Hva lukter Melena?

Hva er det Melena?

Melena er tynn, tjærefarget avføring som er illeluktende og seig. Melena skyldes blødning i mage-tarm-kanalen.

Hva betyr det når avføringen er svart?

Sort avføring

Den svarte fargen kan være er et tegn på at det er blod i avføringen, og det kan være symptom på sykdom i mage eller tarmsystemet. Kontakt lege! Avføringen kan også bli svart av enkelte matvarer eller medisiner.

Hva får man ringorm av?

Ringorm forårsakes av gjærsopp og andre sopparter, og behandles derfor ofte med soppdrepende midler som smøres på utslettet. Soppartene (dermatofyttene) som forårsaker ringorm kan smitte når du har direkte kontakt med andre mennesker eller med dyr.

Hvorfor lukter prompen råttent egg?

Det betyr altså at når prompene dine for eksempel lukter råttent egg, kommer det fra svovelgass som oppstår når tarmbakteriene får protein fra blant annet kjøtt, egg og melkeprodukter. Heldigvis er det ifølge forskerne enkelt å redusere stanken – og du trenger ikke å unngå proteinene.

Hvorfor stinker prompen min?

I gjennomsnitt slipper du en halv liter tarmgass ut av “bakdøra” i løpet av et døgn. Visse mattyper, som for eksempel egg og kjøtt, kan gi fisen vondere lukt. Stinkerne kommer rett og slett av at maten er rik på sulfat.

Hva er Sivblødning?

Sivblødning betegner en langsom jevn strøm av blod fra en sårflate som medfører et blodtap. Begrepet brukes vanligvis om blødninger som pågår over noe tid og som ikke stopper av seg selv innen rimelig tid.

Hvorfor får man betennelse i tykktarmen?

Årsaker. De vanligste årsakene til proktitt er inflammatorisk tarmsykdom og seksuelt overført infeksjon. Andre årsaker kan være ikke-seksuelt overførte infeksjoner, fremmedlegemer plassert i tarmen, skade i anorektal-området, stråleskader fra strålebehandling, bivirkninger av antibiotika (pseudomembranøs kolitt).

Hva er kreft i tykktarmen?

Tykktarmskreft. Ved tykktarmskreft har man en ondartet svulst i tykktarmen. I Norge er det cirka 2700 mennesker som får denne kreftformen hvert år. Tykktarmen (kolon) er den siste delen av fordøyelsessystemet og ligger mellom tynntarmen og endetarmen.

Hvorfor er avføringen mørk?

Både blåbær, rødvin og jerntabletter kan farge avføringen nesten svart. Men hvis avføringen er seigtflytende og svart som tjære er det et tegn på en blødning i magesekken. Kommer blødningen fra tykktarmen er fargen på avføringen også mørk, men den er gjerne rød enkelte steder, typisk i kantene.

Hvordan merker man kreft i magen?

Utredning og diagnose

Det finnes ikke spesifikke blodprøver som avslører magekreft. Gastroskopi (kreftforeningen.no) benyttes for å undersøke og se, og for å ta prøver fra magesekken. Gastroskopi med vevsprøver og analyser av disse, viser diagnosen i nesten 100 prosent av tilfellene.

Hvilke medisiner kan gi svart avføring?

Det finnes andre årsaker til at avføringen får en mørk farge og spesielt gjelder det noen matvarer og medisiner. Jerntilskudd gir typisk dette i tillegg til økt risiko for forstoppelse. Det skyldes at jernet blir omdannet i tarmen til en annen form som er svartfarget.