Hva er en god hudpleierutine?

Hva trenger man i en hudpleie rutine?

Den optimale pleie til en normal hud er en rutine som består av rens, skintonic, serum, dagkrem og om natten en nattkrem. En fuktmaske kan med fordel brukes et par ganger i uken, evt. som en nattmaske. Du kan velge hvilket som helst renseprodukt når du har en normal hudtype, avhengig av hva du liker.

Hva bør en hudpleierutine bestå av?

Dette bør hudpleierutinen din bestå av
  • BALANSER PH-VERDIEN MED EN TONER.
  • LEGG ET SERUM FOR Å JOBBE MED DIN HUDTILSTAND.
  • TA VARE PÅ HUDEN RUNDT ØYNENE MED EN ØYEKREM.
  • TILFØR FUKTIGHET.

Når skal man bruke ansiktsolje?

Riktig rekkefølge for påføring etter rens er: Toner – essens- serum – fuktighetskrem – ansiktsolje.

Hvilken rekkefølge serum?

Påfør et serum, konsentrat eller ampulle etter at toneren er påført. Disse produktene skal virke i dybden og har ingen beskyttende effekt Se våre serum og ampuller her. Etter påføring av serum, konsentrat eller ampulle bør du ta en liten pause, for at produktet skal trekke godt inn i huden.

Hvorfor skal man bruke toner?

En toner, også kalt ansiktsvann, er et hudpleieprodukt som delvis brukes til å fjerne overflødig olje fra huden, men også til å myke opp huden og gi den fin glød. Men tonerens viktigste oppgave er å balansere hudens pH-verdi og hjelper dermed etterfølgende produkter som påføres med å trekke inn i huden.

Hvor ofte skal man gjøre hudpleie?

Akkurat som du børster tennene to ganger hver dag, bør du rense og pleie huden med en rutine tilpasset din hud, morgen og kveld. Et bra utgangspunkt er rens, fukt og solbeskyttelse, men jo flere steg du legger til i hudpleierutinen, jo bedre tilpasset blir den til din huds tilstand og behov.

Skal man bruke serum morgen og kveld?

Serum påføres etter rens og toner, men før fuktighetskrem eller olje gjerne både morgen og kveld. Det er viktig at serum påføres i denne rekkefølgen da det vil virke best på nyrenset hud, men at porene bør lukkes før du påfører huden noe som helst.

Hva er vannbaserte produkter?

Om et produkt er vannbasert eller oljebasert ser du i innholdsfortegnelsen; vannbaserte produkter har gjerne aqua som første eller andre ingrediens på lista (og du har jo allerede lært hvordan du dekoder en ingrediensliste).

Hvilken hudpleie bør jeg velge?

Hvis du vet hva du ønsker at hudpleien skal gjøre for huden din, og hvilken hudtype du har, bør du velge serie ut fra preferanser og smak. Det finnes mange forskjellige hudpleieprodukter, så hvis du er usikker bør du i det minste velge produkter som renser huden og tilfører fukt.

Hva hjelper mot uren hud?

Rens huden morgen og kveld. Bruk en hudrens beregnet på fet og uren hud som masseres inn med vann. Avslutt med ansiktsvann hvis det inngår i hudpleieserien, og som er beregnet for å lukke porene. Ved moderate plager bør man påføre et behandlende produkt eller legemidler på områder med uren hud, kviser og sorte prikker.

Hvordan ivareta huden?

Nok vann, frisk luft, kvalitetssøvn og variert kosthold gjør ikke bare godt for kroppen, men er også viktig for å ta vare på huden. Regelmessig mosjon og sunne matvaner med mye frukt og grønt vil gjøre en forskjell på både hvordan du føler deg og hvordan du føler at huden din ser ut.