Membranmatisk endometriose: Symptomer, årsaker og mer

Det er vanlig?

L’endometriose er en smertefull tilstand hvor stoffet som normalt dekker livmoren (kalt endometrial stoff) vokser i andre deler av # 8217; magen og bassenget.

L’Diaphragrammatisk endometriose oppstår når dette endometrial stoffet vokser i membranen.

Din membran er den kuppelformede muskelen under lungene som hjelper deg med å puste. Når endometriose innebærer membranen, påvirker det vanligvis den høyre siden.

Når endometrialvevet akkumulerer alle «8217; indre av membranen, reagerer på hormonene i menstruasjonssyklusen, akkurat som den gjør i # 8217; utero. Kvinner med diafragmatisk endometriose har nesten alltid endometriosen i bassenget.

Den membranske endometriose er mye mindre vanlig enn andre former for sykdom som vanligvis påvirker eggstokkene og andre bekkenorganer. Det anslås det om 8 prosent 15 av kvinner har endometriose. Og opp til 50 prosent Kvinner med endometriose har problemer med å bli gravid. Det antas at membranen bare påvirker 0.6 prosent 1.5 av kvinner som har hatt kirurgi for sykdommen.

Hva er symptomene?

Membranmatiske endometriosen kan ikke forårsake noen symptomer.

Men du kan prøve smerte i disse områdene:

 • bryst
 • Øvre mage
 • høyre skulder
 • væpne

Denne smerten oppstår vanligvis i syklusperioden. Det kan være intens og kan bli verre når du puster eller hoster. I sjeldne tilfeller kan det føre til kollapset lunge.

Hvis endometriosen er i enkelte deler av bekkenet, kan du også ha symptomer som:

 • Smerte og kramper før og under syklusen
 • smerte under sex
 • Sterk blødning i løpet av eller mellom perioder
 • utmattelse
 • kvalme
 • diaré
 • Vanskelighetsgrad å bli gravid

Hva er årsakene til den membranmatiske endometriosen?

Legene vet ikke nøyaktig hva som forårsaker membran eller andre typer endometriose. Den mest aksepterte teorien er retrograd menstruasjon.

Under menstruasjonsperioder kan blod strømme alle og tilbake gjennom Fallopium-røret og i bekkenet, så vel som ut av kroppen. Disse cellene kan da reise gjennom magen og bassenget og til membranen.

Imidlertid har forskning vist at de fleste kvinner eksperimenterer retrograd menstruasjon. Likevel utvikler de fleste kvinner ikke endometriosen, så det er mistenkt at immunforsvaret spiller en rolle.

Andre mulige bidragsytere Alle’endometriose inkluderer sannsynligvis:

 • Cellulær transformasjon. Cellene som er rammet av # 8217; endometriose reagerer annerledes på hormoner og andre kjemiske faktorer.
 • Genetikk. Har vist seg at endometriosen er kjent.
 • Betennelse. Noen stoffer som har en rolle i # 8217; betennelse finnes i store mengder i # 8217; endometriose.
 • Føtal utvikling. Disse cellene kan vokse på forskjellige steder før fødselen.

Hvordan det er diagnostisert?

L’Diaphragmatisk endometriose kan ikke forårsake symptomer. Selv om du har symptomer, kan du bytte dem til noen og # 8217; andre, som en trukket muskel.

Siden denne tilstanden er så sjelden, kan legen kanskje ikke gjenkjenne symptomene. En viktig anelse kan være hvis symptomene vanligvis er verre under syklusen.

Noen ganger oppdager leger endometriosisen under operasjonen for å diagnostisere en «8217; annen tilstand.

Hvis du opplever symptomer eller mistenkelig for å være lider av endometriose, snakk med legen din fra de beste trinnene mot diagnosen.

De kan bruke MR-testen for å avgjøre om endometrisk vev har vokst i membranen og diagnostisere denne tilstanden. MR-skanninger og ultralyd kan være nyttige for å finne endometriose i bekkenet.

Ofte er den beste måten å diagnostisere den membranmatiske endometriose med laparoskopi. Dette betyr at kirurgen utfører noen små kutt i # 8217; Abdomen. En søker er satt inn med et kamera på en ‘8217; ende for å hjelpe legen til å se membranen og finne endometrial vev. Små prøver av stoff, kalt biopsier, de blir vanligvis samlet og sendt til laboratoriet for å observere disse cellene under mikroskopet.

Når legen identifiserer endometrisk vev, vil gjøre en diagnose basert på posisjon, størrelse og mengde av dette stoffet.

