Hva er bulgarsk utfall bra for?

Hva trener man med utfall bakover?

Denne øvelsen trener forside lår, bakside lår og setemuskulatur. En unilateral øvelse som er en fin variasjon til knebøy. Denne kan gjøres både med kettlebells, manualer og stang på ryggen.

Hvordan å gjøre utfall?

Ta et langt skritt fram med det ene beinet. Når den forreste foten treffer gulvet, bøyer du kneet og senker kroppen ned mot gulvet – kneet på det bakerste beinet skal nesten helt ned i gulvet. Hold overkroppen oppreist. Kom tilbake i stående posisjon igjen ved å tråkke kraftfullt fra med det forreste beinet.

Hvilke muskler trenes ved bulgarsk utfall?

Bulgarsk utfall, eller Bulgarsk splitt knebøy som mange kaller den, er en ettbens-knebøvyariant som primært trener fremsiden av lårene (quadriceps), rumpemusklene (gluteus) og musklene på innsiden av lårene.

Hva menes med utfall?

Utfall. Et utfall betyr en hendelse eller mulighet.

Hvilke muskler trenes ved ettbens knebøy?

Ukens øvelse er ettbens knebøy i slynge, som er utfordrende for både ben- og kjernemuskulatur. Hovedsaklig vil forside- og bakside lår og setemuskulatur styrkes, men som nevnt også både de lange ryggstrekkerne og magemusklene.

Hvordan ta bulgarske utfall?

Hold overkroppen og brystkassen opp. Press hoften fremover, slik at hoftebøyeren i den bakerste foten strekkes. 2. Press med hælen på den fremste foten, slik at du aktiverer både bakside- og fremside lår og i tillegg setemuskulaturen.

Hvorfor Sumo knebøy?

Ved en sumo knebøy får man aktivert innside lår og setemuskulaturen litt mer enn på en vanlig knebøy. Denne øvelsen er også god for å styrke kjernemuskulaturen.

Hvordan ta rumenske markløft?

Slik gjør du det
  1. Start fra oppreist posisjon med stangen i hendene. …
  2. Få rumpa ut og spenn korsryggen og resten av ryggen. …
  3. Pass på at stanga glir ned langs kroppen og aldri «faller» ut fra linjen ned mot bakken. …
  4. Når stangen er litt under midt på leggen, stopper du bevegelsen og holder stangen i ro.

Hva er forskjell på utfall fremover og bakover?

Når man utfører utfall kan du tenke at du «faller» på ett bein i en bestemt retning. For eksempel i utfall fremover tar du ett steg frem og «faller fremover», og i utfall bakover «faller du bakover» på ett bein.

Er utfall bra for rumpa?

Mer muskler, mindre fett

I tillegg til markløft og knebøy, er utfall blant styrkeøvelsene som gir mest effekt går på de store muskelgruppene. Disse øvelsene – som kalles for basisøvelser – er altså super trening for både mage, rumpe og lår.

Hvordan gjøre Hoftehev?

Hoftehev – også kalt Glute bridge

Slik gjør du: Ligg på ryggen med bøyde knær og begge føttene i bakken. La armene ligge langs kroppen eller plasser dem ved hofteområdet. Skyt hofta opp mot taket, samtidig som du presser føttene ned mot gulvet. øvre del av rygg, skuldre, nakke og hode skal ligge i ro.