Gjentakelse av herpes zoster: hva du bør vite

COS’er herpes zoster?

Varicella-Zoster-viruset forårsaker zoster herpes. Dette er det samme viruset som forårsaker varicella. Etter at du hadde vannkoppen og symptomene dine er forsvunnet, forblir viruset inaktivt i nerveceller. Viruset kan reaktivere senere i livet som en brann i Sant’Antonio. Folk vet ikke hvorfor dette skjer. L’Herpes Zoster er også kjent som Herpes Zoster. Alle som har fått kyllingkoppen, kan senere få kontrakt # 8217; herpes zoster.

Navnet & # 8220; Sant & # 8217 Brann; Antonio & # 8221; kommer fra det latinske ordet for Belte & # 8221; og refererer til hvordan brannutslett av Sant’Antonio ofte danner et belte eller belte, vanligvis på den ene siden av bysten. L’Herpes Zoster kan også briste på:

 • væpne
 • lårene
 • sjef
 • øre
 • øye

Det er beregnet 1 million Folk i USA har herpes zoster hvert år. Av 1 på hver 3 folk i USA vil ha herpes zoster i løpet av livet, og 68 prosent Av disse tilfellene forekommer hos personer i alderen 50 eller mer. Folk som lever opp til 85 år har en 50 prosent Mulighet for å utvikle Herpes Zoster.

Du kan også ta # 8217; herpes zoster en gang til. Dette er mindre vanlig og kjent som en gjentakelse av herpes zoster.

Hva er symptomene på’herpes zoster og # 8217; tilbakevendende zoster herpes?

Første brannsymptom på Sant’Antonio er vanligvis smerte, prikkende eller brennende følelse i # 8217; utbruddsområdet. Om noen dager dannes en gruppe røde blister full av væske som kan bryte og deretter danne skorper. Andre symptomer inkluderer:

 • kløe i # 8217; utbruddsområdet
 • Hudfølsomhet i # 8217; utbruddsområdet
 • tretthet og andre symptomer-lignende influensa
 • Følsomhet for lys
 • frysninger

L’Tilbakevendende herpes Zoster har de samme symptomene, og ofte oppstår epidemien på samme sted. I ca 45 prosent av tilfeller, # 8217; brannpidemi av Sant’Antonio var på et annet sted.

Med frekvens oppstår han opp # 8217; herpes zoster?

Frekvensdataene som herpes zoster er begrenset. EN 2011 En studie i Minnesota varte syv år har funnet det mellom 5.7 og 6.2 prosent av menneskene har l’herpes zoster en gang til.

Generelt, Undersøkelser antyder at risikoen for kontraherende L’Herpes Zoster en annen gang er mer eller mindre det samme som risikoen for kontrahering L’Herpes Zoster første gang.

Mengden tid mellom det første tilfellet av ild i Sant’Antonio og en gjentakelse ble ikke godt studert. I 2011-studien skjedde jubileumet fra 96 ​​dager til 10 år etter den første epidemien av Herpes Zoster, men denne studien dekket bare en periode på 12 år.

Hva er risikofaktorene for de gjentatte hipes zoster?

Folk vet ikke hva de skal forårsake tilbakevendende zosterhip, men noen faktorer øker sjansene dine for å komme igjen L’Herpes Zoster.

Personer med svekket immunsystem er mer sannsynlig å kontrakt igjen l’herpes zoster. En studie fastslått at gjentagelseshastigheten på # 8217; herpes zoster var 12 prosent Blant mennesker med et kompromittert immunsystem. Dette er ca 2.4 ganger høyere enn de som ikke hadde et kompromittert immunsystem.

Du kan ha et kompromittert immunsystem hvis:

 • De mottar kjemoterapi eller strålebehandling
 • De har organer transplantasjoner
 • har L’HIV eller L’AIDS
 • Det tar høye doser kortikosteroider som prednison

Ytterligere risikofaktorer inkluderer:

 • Smerte mer varig og mer alvorlig med det første tilfellet av ild av Sant’Antonio
 • Smerte i 30 dager eller mer med det første brannvesenet av Sant’Antonio
 • Vær en kvinne
 • over 50 år

Ha en eller flere blodforskere med herpes zoster kan også øke risikoen for kontrahering L’Herpes Zoster.

Hva er behandlingen for # 8217; Herpes Zoster og L’gjentatte herpes zoster?

Behandling for den tilbakevendende herpes Zoster er det samme som ilden i Sant’Antonio.

Hvis du mistenker at du har de gjentatte hipes Zoster, kontakt legen din så snart som mulig. L’antagelse om et antiviralt stoff som L’Aciclovir (Zovirax), Valaciclovir (Valtrex) eller Famciclovir (Famvir) kan redusere alvorlighetsgraden av Sant’Antonio og dens varighet.

Legen din kan også foreskrive medisiner for å lindre smerte og hjelpe deg med å sove. Disse inkluderer følgende:

 • Hudpatches er tilgjengelige med Lidocaine Paekiller. Du kan bære dem på det berørte området i en viss tidsperiode.
 • Hudpatchene er tilgjengelige som inneholder 8217; 8% capsaicin, et chili ekstrakt. Noen mennesker kan ikke tolerere den brennende følelsen, selv om huden er ufølsom før lappen påføres.
 • Antikonvulsive legemidler, som gabapentin (neurontin, salise, horisielle) og pregabalin (Lyrica), reduserer smerte ved å redusere nervøs aktivitet. Har bivirkninger som kan begrense mengden stoff du kan tolerere.
 • Antidepressiva som Duloxetine (Cymbalta) og Nortriptilin (Pamelor) kan være nyttig, spesielt for å lindre smerte og få deg til å sove.
 • Opioid smertestillende midler kan lindre smerte, men har bivirkninger, for eksempel svimmelhet og forvirring, og kan skape avhengighet.

Du kan også lage kalde bad med mel D’kolloidal havre for å lindre kløe eller bruke kalde pakker på det berørte området. Selv resten og reduksjon av stress er viktig.

Hva er perspektivet for folk med tilbakevendende herpes zoster?

L’Herpes Zoster løser vanligvis innenfor XNUMX-XNUMX uker.

I et lite antall tilfeller kan smerte vedvare en gang at utslettet er helbredet. Dette kalles Posterpetic Nevralgia (Phn). Så langt som 2 prosent av folk som har herpes zoster har phn i fem år eller mer. Risikoen øker med alderen.

Du kan hindre søkeren Zoster Herpes?

L’Gjentatte zoster herpes er ikke forebygges. Du kan redusere risikoen ved å ta vaksinen mot Zoster Herpes, selv etter å ha hatt G’Herpes Zoster.

TIL Studio i stor skala Han viste at folk som hadde vaksinen mot # 8217; herpes zoster hadde 51% i mindre tilfeller av herpes zoster. For folk i alderen mellom 50 og 59, vaksinen mot # 8217; herpes zoster har redusert risikoen for herpes zoster på 69.8%.

Folk som fikk vaksinen mot # 8217; herpes zoster hadde generelt mindre alvorlige tilfeller av herpes zoster. De hadde også gjort det 66 prosent Mindre forekomster av PHN.

Legene anbefaler vaksinen mot # 8217; Herpes Zoster for folk over 50 år, men ikke for de som har et svekket immunforsvar.