham til å krympe blodkarene i hendene, føttene og kunst.

Denne nødsituasjonen vasokonstriksjon øker midlertidig blodtrykket. Bidrar til å holde blodet som strømmer mot dine mest trengte organer, organene som trengs for livet.

Et sjokk kan oppstå på grunn av:

 • Allergisk reaksjon (anafylaktisk sjokk)
 • Septisk infeksjon (bakteriell, viral eller sopp)
 • hjerteinfarkt
 • hjertesykdom
 • Lavt blodsukkernivå
 • Klump
 • Sterkt tap av blod (intern eller ekstern)
 • Sterkt tap av væsker (dehydrering, oppkast, diaré)
 • Alvorlige forbrenninger
 • lesjon til vertebral kolonne
 • Alvorlig hypothyroidisme

Narkotika som forårsaker vasokonstriksjon

Vasokonstriktor eller Trykkmedisiner bidra til å lindre lavt blodtrykk og andre symptomer. Disse stoffene kan brukes til å øke blodtrykket når noen er i sjokk, det har en overdreven blødning eller har en alvorlig allergisk reaksjon.

Andre reseptbelagte legemidler aktiverer vasokonstriksjon for å redusere overflødig betennelse, hevelse eller blødning. For eksempel A’blødning fra nesen kan stoppes med et vasokonstriktormedikament.

Legemidlene for vasokonstriksjon inkluderer:

Sjeldne og alvorlige helsemessige forhold med vasokonstriksjon

Noen helse- og medisinske forhold kan forårsake unormal vasokonstriksjon. Dette kan føre til helseproblemer avhengig av hvor dette skjer og hvor lenge.

Slag

Vasokonstriksjon i hjernen eller cerebral vasospasme kan forårsake et slag eller skade som ligner på et slag. Dette kan skje etter C’det er en glødning i hjernen på grunn av brudd på blodkar eller kirurgi. Blodkaret kontrakter eller smalsere for å forsøke å redde blodet. Dette forstyrrer tilstrømningen av blod og oksygen til en del av hjernen.

Symptomer på et slag fra Cerebral Vasospasmo inkluderer:

 • vond hodepine
 • Svimmelhet, tap av balanse
 • nummenhet eller svakhet på den ene siden av ansiktet og kroppen
 • Vanskeligheter med å snakke
 • Vanskelighetsgrad å se i ett eller begge øyne
 • Vanskelighetsgrad å gå

Les mer om hva du skal gjøre for tegn på et slag og anerkjennelse av unike slagtegn for kvinner.

Raynaud-fenomenet

Raynauds fenomen forårsaker noen områder av kroppen, som fingrene og føttene, føles kald eller nummen. I denne tilstanden er små arterier som leverer blod til disse områdene, spasmer eller smale. Dette begrenser mengden blod som kan nå disse eksterne områdene.

Raynaud-fenomenet kan også være interessert i nese, lepper, ører og brystvorter. Det kan utløses å være for ofte kaldt. Dette kan skje med folk som trener i de kaldeste regionene eller tilbringer mye tid på en skøytebane, som skatere på is, hockey-spillere og zamboni-piloter.

Denne tilstanden er ikke skadelig, men kan være ubehagelig. I noen tilfeller kan Raynauds fenomen øke risikoen for hudinfeksjoner og redusere sårheling i berørte områder. Dette skjer fordi en normal blodstrøm er nødvendig for å transportere oksygen, næringsstoffer og immunceller som bekjemper infeksjoner i hele kroppen. Vasokonstriksjon begrenser blodsirkulasjonen.

Reversible Cerebral Vasokonstriksjonssyndrom

Reversible Cerebral Vasokonstriksjonssyndrom (RCVS) Det er en rekke lidelser forårsaket av vasokonstriksjon i hjernen. Det er reversibel i de fleste tilfeller. Du vil ta deg helt innen få måneder.

I alvorlige tilfeller kan RCVs føre til hjerneslag. Dette skjer når blodårene krympet for mye eller for lenge og avbryter blodstrømmen og # 8217; oksygen til hjerneleder.

L’RCVs kan noen ganger forekomme hos barn. Kan føre til høyt trykk, hodepine og slag. Det kan utløses av sikkerhetsvirkningen av narkotika. Disse inkluderer kjemoterapeutiske stoffer for øye- og hjernesvulster hos nyfødte og barn.

Symptomene på RCVs inkluderer:

 • Plutselig og intens hodepine
 • Endringer i visjonen
 • anfall
 • Vanskeligheter med å snakke
 • Vanskelighetsgrad å forstå talen
 • Svakhet, vanligvis på den ene siden av kroppen

Hvordan vasokonstriksjonen finner sted

De glatte musklene, typen muskel i veggene i blodårene, kan ikke frivillig kontrolleres som skjelettmuskulaturene i lemmer. Blodkarene styres automatisk av kjemiske signaler i kroppen som sier til glatte muskler for å begrense eller utvide (utvide).

Nervøse kjemiske budbringere og hormoner som forteller blodkarene å krympe å inkludere:

 • norepinefrin
 • epinefrin
 • Angiotensina II
 • vasopressin

Arteriene og arteriolene (små arterier) har muskelvegger. Dette er de viktigste blodkarene som er involvert i vasokonstriksjon. Selv vener kan krympe. Kapillærer er små blodkar med subtile vegger som ikke kan krympe.

Vasokonstriksjon i livet ditt

Vasokonstriksjonen av blodkar er en naturlig del av kroppen din som balanserer sine systemer. Vasokonstriksjon er nødvendig for å opprettholde en sunn blodstrøm og forhindre at kroppstemperaturen blir for kaldt. Det kan også øke blodtrykket når det er nødvendig.

Noen stoffer etterligner kroppens naturlige signaler for å forårsake vasokonstriksjon. Dette kan redde livet. For eksempel kan vasokonstriksjonsmedisiner forhindre at blodtrykket faller for mye under en alvorlig allergisk reaksjon og reduserer blodtap ved skade.

Snakk med en helsepersonell hvis du har spørsmål om blodtrykk, hjertefrekvens eller andre symptomer som hodepine.