Hvorfor gjør testiklene vondt?

Hvorfor har jeg vondt i høyre testikkel?

Smerter som oppstår akutt, kan komme av så mange ulike årsaker. Det kan for eksempel dreie seg om en slags krampetilstand, et lite brokk som kommer litt i klem eller en vridning av testikkelen/sædlederen. Om tilstanden raskt går tilbake til normalen av seg selv, vil det være vanskelig å finne ut hva som var årsaken.

Hvordan kjennes testikkel kreft ut?

Testikkelkreft. De fleste med testikkelkreft vil kjenne en hard kul i testikkelen, eventuelt kjenne at hele testikkelen hovner opp eller blir hard. Kan også oppstå symptomer andre steder i kroppen, for eksempel ryggsmerter eller smerter i brystvortene. Viktig at det oppdages tidlig for å unngå spredning.

Har vondt i pungen?

Betennelsen skyldes normalt en infeksjon, og er en av de vanligste årsakene til smerte og hevelse i pungen. Hos menn under 35 år er seksuelt overførbare bakterier vanligste årsak, mens det hos eldre menn normalt skyldes tarmbakterier.

Hvordan sjekke ballene?

Plasser tommelen på toppen av testikkelen, og to fingre på hver hånd bak testikkelen, og rull den mellom fingrene. Testiklene skal kjennes faste, men ikke helt harde. Kjenn etter om du kan finne kuler eller ujevnheter foran eller på sidene av testikkelen. En slik kul kan være på størrelse med en ert eller et riskorn.

Hva hjelper mot smerter i pungen?

Det finnes ulike behandlinger avhengig av årsaken til smerten. Hvis man har vondt bak pungen som følge av kronisk prostatitt, kan kroppen lege dette selv, og smertestillende tabletter kan redusere symptomene i mellomtiden. Hvis betennelsen i stedet skyldes bakterier, vil man få en antibiotikakur.

Hva er Pungbrokk?

Et pungbrokk er en undergruppe av lyskebrokk, og beskriver en tilstand hvor lyskebrokket (hos menn) har beveget seg fra lysken og helt ned i pungen. Brokket følger da den samme passasjen som testiklene fulgte i fosterlivet, fra bukhulen og ned i pungen – den såkalte lyskekanalen.

Hva er Varicocele?

Hva er varikocele? Årebrokk eller varikocele er åreknuter i et veneplexus i pungen og/eller utvidelse av en større vene som går ut fra pungen. Venene er de blodårene som fører blod tilbake til hjertet (pulsårene leder blodet ut fra hjertet). Årebrokk er en velkjent årsak til nedsatt testikkelfunksjon.

Hvordan vite om man har Ballekreft?

Symptomer ved testikkelkreft
  • En følbar kul i testikkelen. …
  • Testikkelen øker eller avtar i størrelse. …
  • Konsistensendring i testikkelen, det vil si at den syke testikkelen blir hardere enn den friske testikkelen.
  • Lettere smerter, ømhet og tyngdefornemmelse i testikkelen.

Hva er inni ballene?

Pungen er en sekkformet, pigmentert hudfold under penis med et flettverk av rikelig glatt muskulatur og elastiske fibre (tunica dartos). Den rommer testiklene, bitestiklene og tilhørende bindevev fra bukveggen.

Kan man dø av testikkelkreft?

Totalt sett oppnår nå minst 95 prosent av alle norske pasienter med testikkelkreft varig helbredelse og normale leveutsikter. De få som dør, har ofte svært utbredt spredning når sykdommen oppdages.

Hva er symptomene på kreft?

Flere symptomer på kreft

Mye svette om natten over en periode. Hvis man går betydelig ned i vekt uten forklaring. Hvis man røyker og man hoster med blod. Hvis man har gjentatt hodepine om morgenen.