Urin test kreatinin test: forståelse av test og resultater

Beskrivelse

Kreatinin er et kjemisk avfallsprodukt produsert av muskelmetabolisme. Når nyrene virker normalt, filtrer du kreatinin og andre avfallsprodukter fra blodet. Disse avfallsproduktene fjernes fra kroppen din gjennom urinering.

En kreatininprøve i urin måler mengden kreatinin i urinen. Testen kan hjelpe legen å evaluere nyrene på nyrene. Dette er nyttig for å diagnostisere eller ekskludere nyresykdommer og andre forhold som påvirker nyrene.

Legen kan bruke en tilfeldig urinprøve for å teste kreatinin. Imidlertid bestiller du i de fleste tilfeller en test av volumet på 24 timers urin. Selv om en urinprøve kan testes for kreatinin, er det mer nøyaktig å samle urinen for A’hele dagen for å få den verdien. Kreatinin i urin kan variere mye basert på kosthold, alt 8217; trening og hydreringsnivå, så en prøve kontroll er ikke like nyttig. Som navnet antyder, måler denne urinekreatininprøven mengden urin som produseres på en dag. Det er ikke en smertefull test, og det er ingen risiko forbundet med det.

Hvordan jeg forbereder meg på volumtesten på 24 timer?

Volumstesten på 24-timers er ikke invasiv og inneholder bare oppsamlingen av urin. Du vil bli gitt en eller flere beholdere for å samle og lagre urinen;. Siden denne testen innebærer innsamling og oppbevaring av urin i en periode på 24 timer, kan du vurdere muligheten for å programmere testen for en dag når du er hjemme.

Før testen bør du gjøre følgende:

 • Fortell legen din dersom du er gravid, eller du tror du er.
 • Informer legen din om kosttilskudd eller resepter og motvirkninger du antar. Noen kosttilskudd og medisiner kan forstyrre testresultater. Legen din kan fortelle deg hva du skal unngå.
 • Unngå visse matvarer eller drikke hvis anbefalt av legen din.
 • Spør legen din om du må starte testen på en bestemt dag på dagen.
 • Pass på at du forstår når og returnerer beholderen på # 8217; urin.

Hvordan volumetesten på 24 timer utføres?

For å kjøre testen, vil du bruke en spesiell beholder for å samle urinen de neste 24 timene. Spør legen din hvordan du samler urinen hvis du ikke er sikker på prosessen. Unnlatelse av å observere instruksjonene kan føre til falske resultater, noe som betyr at du kanskje må gjenta testen.

Testen skal starte en’nå spesifiserer og avsluttes på samme tid neste dag.

 • Den første dagen, ikke samler urinen i første gang urin. Men sørg for at du skriver ned og registrerer’nå. Dette vil være 24-timers volum test starttid.
 • Samle all urin for de neste 24 timene. Hold oppbevaringsbeholderen i kjøleskapet for hele prosessen.
 • Den andre dagen, prøv å urinere mer eller mindre samtidig når testen startet på den første dagen.
 • På slutten av perioden 24 timer, koble beholderen og returnere den omgående til laboratoriet eller alle doktorgradskontoret som angitt.
 • Pass på at du informerer legen din dersom du ikke har kunnet følge alle instruksjonene. Du må rapportere eventuelle urin savnet, urin betalt eller urin samlet etter slutten av 24-timers perioden. Du bør også fortelle dem om du ikke har kunnet lagre beholderen på # 8217; urin på et kjølig sted.

Tolkning av resultater av en kreatinin urin test

Det er naturlige variasjoner i kreatininproduksjon på grunn av kroppsalder og kroppsmasse. Mer muskuløs, jo høyere ditt utvalg. Det er også viktig å merke seg at ikke alle laboratorier bruker de samme verdiene. Resultatene avhenger av den riktige samlingen av urinprøven.

De normale kreatininverdiene i urinen varierer generelt fra 955 til 2,936 milligram (mg) i 24 timer for menn og fra 601 til 1,689 mg i 24 timer for kvinner, ifølge Mayo Clinic. Kreatininverdiene som ikke faller innenfor # 8217; Normal rekkevidde kan være en indikasjon på:

 • nyresykdom
 • nyreinfeksjon
 • nyresvikt
 • Urinveisobstruksjon, som nyrestein
 • Muskeldystrofi i avansert stadion
 • Miastenia seriøst

Unormale verdier kan også forekomme hos personer som har diabetes eller diett rik på kjøtt eller andre proteiner.

Det er svært vanskelig å evaluere testresultatene alene. Du bør diskutere resultatene dine med legen din.

Avhengig av resultatene, kan legen bestille en serumkreatininprøve. Dette er en slags blodprøve som måler mengden kreatinin i blodet. Legen din kan bruke den til å bekrefte en diagnose.