Hva trener brystpress?

Hvordan gjøre brystpress?

Hvordan utføre brystpress med manualer

Med en manual i hver hånd, strekk armene direkte over skuldrene, håndflatene vendt mot føttene. Klem skulderbladene sammen og bøy albuene sakte, senk vektene ut til siden, parallelt med skuldrene, til albuene danner 90 graders vinkler.

Hvorfor brystpress med manualer?

Benkpress med manualer er en variant av benkpress som belaster bryst, skuldre og baksiden av overarmen. Fordelen ved å gjennomføre øvelsen med manualer, framfor stang, er at kravet til stabiliserende støttemuskulatur økes.

Hva trener man når man tar dips?

Dips trener skuldre, bryst og triceps. Det er en krevende øvelse, men utført rett er den suveren på å utvikle overkroppens musklatur.

Hvorfor trener man bryst?

Derfor bør du gjøre brystøvelser

En veltrent brystkasse får deg til å se stor og sterk ut. Derfor er benkpress og andre øvelser for brystet blant de mest populære på treningssentrene. Men det er ikke bare for utseendets skyld at du skal trene brystmusklene, for det er muskler du bruker mye hver eneste dag.

Hva hjelper benkpress?

Benkpress gir deg økt overkroppsstyrke og forbedret muskelutholdenhet og kan være effektiv styrketrening for idretter som sprint, hockey og fotball.

Hvordan ta markløft riktig?

Stå med skulderbreddes avstand mellom benen. Bøy ned i hoftene og knærne slik at du klarer å gripe rundt stangen. Grip stangen i en noe bredere stilling enn posisjonen føttene er i. Sørg for at ryggen er rett før du begynner løftet.

Hvordan trene benk?

Finn en grepsbredde som er komfortabel for deg, og ha tommelen rundt stangen. Bøy håndleddene lett bakover, og la stangen ligge rett overfor underarmen. Hold albuene vinklet inn mot kroppen. Øk kontinuerlig vekten du trener med, tren benkpress mer enn én gang i uka og tren hardt.

Hvordan trene opp ryggen?

Med disse 5 ryggøvelsene får du styrket alle de viktige musklene i ryggen, og forebygger skader og smerter.
 1. Face Pull. Denne styrkeøvelsen burde alle trene. …
 2. Nedtrekk. Denne øvelsen styrker hovedsakelig den brede ryggmuskelen (latissimus dorsi), selv om småmuskler i ryggen og armer også er involvert. …
 3. Rygghev. …
 4. Markløft. …
 5. Roing.

Hvorfor gjøre skråbenk med manualer?

Hvorfor trene øvelsen:
 1. Økt stabilitet. Ved å øke stabiliteten i diverse ledd så vil du bedre den potensielle kraften som kan utføres i en aktivitet.
 2. Bevegelser hvor armen føres inn mot kroppen. Smashslag i volleyball. Forehandslag i tennis.
 3. Press aktivitet. Amerikansk fotball/rugby, holde igjen motstanderene. Kulestøt.

Hvordan trene triceps med manualer?

Utførelse:
 1. Senk manualen rolig ned bak hodet ved å bøye i albuene.
 2. Få mest mulig bøy i albuen før du begynner å presse manualen opp.
 3. Press så manualen opp igjen ved å strekke ut i albuene.
 4. Overarmen skal være mest mulig i ro under øvelsen, mens bevegelsen skal utføres i underarmene (altså albuen bøyes og strekkes)

Hvorfor trene biceps curl?

Hvorfor trene øvelsen:

Generelt for idretter hvor det er behov for å trekke gjenstander nærmere kroppen. Generelt i idretter hvor det er behov for å løfte opp kroppen (armene trekkes mot kroppen) Eksempler på idretter: roing, klatring, turn.