Hvor vondt er det å rotfylle?

Kan man få betennelse i en rotfylt tann?

Dersom rotfyllingen blir utsatt for lekkasje over lengre tid, kan bakterier komme til og lage en ny infeksjon i den rotfylte tannen. Der er derfor viktig å kontakte tannlege snarest dersom deler av en rotfylt tann knekker av.

Hvor lenge kan en rotfylling vare?

Hvor lenge varer en rotfylling:

Rotfyllinger har en høy suksessrate. Rundt 9 ut av 10 rotfylte tenner overlever i opptil 10 år. En krone øker levetid på den rotfylte tannen og reduserer risikoen for at den knekker.

Hvor lenge må man vente med å spise etter rotfylling?

Normalt kan du helt fint spise og drikke rett etter behandlingen. Dersom du har fått en midlertidig fylling eller krone bør du vente en halvtime. Vi anbefaler alle å vente med å spise til bedøvelsen har gått ut, det er veldig lett å bite seg i kinnet ved et uhell.

Skal det gjøre vondt etter fylling?

Når du har fått en fylling skal det ikke gjøre vondt i etterkant. Hvis det likevel er vondt å tygge eller du har tannverk etter at du har fått en tannfylling må du kontakte oss så raskt som mulig. Smertene kan skyldes at nervene ligger høyere i tannen en det som er vanlig eller at fyllingen er spesielt dyp.

Hvor mye koster det å rotfylle en tann?

Priser på forskjellige typer tannbehandling
Type behandling Billigst Dyrest
Rotfyllinger:
Rotfylling av tann med 1 rotkanal 1 000 5 350
Rotfylling av tann med 2 rotkanaler 1 300 6 050
Rotfylling av tann med 3 til 4 rotkanaler 1 800 7 050

22 weitere Zeilen

Hva skjer hvis man ikke Rotfyller?

Om man ikke behandler tannen, vil pulpa dø og infeksjon kan etter hvert spre seg til kjevebenet rundt tannens røtter (fig II).

Kan man trene etter rotfylling?

Tannlegen vil ikke starte på en rotfylling før du er totalt bedøvet. Dette for å sikre at det ikke skal gjøre vondt. Du vil kunne reise på jobb, trening eller andre aktiviteter etter endt behandling.

Kan betennelse i tann gå over?

Pulpitt er en betennelse i bløtvevet inne i tannen som vanligvis skyldes tannråte. Tilstanden kan i tidlige stadier tilbake – er reversibel – med korrekt behandling. Uten tidlig behandling lar tilstanden seg ikke snu – den er såkalt irreversibel – og vevet i pulpa dør (nekrose).

Kan betennelse i tann spre seg til hjernen?

Symptomene er bulende øyne, blindhet, hodepine og bevisstløshet. Bakteriene kan vandre videre inn i hjernen og lage byller og hjernehinnebetennelse. Heldigvis kommer det sjelden av tanninfeksjoner i vår tid.

Hvilken smertestillende er best mot tannverk?

Første bud ved tannverk er å kontakte tannlege for behandling. I mellomtiden kan reseptfrie smertestillende som inneholder paracetamol* tabletter forsøkes hvis du har milde plager. Hvis tennene verker ekstra mye kan du bytte til Naproxen* eller Ibux* tabletter.

Hva er forskjell på fylling og rotfylling?

Når vi skal reparere et hull, renser vi først bort alle tegn til karies rundt hullet i tannen. Tannsekretæren lager en fylling som tannlegen din bruker til å tette igjen hullet. 2 timer etterpå kan du spise som normalt. I noen tilfeller, kan nerven i tannen ha blitt betent, og da må tannen rotfylles.