Lobulær brystkreft: prognose og overlevelsesrater

COS’er lobulær brystkreft?

Lobulær brystkreft, også kalt invasiv lobulær karsinom (ILC), forekommer i lobene eller brystlobulene. Lobene er brystområdene som produserer melk. L’ILC er den nest vanligste typen brystkreft.

ILC påvirker 10 prosent av mennesker med invasiv brystkarsinom. De fleste med brystkreft har sykdommen i kanalene, som er strukturen som bærer melken. Denne typen kreft kalles invasiv duktal karsinom (IDC).

Ordet & # 8220; invasiv & # 8221; Det betyr at kreft har spredt seg til andre områder fra opprinnelsesstedet. I tilfelle av # 8217; ILC, har det spredt seg til en bestemt brystlobule.

For noen mennesker betyr dette at kreftceller er tilstede i andre deler av brystvevet. For andre betyr det at sykdommen har spredt seg (metastatisert) til andre deler av kroppen.

Selv om folk kan diagnostiseres med lobulær brystkreft i alle aldre, er det mer vanlig hos kvinner i alderen 60 år eller eldre. Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at erstatningshormonbehandling etter overgangsalderen kan øke risikoen for denne typen kreft.

Hva er prognosen?

Som andre svulster, L’ILC er organisert på en skala fra 0 til 4. Staging har å gjøre med størrelsen på svulster, involvering av lymfeknuter og hvis tumorene sprer seg til andre områder av kroppen. De høyeste tallene representerer mer avanserte faser.

Først blir du diagnostisert med L’ILC og start behandlingen, det beste er dine prospekter. Som med andre typer kreft, er det sannsynlig at de første fasene i # 8217; ILC er behandlet lettere med mindre komplikasjoner. Dette generelt, men ikke alltid, fører til en komplett gjenoppretting og lav tilbakefallshastighet.

Imidlertid er tidlig diagnose en betydelig utfordring med ILC sammenlignet med # 8217; IDC mye mer vanlig. Dette skyldes at modeller av vekst og diffusjon av ILC er vanskeligere å oppdage i mammogrammer og rutinemessige sinustester.

L’ILC danner vanligvis ikke et knutepunkt, men sprer seg i enkeltfiler gjennom fettbrystet. De kan ha mer sannsynlig å ha flere opprinnelser i forhold til andre svulster og har en tendens til å metastatisere med bein.

en studere viser at det totale langsiktige resultatet for personer med diagnose av ILC kan være lik eller verre enn de med diagnose av andre typer invasiv brystkreft.

Det er noen positive poeng å vurdere. De fleste av disse typer kreft er positive til hormonelle reseptorer, vanligvis positivt ved østrogen (ER), noe som betyr at de vokser som svar på # 8217; hormon. Legemidlene for å blokkere effekten av østrogen kan bidra til å forhindre retur av sykdommen og forbedre prognosen.

Dine prospekter avhenger ikke bare fra kreftfasen, men også fra dine langsiktige omsorgsplaner. Oppfølgingsavtaler og tester kan hjelpe legen din å oppdage en kreftgjenkjenning eller andre komplikasjoner som kan oppstå etter behandling av brystkreft.

Planlegg en fysisk undersøkelse og et mammogram hvert år. Den første skal finne sted seks måneder etter ferdigstillelse av kirurgi eller strålebehandling.

Hva er overlevelsesrater?

Overlevelsesratene for kreft beregnes generelt ut fra antall personer som bor minst fem år etter diagnosen. De Gjennomsnittlig overlevelsesrate på fem år For brystkreft er 90% og 10-års overlevelsesraten er 8217; 83%.

Kreftstadiet er viktig når du vurderer overlevelsesrater. For eksempel, hvis kreft bare er i brystet, er den femårige overlevelsesraten 99%. Hvis du sprer seg til lymfeknuter, faller hastigheten alle’85%.

Fordi det er mange variabler basert på type og spredning av kreft, er det bedre å snakke med legen om hva du kan forvente i din spesielle situasjon.

Behandlingsplan

L’ILC kan være vanskeligere å diagnostisere sammenlignet med andre former for brystkreft fordi det sprer seg til en enkelt forgreningsmodell. Den gode nyheten er at det er en relativt langsom vekstkreft, som gir deg tid til å danne en behandlingsplan med Oncology-teamet ditt.

Det er flere behandlingsalternativer som kan bidra til å øke mulighetene for en fullstendig gjenoppretting.

Kirurgi

Behandlingen varierer avhengig av kreftfasen. Små brysttumorer som ennå ikke har utbredt, kan fjernes med en nudulektomi. Denne prosedyren er en redusert versjon av en komplett mastektomi. I en nudulektomi er bare en del av brystvevet fjernet.

I en mastektomi fjernes en hel bryst med eller uten den underliggende muskelen og bindevevet.

Andre terapier

Hormonalterapi, også kalt Anthenstogenic Therapy, eller kjemoterapi kan brukes til å redusere svulster før’kirurgi. Det kan være nødvendig stråling etter en nudulektomi for å sikre at alle kreftceller har blitt ødelagt.

Legen din vil hjelpe deg med å danne en personlig assistanseplan basert på helsen din, ved hjelp av de nyeste teknologiene som er tilgjengelige.

Bo

En diagnose av ILC kan være vanskelig, spesielt fordi det er vanskeligere å i utgangspunktet diagnostisere, så vel som ikke blir godt studert som IDC. Imidlertid lever mange mennesker lang tid etter diagnosen.

Medisinsk forskning og teknologi tilgjengelig for fem år siden kan ikke alltid være så avanserte som nåværende behandlingsalternativer. En diagnose av ILC i dag kan ha et mer positivt perspektiv enn fem eller flere år siden.

Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.