Slik fjerner du vorter fra ansiktet

Den vanlige og smittsomme vorten

Alle vorter er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Bare en håndfull over 100 typer av dette viruset forårsaker faktisk vorter. Likevel er det vanskelig å unngå viruset fordi det kan leve på alle slags overflater, for eksempel håndklær, gulv, dørhåndtak og skrivebord. De kan også trives i huden din opp til et år før en vorte vises. Av disse grunnene er det praktisk talt umulig å bestemme hvordan du har blitt utsatt eller hvor vorten kom fra.

Vorterne sprer seg for å berøre, så du bør aldri røre en vorte du ser på noen andre. Du kan også ødelegge vorter fra den ene siden til den andre av kroppen din.

Vorter kan forekomme hvor som helst på kroppen. Fordi de overføres av tilfeldig kontakt, er det svært sannsynlig å forekomme på hender, fingre, ansikt og føtter.

Fortsett å lese for å lære om vorter som vises på ansiktet ditt.

Typer av ansikts vorter

Vognene er små fremspring som føler seg harde og grovt for berøring. De har en variabel farge og kan virke greystrips, brun, svart eller rosa. Vorter vanligvis ikke vondt og er ikke en type kreft.

Ansiktet i ansiktet med riper og kutt forårsaket av barbering, irritasjon eller akne sår kan være mer sårbare for viruset som forårsaker vorter. Det er to typer vanlige vorter som oppstår i ansiktet:

Flate vorter

De flate vorter oppstår ofte på pannen og på kinnene. Disse små vorter har alle «8217; skriculere størrelsen på et valmuefrø. De kan forekomme i store grupper, noe som gir utseendet på mange små poeng. Fargen varierer fra kjøtt til rosa eller gulbrun.

De flate vorter er mer glatte enn andre typer vorter og har et litt hevet utseende. De flate vorter er noen ganger angitt som ungdomsvorter fordi barna er mer sannsynlig å få dem med hensyn til voksne.

Filiform vorter

Filiform vorter ser forskjellig fra alle andre typer vorter. De stikker ut av huden med et spiss og bristly utseende. De kan være kjøtt, rosa eller mørkere enn den omkringliggende huden. De filiformede vorter er ofte funnet rundt munnen, nesen eller øynene. Hvis de forekommer i en fold av Eye eller en annen type hudfold, kan de forårsake kløe eller ubehag.

Fjern vorter fra ansiktet

Det er ingen kur mot vorter, men det er mange teknikker for å fjerne dem som ofte arbeider for å redusere utseendet deres; utseende og diffusjon. Vorter kan også løses av solen uten behandling, selv om de kan ta opptil to år før dette skjer. Vorter hos barn har en tendens til å løse vorter raskere hos voksne.

Hvis du velger å la en vorte helbrede alene, prøv å ikke røre den. Dette kan spre viruset til andre deler av kroppen eller andre mennesker. Uansett hvor fjernet, vorter kan komme tilbake etter at de forsvant.

Typen av fjerningsbehandling kan bestemmes, delvis, fra typen vorte du har. Det er mange profesjonelle og hjemme rettsmidler som er effektive i å fjerne vorter både for ansikt og hender. Kontakt lege hvis du har mange vorter eller hvis dine vorter er smertefulle. Du bør også se etter medisinsk behandling hvis dine vorter ikke forbedrer seg med hjemmebehandlinger, eller hvis de sprer seg.

Husholdningsartikler for ansiktsvorter

På grunn av sin følsomme natur, bør vorter i ansiktet alltid bli sett av en lege før han prøver å fjerne dem hjemme. En lege kan gi indikasjoner og kan være i stand til å foreskrive en behandling du kan gjøre hjemme.

Aldri behandle en vorte hjemme som er nær øynene dine eller nesen din. Noen behandlinger, som salicylsyre, bør Aldri bli brukt På ansiktet eller på nakken som de kan brenne sensitiv hud.

Enhver form for hjemmemedisin bør brukes med ekstrem forsiktighet og godkjent først med legen.

Noen naturlige rettsmidler for vorte fjerning inkluderer:

 • Hvitløk ekstrakt. L’Hvitløk inneholder Allium Sativum, en forbindelse med antivirale egenskaper. Crush En Clove D’fersk hvitløk og påfør de knuste brikkene på vorten. Dekke det med tape eller med en bandasje og reapplin hver dag. Merk: Det er kjent at hvitløk forårsaker kjemiske forbrenninger på huden. Hvis du føler deg kløe, brennende eller en økning i prikking, fjern hvitløk og lava l’området.
 • Sitronsaft. Limone juice inneholder sitronsyre, som kan bidra til å ødelegge viruset. Ikke bruk sitronsaft med full kraft på ansiktet. EN studere Han fant at en fortynnet blanding av sitronsaft og vann var effektivt i å fjerne flate vorter hvis det påføres en periode på seks uker.
 • Ananas jus. Det er ingen vitenskapelige data å støtte, men dette anekdotiske middelet kan være effektivt for å eliminere ansiktsvorter for noen mennesker. Ananasjuice inneholder enzymer som kan brenne vorten hvis den påføres daglig i flere uker. Prøv å bruke juice D’ananas påført med en bomullspute direkte på vorten før du går i seng hver kveld i flere uker.

Fjerner medisinsk vorte

 • Cantharidin. Cantaridina er et vescing agent som forårsaker kjemiske brannskader. Legen kan bruke kantaridinet eller en blanding av denne kjemiske substansen med andre ingredienser til å belegge vorten, noe som forårsaker dannelsen av en blære under den. Legen din vil derfor kunne fjerne vorten. Denne behandlingen kan forårsake smerte og kan ikke være hensiktsmessig for alle.
 • Kryoterapi. Denne behandlingen er også kjent som kryokirurgi. Legen vil generere eller bruke flytende nitrogen i vorten, frys det, muligens flere ganger i løpet av to eller tre uker.
 • Kirurgisk fjerning. Denne teknikken brukes ofte til å fjerne filiformede vorter. Legen vil bruke en skalpell til å barbere eller kutte vorten. Noen ganger trenger du mer enn én behandling.
 • Elektrisk merket. Denne prosedyren kombinerer brenningen av vorten gjennom L’elektrokauterisering og skraping. Disse to teknikkene kan brukes sammen og som unike behandlinger.

Forslag for å hindre vorter på ansiktet ditt

Disse grunnforslagene kan hjelpe deg med å forhindre overføring av HPV fra overflatene rundt deg til hendene og ansiktet.

 • Hold hendene rene og ikke rør ansiktet ditt for å slette overføringen av viruset.
 • Bruk aldri andres trick eller øyedråper.
 • Hvis du kutter ansiktet ditt under barbering, er du irritert, eller du har en åpen og irritert kvise, beskytter og dekk huden.
 • Hvis du får en vorte, blir den umiddelbart behandlet for å forhindre atdiffusjonen.

Du har opsjoner

Vorter er forårsaket av HPV og spredt gjennom tilfeldig kontakt, spesielt hvis du har brutt hud. Bli utsatt for disse virusene betyr ikke at du automatisk får en vorte. Folk med et kompromittert immunsystem kan være mer sannsynlig å kontrakt vorter, men noen kan få dem.

Mange typer vorter kan behandles hjemme, men andre krever en lege omsorg, spesielt hvis de er på ansiktet ditt. Virusene som forårsaker vorter kan ikke behandles, men ofte kan vorter bli fjernet.