Typer HPV: Hva å vite om diagnose, perspektiver og forebygging

Beskrivelse

Human Papillomavirus (HPV) er en infeksjon i Seksuell overføring (STI), også kjent som seksuell overføringssykdom (STD).

HPV er den Mer vanlig i USA. Nesten 80 millioner Amerikanere har for tiden HPV. Av 14 millioner Kontroller viruset hvert år.

Det er mer enn 100 HPV-typer. Siden noen kan forårsake flere komplikasjoner enn andre, er typer klassifisert som lav og høy risiko HPV.

Lavt risikotyper kan ikke forårsake livmorhalskreft og kan behandles. Høyrisikoptyper kan forårsake unormal celleformasjon på livmorhalsen, som kan vokse i kreft hvis de ikke behandles.

Les mer for å lære mer om de vanligste typer HPV.

Vanlige HPV-typer

Hvis du har kontraktet HPV, identifiser typen du har, og du har bestemt deg for å bestemme de neste trinnene. Noen typer HPV løses uten intervensjon. Andre typer kan føre til kreft. Legen vil overvåke forholdene dine slik at hvis tumorceller vokser, kan de oppdages tidlig.

HPV 6 og HPV 11

HPV 6 og HPV 11 er lavrisiko HPV-typer. De er knyttet til om 90 prosent av kjønnsvorter. L’HPV 11 kan også forårsake endringer i livmorhalsen.

Genital vorter virker blomkål fremspring på kjønnsorganer. Vanligvis noen få uker eller måneder etter eksponeringen fra en seksuell partner som har HPV.

Å få HPV-vaksine kan bidra til å forhindre HPV 6. Vaksinen gir også en viss beskyttelse fra # 8217; HPV 11.

For HPV-vaksinen Gardasil 9, Kliniske studier viste en Effektivitet på 8217; 89-99% i beskyttelse mot HPV-typer 6 og 11. Denne betydelige reduksjonen mot sammentrekningen av disse typene er observert hos barn i alderen mellom 9 og 26 år.

Anbefalingen er å motta vaksiner før de blir seksuelt aktivt, siden vaksinen ikke kan beskytte mot en HPV-stamme som en person allerede har blitt utsatt for.

Hvis du kontrakt HPV 6 eller HPV 11, kan legen din foreskrive medisiner som Imiquimod (Aldara, Zyklara) eller Podofilox (Condylox). Dette er aktuelle stoffer som ødelegger stoffet av kjønnsvorter.

Denne lokale ødeleggelsen av vevvevet bidrar til å forbedre immunforsvarets kapasitet for å bekjempe STI-viruset. Du kan bruke disse stoffene direkte til kjønnsvorter.

HPV 16 og HPV 18

L’HPV 16 er den vanligste høyrisikoen HPV-typen, og forårsaker vanligvis ikke åpenbare symptomer, selv om det kan forårsake livmorhalsendringer. Årsaken 50 prosent av cervical tumorer over hele verden.

L’HPV 18 er en annen type høyrisiko HPV. Som L’HPV 16, generelt ikke forårsaker symptomer, men kan føre til livmorhalskreft.

HPV 16 og HPV 18 er ansvarlige for omtrent sammen 70 prosent av alle cervical tumorer i verden.

HPV-vaksinen Gardasil 9 Det kan beskytte mot forskjellige typer HPVer, inkludert HPV 16 og HPV 18.

Diagnose

HPV-testen kan utføres for kvinner med en PAP-test (vanligvis kjent som PAP-test), som er en screeningstest for livmorhalskreft. HPV-testen er bare tilgjengelig for kvinner og kan avgjøre om HPV er tilstede. Hvis det er tilstede, kan testen avgjøre om HPV er en lav eller høy risiko type.

HPV-testen anbefales ikke som rutinemessig screening for kvinner under 30 år. Dette skyldes at mange kvinner vil ha noen HPV-stammen til det’alder. De fleste av disse vil løse spontant uten intervensjon.

Men hvis en persons Pap-test viste unormale celler, ville HPV-testen bli utført for å vurdere risikoen for mer alvorlige forhold, inkludert livmorhalskreft.

Hvis testen viser at du har HPV, betyr det ikke at du vil utvikle livmorhalskreft. Det betyr at du kan utvikle livmorhalskreft i fremtiden, spesielt hvis du har en høyrisiko HPV-type. Legen vil undersøke resultatene med deg og vil diskutere behandlings- eller overvåkingsalternativer.

Statistikk

Som nevnt ovenfor har 80 millioner amerikanere HPV på dette tidspunktet og 14 millioner ny diagnose er planlagt hvert år. Dette betyr at nesten alles seksuelt aktive vil motta minst en type HPV i løpet av livet.

Det anslås at HPV vil gå bort uten behandling i 80 prosent 90 av folk som kontrakt tsi.

L’HPV-infeksjon er mindre vanlig hos kvinner over 30 år, men det er mer sannsynlig å bringe livmorhalskreft. Dette er en av grunnene til at det er viktig å se din gynekolog regelmessig.

Forslag til forebygging

Følg disse forslagene for å forhindre HPV: HPV:

Underparten til HPV-vaksinasjon

HPV-vaksinen inneholder to skudd, skilt fra 6 til 12 måneder, for personer i alderen 9 og 14 år.

For personer i alderen 15 år eller over, administreres tre skudd på seks måneder.

Folk i alderen mellom 27 og 45 år som ikke tidligere er vaksinert for HPV for å dra nytte av Gardasil 9.

Spør legen din som en vaksine de administreres

Typer HPV hvorfra beskytter de forskjellige vaksinene varierer:

  • HPV-bivalent vaksinen (Cervarix) vil bare beskytte mot HPV 16 og 18.
  • HPV (Gardasil) quadrivalent vaksine vil beskytte mot typer HPV 6, 11, 16 og 18.
  • HPV 9 valent, rekombinant (Gardasil 9) vaksine kan forhindre at typer HPV 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 og 58.

Siden Gardasil 9 beskytter mot et mye bredere spektrum av HPV-stammer uten en betydelig økning i bivirkninger eller bivirkninger, gir dette valget større beskyttelse mot HPV.

De vanlige bivirkningene av Gardasil 9-vaksinen er irritasjonen i injeksjonsstedet, inkludert smerte, hevelse eller rødhet. Noen mennesker kan ha hodepine etter injeksjonen.

Andre forslag

Unngå seksuell kontakt med en partner hvis kjønnsvorter er til stede.

Bruk latex kondomer når du har sex. Men husk at HPV sprer seg gjennom hudhudkontakt, ikke gjennom utveksling av kroppsvæsker. Dette betyr at selv om kondomer ikke alltid hindrer spredningen av HPV, kan de redusere risikoen.

Hvis du er en kvinne, fikser du en avtale med gynekologen din for en livmorhalskreft screening. Du bør begynne å screenere alle 21 og fortsett opptil 65 år.

Prospekter

L’HPV er svært vanlig. De fleste med HPV vet ikke hvordan man skal bli smittet og har ingen symptomer.

Hvis du har L’HPV, betyr det ikke at du vil utvikle livmorhalskreft.

Men for å vite hvordan du har en høyrisiko HPV-type, vil hjelpe deg, og legen din utvikler en plan for å redusere risikoen for livmorhalskreft.

Du kan gjøre ditt beste for å hindre HPV ved å sende deg til tester for livmorhalskreft hvis du er en kvinne og holder vaksinasjonene oppdatert.