Hva er en Papel?

Hva er PPP?

PPP står for Purchasing Power Parities, eller kjøpekraftenheter på norsk. Når man måler BNP ved hjelp av PPP, tar man hensyn til prisnivået og kjøpekraften i hvert enkelt land ved utregningen. Enheten som er brukt (En internasjonal dollar) har samme kjøpekraft ovenfor BNP, som en US dollar har i USA.

Hva er Pustulosis Palmaris et Plantaris?

Pustulosis palmoplantaris er en hudsykdom som innebærer gjentatte utbrudd av pustler og rødflammet betent hud i fotsålene og håndflatene. Pustler er små, kviseliknende byller – men innholdet er sterilt, ikke infisert med bakterier.

Hva er forskjellen mellom akne og kviser?

Kviser og akne er det samme. Kviser er det norske ordet og akne er det medisinske ordet som opprinnelig kommer fra latin. Det er en tilstand med betennelse i talgkjertler i huden, typisk i ansikt og øvre del av kroppen. Mange får slike plager i forskjellig grad i ungdom og ung voksen alder.

Hvorfor klør jeg etter dusj?

Kontakt med vann kan fremstille forskjellige reaksjoner i huden, både urticaria (elveblest) og kløe (aquagen pruritus). Når huden blir våt kan dette hos noen resultere i en irriterende kløe like etter kontakt med vann fra dusj eller et bad, noe som gjerne varer omkring en time.

Hva er papler og pustler?

Papler forårsakes av en liten til moderat betennelse og kjennetegnes ved en øm liten opphøyd knute i huden. Pustel kommer av en betennelse i talgkjertelen og har et avgrenset område med puss. Kjennetegnet er en avgrenset hvit indre kjerne som er rød rundt.

Hva er en dermatitt?

Dermatitt er en samlebetegnelse på betennelsesreaksjoner som forekommer i overhuden (epidermis) og øvre delen av lærhuden (dermis) og som ikke er infeksiøse.

Hva betyr utslett på norsk?

Utslett er en fellesbetegnelse for forandringer i huden, og da i form av hevelser, kløende områder, blemmer eller prikker. Utslett er som regel rødt eller rødlig som følge av irritasjon i hudoverflaten og påfølgende varmeutvikling. Utslett kan være kronisk eller akutt. Kroniske utslett er gjerne svært plagsomme.

Hva betyr BNP per innbygger i PPP?

BNP etter kjøpekraftparitet (Purchasing Power Parity) er målet for hvor stor kjøpekraft den aktuelle verdiskapingen gir lokalt, altså justert for lokalt prisnivå og valuta-kurs. Den sistnevnte metoden vil gi høyere tall for fattigere land med lave prisnivåer.

Hvorfor får man plutselig psoriasis?

Psoriasis er en kronisk hudsykdom som kan gi røde og flassende utslett over store deler av kroppen. Årsaken til psoriasis er ukjent, men kan skyldes arvelig faktorer i familien. Sykdommen kan utløses av ytre faktorer som for eksempel stress, infeksjoner og enkelte legemidler. Psoriasis er ikke smittsomt.

Hva forteller BNP per innbygger?

Begrepet BNP per innbygger angir gjennomsnittlig verdiskaping per innbygger i et land, og brukes ofte som et mål på velstandsnivået selv om fordelingen mellom individene også er viktig.

Hvordan finne ut om man har psoriasis?

Den vanligste formen for psoriasis viser seg med røde flekker med hvitt/sølvhvitt belegg som flasser. Flekkene kalles plakk, og tilstanden kalles plakkpsoriasis. Dersom skorpen løsner eller pirkes av (noe du ikke skal gjøre!), oppstår bittesmå punktformede blødninger på huden under, og denne huden er rød og betent.