Ruined egg: behandling, symptomer, årsaker og perspektiver

COS’er et ødelagt egg?

Et ødelagt egg er et befruktet egg som er implantert i # 8217; livmor, men blir ikke et embryo. The Placenta og Embryonic Sack-skjemaet, men forblir tomt. Ikke C’vokser barn. Er også kjent som en anembrional svangerskap eller anembron graviditet.

Selv om det ikke er noen embryoer, produserer placenta fortsatt menneskelig korionisk gonadotropin (HCG). Dette er et hormon designet for å støtte graviditet. Blod- og uringraviditetstestene leter etter HCG, så det ødelagte egget kan resultere i en positiv graviditetstest, selv om graviditet ikke egentlig fortsetter. Symptomer knyttet til graviditet kan også forekomme, for eksempel brystsmerter og kvalme.

Et ødelagt egg på enden fører til en spontan abort. Det er ikke i stand til å bli en vitale graviditet.

Hva er symptomene?

Et ødelagt egg slutter noen ganger før du skjønner at du er gravid. Når dette skjer, kan du kanskje tro at du har en tyngre midsstrengs syklus enn normalt.

Et ødelagt egg kan ha de samme symptomene forbundet med graviditet, for eksempel:

På slutten av graviditeten kan symptomene inkludere de av spontan abort. Disse kan inkludere:

Graviditetstester måler HCG-nivåer, så et ødelagt egg kan fortsette å produsere positive resultater før vevet overskrides.

Hva forårsaker er?

Denne tilstanden er ikke forårsaket av noe du gjorde, eller du gjorde ikke, under eller før graviditeten.

Den eksakte årsaken til Ruined Ovum er ikke kjent. Det antas å være forårsaket av kromosomale abnormiteter som forekommer ved # 8217; # 8217; befruktet egg. Dette kan være et resultat av genetikk eller egg eller sæd av dårlig kvalitet.

Farget egg kan kobles til ved uregelmessigheter ALLE’interiør av kromosom 9. Hvis du har gjentatte orkitt graviditeter, bør du vurdere å snakke med legen din på en kromosomal analyse av dine embryoer.

Du kan være en betydelig høyere risiko av egg ødelagt med hensyn til den generelle befolkningen dersom partneren din er biologisk relatert til deg.

Et ødelagt egg kan forekomme så snart ikke å bli anerkjent. Men mange kvinner som mottar en diagnose av denne tilstanden, fortsetter å ha påfølgende sunne graviditeter. Det er ikke klart om det ødelagte egget manifesterer mer typisk i graviditet eller noen ganger forekommer mer enn en gang. bro Kvinner som har et ødelagt egg, fortsetter å ha vellykkede graviditeter og sunne barn.

Hvordan dette er diagnostisert?

Et ødelagt egg blir ofte oppdaget ved den første ultralyd administrert under en prenatal avtale. L’Ultralyd viser moderkaken og tom embryonisk pose. Et ødelagt egg oppstår vanligvis mellom # 8217; 8a og den 13. uken av graviditeten.

Hvilke behandlingsalternativer er?

Hvis et ødelagt egg blir oppdaget under en prenatalavtale, vil legen diskutere behandlingsalternativene med deg. Disse kan inkludere:

Varigheten av graviditeten, medisinsk historie og følelsesmessig tilstand vil alle bli tatt i betraktning når du og legen din vil bestemme A & # 8217;. Vi anbefaler deg å diskutere bivirkningene og standardrisikoen knyttet til hvilken som helst type legemiddel eller kirurgisk prosedyre, inkludert D og C.

Selv om det ikke var et barn, det var et tap av graviditet. Abort kan være følelsesmessig vanskelig og vente på graviditet for å ende opp for å ta lengre tid enn forventet. Av denne grunn bestemmer noen kvinner å avbryte kirurgisk eller med narkotika. Andre kvinner er ubehagelige med disse valgene og foretrekker å la & # 8217;.

Diskuter alle dine alternativer med legen din. Gi ham beskjed hvis du føler deg ubehagelig med en av alternativene til din disposisjon.

Kan forebygges?

Et ødelagt egg kan ikke forebygges.

Hvis du er bekymret for denne tilstanden, snakk med legen din om de mulige genetiske årsakene og testprosedyrene, som kan hjelpe deg med å unngå det. Diskuter også med legen din på eksponering for toksiner i # 8217; miljø. Kunne vært tilkoblet Alle’ødelagt egg og # 8217; spontan abort.

Det er komplikasjoner med fremtidige graviditeter?

Akkurat som med noen spontan abort, kroppen din og din følelsesmessige velvære trenger tid til å helbrede. Det er viktig å huske at de fleste kvinner som krysser et ødelagt egg, fortsetter å ha vellykkede graviditeter.

Du og legen din vil diskutere hvor lenge du skal vente før du prøver å bli gravid igjen. Generelt anbefales det å vente tre komplette menstruasjonssykluser slik at kroppen har tid til å fullstendig gjenopprette og er klar til å støtte graviditeten. I løpet av denne tiden, konsentrert om sunne livsvaner for din kropp og mental helse, for eksempel:

Å ha et ødelagt egg en gang betyr ikke at du er bestemt til å ha en annen. Det er imidlertid faktorer forbundet med denne typen spontan abort du bør diskutere med legen din. Disse faktorene inkluderer genetikk, kvalitet på egg og sædkvalitet. Legen din kan anbefale å teste disse typer forhold. Test kan inkludere:

L & # 8217;

Den spesifikke årsaken til det ødelagte egget er ukjent, men kromosomale anomalier synes å være en hovedfaktor. Å ha et ødelagt egg betyr ikke at du vil ha en annen. De fleste kvinner som lider, fortsetter å ha sunne graviditeter.