Når kom den første appelsinen til Norge?

Er appelsiner en type eple?

Appelsin er frukten til appelsintreet (Citrus x sinensis), som er en art i rutefamilien. Det er en sitrusfrukt som er rik på C-vitamin.

Hva heter Rød appelsin?

Rød appelsin kalles også for blodappelsin, men bare på grunn av fargen. Smaken er utrolig frisk og god. Nyt frukten som den er, eller press en herlig juice. Røde appelsiner kan spises som de er.

Hvor stor masse har en appelsin?

En appelsin veier 56 til 284 gram, inkludert frø og skall, avhengig av størrelse og variasjon. De fleste kommersielt dyrkede appelsiner veier 142 til 170 gram. Mindre appelsiner, for eksempel mandariner, veier vanligvis 56 til 80 gram.

Når kom frukten til Norge?

I september 1905 kom den første lasten på 3000 kilo bananer til Norge. Banan-Mathiessens bananmodneri i Rådhusgata 13 i datidens Kristiania, fotografert i 1906. Eier av foto: Oslo museum. «Banan-Mathiessen» startet aksjeselskap i 1915, og ble en av de viktigste importørene av fersk frukt til Norge.

Er en banan en frukt?

Banan er frukten av den dyrkede bananplanten, Musa x paradisiaca og andre arter i bananslekten. Banan er en av verdens mest produserte spisefrukter i vekt.

Hvilken farge er appelsin?

Appelsin deles gjerne inn i to hovedgrupper kalt blond og rød. Blonde appelsiner har et gult fruktkjøtt. Røde appelsiner har et mer eller mindre rødt fruktkjøtt. Det finnes mange forskjellige appelsinvarianter, noen dyrkes for ferskvarekonsum, mens andre dyrkes bare for å lage juice.

Hvilke vitaminer er det i appelsiner?

1 appelsin (195 gram) gir deg:

3,5 g fiber (14 % av dagsbehovet) 55 µg folat (18 % av dagsbehovet) 99 mg vitamin C (132 % av dagsbehovet) 0,18 mg vitamin B1 (tiamin) (16 % av dagsbehovet)

Hvilket land kommer appelsiner fra?

Noen forskere holder fast ved at appelsinen stammer fra området mellom det sørvestlige Kina og det nordøstlige India, mens andre igjen mener at den stammer fra området mellom det sørlige Kina og Vietnam. På 1500-tallet kom appelsintreet til Europa som prydbusk.

Hvor kommer røde appelsiner fra?

Bruker du den i matlaging, vil maten få en helt fantastisk farge. I mange tilfeller kan du erstatte sitron og lime med appelsin, som gir mindre syre. Frukten kommer opprinnelig fra sørøst-asia men blodappelsiner dyrkes først og fremst på Sicilia i Italia. Blodappelsin er vanlig til juice og marmelader.

Hvordan finne gode appelsiner?

Bare for å finne ut at den er omtrent like tørr og uspiselig som vedkubben du også hadde puttet i sekken. – Klem på appelsinene. Er de myke og medgjørlige, er de ofte gode, mener forfatter av boka «Grønn Gourmet», Bente Westergaard. Finner du noen gode, er det bare å kjøpe i store mengder og putte i kjøleskapet.

Er sitron grapefrukt?

Sitrusfrukt eller sitrustrær er en planteslekt som blant annet omfatter sitron, lime, appelsin, klementin, grapefrukt og mandarin.

Sitrusfrukt.
Sitrusfrukt, sitrusslekten, ruteslekten
Arter: appelsin grapefrukt kaffirlime klementin kumquat lime mandarin pomelo pomerans sitron sweetie ugli

7 weitere Zeilen