Narkotika for rastløs ben syndrom

Introduksjon

Rastløs ben syndrom forårsaker benfølelser som kan være ubehagelig eller smertefullt. Disse følelsene gjør at du vil flytte bena for å finne lettelse. Denne tilstanden kan få deg til å miste søvn og bli utmattet.

Noen fant at endringer i deres livsstil eller kosthold kan lindre symptomene på rastløs bensyndrom. For andre kan narkotika hjelpe.

Hvordan stoffene behandler bensyndromet rastløs?

Nervosa-gaten i hjernen som bidrar til å kontrollere frivillige bevegelser, kan ikke fungere normalt hos personer med rastløs bensyndrom. Denne ruten bruker noen kjemikalier som holder bevegelsene dine normale.

Det antas at folk med rastløs ben syndrom har endringer i den normale funksjonen til disse kjemikaliene. Disse endringene kan forårsake ufrivillig bevegelse som er typisk for rastløs bensyndrom.

Noen stoffer kan bidra til å behandle symptomene på rastløs bensyndrom ved å fungere som kjemikalier i denne banen eller hjelpe disse kjemikaliene til å fungere normalt.

Hva er stoffene å behandle bensyndrom rastløs?

Legemidlene som brukes først til å behandle det rastløse bensyndromet, inkluderer oftere Ropinirolo, Pramipexolo og Rotigotin. Enacbil Gabapentin-legemidlet brukes også, men vanligvis bare når andre stoffer ikke gir lettelse.

Ropinirolo, pramipexolo og rotigotin

Hvordan fungerer de?

Ropinirolo, Pramipexolo og Rotigotin tilhører klassen av narkotika kalt dopaminagonister. En klasse med narkotika er en gruppe medikamenter som fungerer på en lignende måte. Dopaminagonister er ofte de første legemidlene som brukes som behandling for rastløs ben syndrom.

Dopaminagonister som Ropinirolo, Pramipexol og Rotigotin etterligner effekten av et kjemikalie som kalles dopamin. Dopamin er en av kjemikaliene i den nervøse hjernebanen som styrer frivillige bevegelser.

Disse stoffene kan hjelpe dopamin arbeid bedre for å kontrollere symptomene på rastløs ben syndrom.

Dopaminagonister bør brukes til kortsiktig behandling. L’langsiktig bruk av disse stoffene kan føre til mer alvorlige symptomer. Disse symptomene kan vare lenger og manifestere seg på andre steder enn bena.

I hvilke skjemaer presenteres?

Ropinirolo og Pramipexolo er tilgjengelige i tabletter for å ta med munnen. Rotigotin leveres i en patch som skal påføres huden.

Ropinirole er tilgjengelig som Requip Brand medisiner og Requip XL. Pramipexole er tilgjengelig som Mirapex og Mirapex Er merkevare medisiner. Rotigotin er tilgjengelig som en NEUPRO-merkevare medisiner.

Ropinirolo og Pramipexolo er også tilgjengelige som generiske stoffer. Rotigotin er ikke.

Hvilke bivirkninger er?

Bivirkningene av ropinirolo, pramipexolo eller rotigotin inkluderer impulsiv oppførsel, døsighet, blodtrykksvariasjoner eller hjertefrekvens og hallusinasjoner. Hvis du har en sulfittallergi på 8217, bør du ikke ta rotigotinen. Mest sannsynlig vil du være allergisk mot den.

Gabapentin Enacbil

Hvordan virker det?

L’gamma-aminobutyrisk kjemisk syre (GABA) er også i den nervøse hjernebanen som styrer frivillige bevegelser. Gabaen virker ikke normalt hos personer med rastløs ben syndrom.

Strukturen til Gabapentin Enacarbil-legemidlet er veldig lik GABA. Den nøyaktige måten er imidlertid ikke kjent der Gabapentin Enacarbil forbedrer bensyndromet uten hvile.

Gabapentin Enacarbil er et nyere stoff som har blitt studert mindre enn dopaminagonister. Den kan brukes i folk som ikke reagerer på dopaminagonister eller som ikke kan ta dem.

I hvilken form presenteres?

Gabapentin Enacbil er tilgjengelig som en langvarig muntlig utløsningstablett. Det er bare tilgjengelig som en horisignende merkevaremedisin. Det er ikke tilgjengelig som et generisk stoff.

Hvilke bivirkninger er?

De vanlige bivirkningene av Enacarbil Gabapentin inkluderer søvnighet og svimmelhet. Du bør ikke drikke alkohol hvis du tar enacbil gabapentin. L’Alkohol kan øke mengden medikament som forblir i kroppen din, noe som kan øke risikoen og alvorlighetsgraden av bivirkninger.

Snakk med legen din

Du har forskjellige stoffer for å behandle bensyndromet uten hvile. Imidlertid påvirker disse stoffene hver person annerledes. Du må kanskje endre medisiner flere ganger før du finner det som fungerer for deg.

Snakk med legen din om alternativene dine for å lindre symptomene på rastløs ben syndrom. Bare legen din kjenner din medisinske historie og kan hjelpe deg med å veilede deg til en medisin som passer for deg.