Følgende er det mest brukte staging-systemet for endometriose, etablert av American Society of Reproductive Medicine. Imidlertid er disse fasene ikke basert på symptomer. Symptomene kan også være signifikante med sykdommen på Stadium 1 eller på Stadium 2.

De forstår:

 • Trinn 1: Minimum: små flekker i bassenget, begrensede områder og organer
 • Trinn 2: Mild & # 8211; Flere områder av bassenget sammenlignet med fase 1, men med minimal arr
 • Trinn 3: Moderat: Kroppene til kaien og # 8217; Abdomen påvirkes av arr
 • Stadion 4: Alvorlig skade & # 8211; Utbredt som påvirker utseendet på organer med arr

Forskere jobber for tiden for å etablere andre metoder for å beskrive endometriose, spesielt i tilfeller der dypere vev er involvert. Det siste systemet er fortsatt under utvikling.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Hvis du ikke har noen symptomer, kan legen din anbefale deg å vente på å kurere endometriosen. Legen din vil sjekke deg regelmessig for å se om symptomene utvikler seg.

Hvis du har symptomer, vil legen din trolig anbefale en kombinasjon av kirurgi og narkotika for å hjelpe deg med å håndtere symptomene du måtte ha.

Kirurgi

Kirurgi er den viktigste behandlingen for membranen endometriose.

Kirurgi kan utføres på forskjellige måter:

 • Laparotomi. I denne prosedyren utfører kirurgen et bredt kutt gjennom veggen til overlivet og fjerner deretter delene av membranen som er berørt av # 8217; endometriose. I et lite studio, Denne behandlingen har redusert symptomene i alle kvinner og har fullstendig lettet brystsmerter og bak i syv kvinner ut av åtte.
 • Thoracoskopi. For denne prosedyren legger kirurgen et fleksibelt teleskop og små verktøy gjennom små graveringer i brystet for å se og muligens fjerne områder av endometriose ALLE’interiør i membranen.
 • Laparoskopi. I denne prosedyren legger kirurgen en fleksibel søker og små verktøy i # 8217; magen for å fjerne områder av endometriose alle’# 8217; Abdomen og bassenget.

Kirurgen din kan også bruke en laser til å behandle endometriosevev. Kirurgi kan også være nødvendig for å håndtere dannelsen av arrvev, en vanlig komplikasjon i # 8217; endometriose. Nye terapeutiske tilnærminger er ofte tilgjengelige. Snakk med legen din.

Hvis endometriosen er både i membranen og i bassenget, kan det være nødvendig mer enn kirurgi.

Dressing

For tiden brukes to typer medisiner til behandling av behandlingen av behandlingen av’endometriose: hormoner og smertestillende midler.

Hormonal terapi kan redusere veksten av endometrisk vev og redusere sin aktivitet utenfor livmoren.

Hormonelle behandlinger inkluderer:

 • prevensjon, inkludert piller, oppdateringer eller ringer
 • Dell & # 8217 Agonists; Gonadotropin Release Hormone (GnRH)
 • Danazol (Danokrine), nå vanlig brukt
 • Progestinale injeksjoner (Depo-Provera)

Legen kan også anbefale ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) fra benk eller resept, for eksempel L’Ibuprofen (Advil) eller Naproxen (Alevere), for å kontrollere smerte.

Komplikasjoner er mulige?

Sjelden kan membranen endometriose forårsake dannelsen av hull i membranen.

Dette kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner som:

 • Samlet lunge (pneumothorace) under syklusen
 • Endometriose i thoraxveggen eller i lungene
 • Luft og blod i thoracic hulrom

L’Kirurgi for å fjerne endometriose All’indre av membranen kan redusere risikoen for disse komplikasjonene.

Membran-endometriosen bør ikke påvirke fruktbarheten. Men mange kvinner med denne form for endometriose CE L’de har også i eggstokkene og andre bekkenorganer, noe som kan forårsake fruktbarhetsproblemer. In vitro kirurgi og befruktning kan øke sjansene for å bli gravid.

Hva du kan forvente?

Dine prospekter avhenger av alvorlighetsgraden av endometriosen og hvordan det behandles.

Denne typen endometriose kan ikke forårsake symptomer. Hvis det er smertefullt eller forårsaker komplikasjoner, kan du sende inn kirurgi for å fjerne endometrielt vev.

L’endometriose er en kronisk tilstand og kan ha stor innvirkning på ditt daglige liv. For å finne støtte i ditt område, besøk Endometrose Foundation of America eller Forening for L’endometriose.