Jeg elsker noen med Asperger

Da jeg møtte min venn Parker for første gang, så det ut som en bit & # 8216, forskjellig fra de fleste, men jeg kunne ikke forstå hvorfor. Noen ganger la jeg merke til at det var ekstremt lidenskapelig om bestemte emner, litt og # 8216; egocentrisk (hans ord) og super bokstavelig. Åh, og la oss ikke glemme sin kjærlighet og hans besettelse med sko.

Under en av våre mange opplevelser og netter i byen fortalte Parker meg at han hadde et syndrom som heter Asperger. På det tidspunktet hadde jeg bare hørt om tilstanden, og jeg visste ikke mye. Forklart hvordan Asperger har påvirket sitt sosiale liv og metoder han må bruke for & # 8221; til selskapets standarder.

Etter vår sushi middag, mens han fulgte meg hjemme, snakket han lidenskapelig av et emne som jeg ikke lenger husker. Etter omtrent fem minutter, avbrutt jeg: & # 8220; snakk mye og # 8221;. L’Jeg sa i en sjokkertone og jeg ris. Men jeg så forandre # 8217; uttrykk på ansiktet hans. Det ble stille og trukket tilbake. Så jeg unnskyldte meg for min utbrudd, men jeg kunne si at jeg hadde såret sine følelser.

Da jeg kom hjem, tenkte jeg på hva som skjedde. Ikke bare på det jeg sa, men også på hvilke grunner de kunne gjøre det så lidenskapelig og verbous noen ganger. Det var da jeg bestemte meg for å se etter egenskapene til Asperger. Jeg var nysgjerrig på å se om noen av hans handlinger var i tråd med folket som har tilstanden. L’Målet med min forskning var å hjelpe meg å være en bedre venn for ham, og jeg visste at den eneste måten jeg kunne gjøre, var å forstå mer om Asperger. Så jeg startet undersøkelsen min samme natt. Senere lærte jeg også mer om Parkers tilstand.

Slår flere menn enn kvinner

& # 8220; er en mild form for autisme, som slår spesielt menn, fortalte meg. Det er riktig. Forsvaret og støttegruppen Autisme snakker Han sier Gutta er nesten fem ganger mer sannsynlig til jenter Har noen tilstand du går tilbake til # 8217; autisme paraply.

Det er ingen og nr. 8221; Lege for Aspergers diagnose

Selv om det ikke er noen offisiell test for å avgjøre om noen har tilstanden, er det en vurdering som du kan ta vise om dine vaner justeres med de vaner og egenskaper som vanligvis er forbundet med folk som har asperger. Parker, for eksempel, ble sosialt lukket da han var yngre med mindre noen diskuterte et emne han var interessert i. Det var også usedvanlig bra i matematikk og vitenskap. Disse egenskapene kan være vanlige hos personer med Asperger.

L’blyforgiftning kan være ansvarlig for noen tilfeller av asperger

Noen rapporter har antydet at L’blyforgiftning kan være ansvarlig for noen tilfeller av asperger hos barn, men studier er ikke klare. Som et barn svelget Parker ved et uhell en slags maling som ofte brukes til veggene i et hjem. & # 8220; Jeg ble testet for Asperger i min sene ungdomsår, og jeg hadde blyforgiftning i min tidlige barndom. Så leger har bidratt med mine sosiale ferdigheter for å drive L’forgiftning. Men de la merke til at jeg også demonstrerte andre anomalier av mennesker med autisme og # 8220; sier.

Det kan være vanskelig å få venner

Begrensede sosiale interaksjoner kan gjøre det vanskelig for noen med Asperger å finne venner. Parker husker at noen mennesker har feilfortolket sin mangel på sosiale ferdigheter. De var feilaktig trodde det var & # 8220; sakte & # 8221; Selv om det utmerket seg i hans skolearbeid. & # 8220; Hvis du ikke kommuniserer veldig bra, vil noen mennesker mentalt vurdere deg ut av hodet ditt og # 8221; sier Parker. Ved hjelp av hans foresatte og en bred rådgivning var Parker i stand til å skaffe sosiale ferdigheter, som fortsetter å søke i sitt voksne liv.

Konklusjon: Her er hvordan å være en god venn for noen med Asperger

Noen ganger kan Parker være litt & # 8216; for støyende og til og med se egocentrisk. Så jeg må huske at det ikke er vindictive eller det som gjør de tingene festet. Det er rett og slett hans personlighet. Det gjør det ikke en dårlig venn. Jeg vil si at å være en venn av ham virkelig lærte meg kunsten til tålmodig med noen du elsker (husk, dette kommer fra noen som er lett irritert). Hvis noe blir overveldende for meg, møter jeg det, men jeg prøver å gjøre det på en kjærlig måte. & # 8220; Det er nyttig hvis du sier til din venn med Asperger som du føler, fordi det tillater den personen å rationalisere og diskutere det & # 8221; sier Parker. Hvis du har en venn med Asperger, foreslår det også å være klar over din tone og kroppsspråk når du møter et problem.

Til de med Asperger anbefaler Parker: Du må forstå om noen forteller deg noe, det prøver å hjelpe deg, og de er dine venner & # 8221;.

Merk Dell’Forfatter: Dette er bare en historie om noen som bor med Asperger. Personer med Asperger har alle forskjellige erfaringer. & # 8220; Parker & # 8221; Det er ikke navnet på min venn. L’Jeg brukte slik at den kunne forbli anonym.