Hepatitt C og marihuana: Denne behandlingen er effektiv?

L’Hepatitt C (HCV) er et utbredt virus som kan føre til kroniske leverproblemer. Noen mennesker vender seg til marihuana, eller cannabis, for å håndtere de ubehagelige bivirkningene som er forbundet med HCV og HCV-stoffer.

Denne behandlingen er riktig for deg? Mer informasjon om fordelene og risikoen for cannabisforbruk.

Hva så «8217; er hepatitt c?

L’hepatitt C er en og # 8217; viral infeksjon som stikker leveren. Det overføres gjennom det infiserte blodet, ofte gjennom deling av nåler under bruk av narkotika. Det kan også overføres via:

 • Tattoo nåler
 • Prosessen med fødsel (fra en mor smittet til deres barn)
 • Blodtransfusjoner
 • Seksuell kontakt (sjelden)

HCV infiserte mennesker kan ikke ha symptomer i måneder, år eller til og med tiår. Tilstanden er generelt diagnostisert når leversymptomene fører til komplikasjoner og medisinske tester.

De Nasjonal organisasjon for reformen av marihuana lover, En gruppe som arbeider for å reformere marihuana lover, forklarer at mange mennesker med HCV bruker cannabis for å lindre sine generelle symptomer fra viruset. Cannabiset brukes også til å lindre kvalme forbundet med andre behandlinger for HCV. Denne praksisen er relativt populær, men søkeresultatene har vært kontrasterende. Det er ikke klart om marihuana er nyttig generelt, og hvis det er total risiko.

Hva er forholdet mellom L’hepatitt c og la marihuana?

Marijuana alene bryr seg ikke om en «HCV-infeksjon og behandler ikke komplikasjoner som fører til lever og cirrhosis sykdommer. I stedet kan stoffet være spesielt effektivt for å redusere kvalmen forbundet med narkotika som brukes til å behandle viruset. Marijuana kan være:

 • innåndet fra røyking
 • svelget å ta cannabis eller spiselige piller
 • absorbert under språket som farging
 • fordampet

Noen studier har kreditert L’bruk av marihuana med en nærmere overholdelse av behandlingsprotokollene. Disse studiene presenterte ideen om at reduksjonen av ubehagelige bivirkninger gjør de mest tolerable antivirale legemidlene. På denne måten vil flere mennesker ende opp med hele kurset. I sin tur får folk bedre resultater.

Forskning på dette emnet har motstridende resultater. De Kanadisk gastroenterologi og hepatologi avis Rapporterer at bruken av marihuana blant folket som er smittet av HCV, er utbredt. Studien har også vist at folk som har tatt med stoffet i sin generelle behandlingsplan, ikke nødvendigvis var ivaretatt nærmere enn sine kolleger som ikke har tatt stoffet.

Bruken av marihuana har ikke påvirket leverbiopsier eller påvirket det på, vanskelige resultater & # 8221; av antiviral behandling. Samtidig har stoffinntaket ikke nødvendigvis skadet noe. Studien fant ikke noe bevis på at røyking eller # 8217; Ta cannabispiller forårsaker ytterligere skade på leveren, til tross for hva den forrige forskningen hadde foreslått.

Andre behandlingsalternativer for hepatitt c.

Marijuana er ikke lovlig i alle stater. Dette er tilfellet selv når det brukes til medisinsk styring av HCV. Hva er de gode nyhetene? Fremgang i feltet forbedrer narkotika og reduserer behandlingsvarigheten.

Antivirale stoffer er generelt en første forsvarslinje mot HCV. Tradisjonelle terapi kurs krever fra 24 til 72 uker. Denne terapien kan gi deg influensalignende symptomer, anemi eller nøytropeni. Nye kombinasjoner av antivirale stoffer kan redusere varigheten av behandlingen på bare 12 uker. Det reduserer også de mest irriterende bivirkningene betydelig.

Hvis du føler deg kvalme som svar på stoffene dine, kan legen din foreskrive anti-kvalme. Disse kan inkludere:

 • Zofran
 • Compazine
 • Fenergan
 • Trilafon
 • Torecan

Hvis kvalme forhindrer deg i å ta piller, kan du finne noen tilgjengelige som suppositorier.

Du kan også være i stand til å kontrollere kvalme gjennom endringer i kosthold og livsstil:

 • Hold en matdagbok for å holde oversikt over eventuelle utløsende faktorer.
 • Spis små og hyppige måltider.
 • Hvis kvalmen forverret om morgenen, prøv å holde maten i nærheten av sengen og stå opp langsommere.

Risikofaktorer for hepatitt C

Som med de fleste andre stoffer eller behandlinger, er det noen risiko med cannabisbruk. Marijuana kan forårsake svimmelhet. Det kan også øke risikoen for blødning, påvirke blodsukkernivået og lavere blodtrykk.

Marijuana kan også påvirke leveren din. Hvis marijuana forverres eller mindre, er den hepatiske sykdommen fra HCV fortsatt under diskusjon.

Kliniske smittsomme sykdommer Han utgav en studie i 2013 om sammenhengen mellom cannabisbruk og forverring av levers symptomer på leveren. I gruppen på nesten 700 mennesker var gjennomsnittlig bruk av marihuana syv spinels om dagen. Til slutt fant denne studien ingen signifikant binding mellom marihuana røyking og hepatisk fibrose. For hver 10 ekstra ledd som en person røkt en uke utover median, har muligheten for å bli diagnostisert med cirrhose bare økt litt.

En studie fra 2006 publisert i European Journal of Gastroenterology & Hepatologi Aksjer som folk med HCV bruker marihuana, holder seg nærmere til deres behandlingsprotokoller. Deres konklusjon er at alle potensielle fordeler med en større sannsynlighet for behandling suksess synes å overvinne risikoen & # 8221;.

Imidlertid er ikke alle forskere D & # 8217;. Det er nødvendig å jobbe mer i denne sektoren for å ytterligere vurdere fordelene og risikoen.

Snakker med legen din

Det er ikke mange studier på marihuana som en behandling for symptomene på Dell’HCV og sikkerhetsvirkningen av narkotika. Imidlertid tyder den tilgjengelige informasjonen om at narkotikabruk kan være nyttig i noen tilfeller. Snakker alltid med legen din før du bruker marihuana og andre stoffer.

Hvis du tror at cannabis kan være en nyttig medisinering for å legge til din behandlingsplan, kontakt legen din. Du må finne ut om medisinsk bruk av marihuana er lovlig i din stat. Legen din kan være i stand til å tilby deg noen alternativer for å prøve, som Zofran, hvis kvalme gjør det vanskelig å følge din nåværende behandlingsplan.