Oppløselige poeng: Hvor lenge, komplikasjoner, fjerning, omsorg

Beskrivelse

Oppløselig (absolutt suturer) poeng brukes til å lukke kirurgiske sår eller graveringer, typisk ALL’kroppsinnredning.

Noen sår eller snitt er stengt av en kombinasjon av mulige punkter under overflaten og uferdige punkter, eller stifter, ovenfor.

Oppløste poeng behandles av kroppen som fremmedlegemer som ikke tilhører. Immunsystemet genererer en inflammatorisk respons for å oppløse, eller utrydde, den oppfattede invasjonen.

Siden oppløst poeng kan skape flere arr enn de som ikke er oppløst, blir de oftere brukt internt i stedet for eksternt.

Oppløste poeng er utformet for å desintegrere alene, i en viss tidsperiode. De er laget av ingredienser som lett absorberes i huden.

Ingrediensene i suturen er alltid sterile. De inkluderer:

 • Syntetisk polymermaterialer, som polydioxanon, polyglykolsyre, polygonat og polylaktinsyre
 • Naturlige materialer, som renset kattemykke, kollagen, fårtarmen, ku og silektarmen (selv om silkepunkter generelt behandles som permanente)

Hvor lang tid tar det?

Flere faktorer bestemmer tiden som er nødvendig, slik at de oppløste punktene bryter og forsvinner. Disse inkluderer:

 • Den kirurgiske prosedyren som brukes eller typen av sår for å lukke
 • Typen poeng som brukes til å lukke L’gravering eller sår
 • Type suturmateriale
 • Størrelsen på suturen som brukes

Denne perioden kan variere fra noen få dager til Fra en til to uker eller til og med flere måneder. For eksempel kan fjerningen av tanden til dommen kreve oppløselige punkter som vil oppløse seg innenfor få uker.

Når den brukes?

Den type suturer som brukes til spesifikke prosedyrer, kan bestemmes, delvis, fra preferanser og doktors ferdigheter. Oppløselige poeng kan brukes i tilfeller der oppfølging sårpleie ikke er nødvendig.

Prosedyrene som kan bruke oppløselige punkter, inkluderer følgende.

Oral kirurgi

Oppløselige punkter brukes etter tannekstraksjonen, som for eksempel fjerning av dømmekraften, for å erstatte klaffen av gingivalvev i sin opprinnelige posisjon. En buet suturnål brukes og antall som trengs, er basert på størrelsen på stoffflappen og behovene til hver enkelt person.

keisersnitt

Noen leger foretrekker metall stifter mens andre foretrekker feaseless poeng etter keisersnitt levering. Du vil kanskje diskutere fordeler og ulemper med hver med legen din før levering for å finne ut hva slags er best for deg.

TIL Randomisert klinisk studie Utført på tre amerikanske sykehus fant at kvinner som hadde seksjoner med oppløst poeng hadde en 57% reduksjon i sårkomplikasjoner sammenlignet med kvinner som hadde sår lukket med metallstifter.

Fjerning av brystkreftkreft

Hvis du har brystkreft, vil kirurgen fjerne kreftvann, det omkringliggende stoffet og muligens forskjellige lymfeknuter. Hvis de bruker oppløselige punkter, vil poengene bli plassert i områder hvor arr kan reduseres så mye som mulig.

Erstatning knæ kirurgi

Knekirurgi, inkludert kneet erstatning kirurgi, kan bruke oppløselige poeng, ikke-oppløst poeng eller en kombinasjon av de to. I noen tilfeller vil en oppløselig linje av punkter bli brukt under huden for å redusere overflate arr.

Et materiale som vanligvis brukes til punkter oppløst i ortopedisk kirurgi, som knækirurgi, er polydioxyanonen. Disse punktene kan ta omtrent seks måneder Å fullstendig oppløse seg.

Hva å gjøre hvis du ser et vandrende eller sakte punkt

Det er ikke uvanlig at et oppløst punkt stikker ut under huden før den har fullstendig oppløst. Med mindre såret er åpent, er han blødende eller monstre tegn på infeksjon, dette er ikke en advarselsårsak.

I motsetning til permanente suturer, oppløst de som har mye mindre sannsynlig å skape punktreaksjoner som infeksjoner eller granulomer.

Tegn på infeksjon inkluderer:

 • rødhet
 • opphovning
 • dryppende
 • feber
 • smerte

Du kan bli fristet til å prøve å kutte eller trekke poenget, men såret kan ikke være helt helbredet. Det er bedre å ha tålmodighet og la prosessen gjøre kurset ditt. Informer legen din om dine bekymringer.

Spør også legen din om hvor lenge de oppløste punktene er utformet for å holde seg intakt for din spesifikke prosedyre.

Hvis det har gått mer tid, kan de råde deg til å komme og kutte poenget eller kan fortelle deg om du kan fjerne det selv.

Hjem fjerning og ettersalgsservice

De oppløste punktene som slår huden, kan falle alene, kanskje i dusjen for styrken av vannet, vann eller gni mot stoffet på klærne dine. Dette fordi de fortsetter å oppløse under huden din.

Som nevnt ovenfor er det viktig å ikke fjerne et feaseless punkt alene uten å først få legenes godkjenning.

Hvis legen godkjenner, sørg for at du bruker sterilisert utstyr, som en kirurgisk saks, og vask forsiktig hendene dine. Du må også sterilisere området med denaturert alkohol. Gi en titt på dette trinnvis veiledningen for å fjerne poeng hjemme.

Instruksjoner for omsorg for sår levert av legen kan inkludere informasjon om hvordan å holde det rene, tørre og teppeområdet, samt bruk av antibakteriell salve.

Informasjonen som er oppgitt, vil trolig inkludere frekvensen for å endre sårdressing. Det kan også bli fortalt å begrense din fysiske aktivitet.

Følg legenes retningslinjer for legenes anvisninger og hold øynene åpne for tegn på infeksjon.

Ta ut mat

Oppløste poeng brukes til mange typer kirurgiske prosedyrer og for omsorg for sår. Disse typer poeng er designet for å spre deg selv, over tid.

Hvis du utfører en kirurgisk prosedyre, spør din kirurg hvilken type sutur du vil motta, og hvor lenge du kan forvente å forbli i deres sted.

Pass på at du ber om informasjon om etterfølgende omsorg og hva du bør gjøre hvis et oppløst punkt ikke oppløses alene.