Ghosting: Hva COS & # 039; er og hvordan å overvinne spøkelsen?

Del på Pinterest

Ghosting, eller den plutselige forsvunnet fra noens liv uten engang en samtale, en e-post eller tekst, har blitt et vanlig fenomen i den moderne verden av avtaler og også i andre sosiale og profesjonelle sammenhenger.

I henhold til resultatene av to Studier 2018, Om lag 25% av folk har vært spøkelse på et tidspunkt.

L’oppstigning av elektronisk kommunikasjon og populære apper som Grindr, Tinder og Bumble gjorde tilsynelatende det lettere å lage og avbryte hurtige tilkoblinger med noen du nettopp har møtt med et skudd.

Men spøkelsen er et mer komplekst fenomen enn du tror. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor folk er spøkelse, hvordan å vite når du var spøkelse og hva du skal gjøre når du har oppdaget at du har vært spøkelse.

Hvorfor spøkelsesfolk?

Folk er spøkelse for alle slags grunner som kan variere i kompleksitet. Her er bare noen av de mange grunnene til at folk kan spøkelse:

  • Frykt. Frykt for # 8217; ukjent Det er kablet i mennesker. Du kan bestemme deg for å gjøre det over fordi du er redd for å møte noen igjen eller frykt for sin reaksjon for å bryte.
  • Unngå konflikter. Menneskene er instinktivt sosiale og forstyrrer et sosialt forhold av noe slag, bra eller dårlig at det er, kan ha en effekt på deg livskvalitet. Som et resultat, kan du føle deg mer komfortabel i å aldri se noen mer enn å møte den potensielle konflikten eller motstanden som kan oppstå under en pause.
  • Mangel på konsekvenser. Hvis du nettopp har møtt noen, kan du føle at du ikke var noe på spill siden du sannsynligvis ikke deler venner eller mye mer til felles. Det kan ikke virke som et stort problem hvis du går ut av livet.
  • Selvmedisinering. Hvis et forhold har en negativ effekt på kvaliteten på livet ditt, kan forstyrre kontakten noen ganger virke som den eneste måten å se etter ditt velvære uten konsekvensene av en pause eller separasjon.

Og her er det noen scenarier du kan være spøkelse sammen med noen tanker om hvorfor:

Partner av tilfeldige møter

Hvis du har hatt et par avtaler og avtalen plutselig forsvinner, kan det være fordi de ikke har hørt en romantisk gnist, de var for opptatt til å forplikte seg til å holde kontakten eller bare ikke var klar for de neste trinnene.

Venn

Hvis en venn med hvem du regelmessig henger eller chattet plutselig, slutter å svare på dine meldinger eller samtaler, kan det være et spøkelse eller kunne ha noe i sitt liv som holder ham opptatt.

Hvis du finner ut at de har spøkelse, kan det være at de har bestemt at det ville vært for komplisert eller smertefullt forklare at de ikke lenger vil være venner.

Samarbeidspartner

Ghosting kan også skje på kontoret. Dette er mer vanlig sett når noen forlater selskapet. Selv om du kanskje har chattet regelmessig på kontoret og kanskje gå ut litt og # 8216; etter jobb, for noen mennesker, kan det være for vanskelig å holde vennskap med tidligere kolleger mens du prøver å tilpasse seg nye.

Dette kan skje selv når en kollega endrer posisjon eller mottar en kampanje.

Hvordan vite om du var spøkelse

Du har vært spøkelse? Eller personen fra # 8217; annen del er bare midlertidig for opptatt eller distrahert for å gå tilbake til deg?

Her er noen av signalene som kan få deg til å føle når du er spøkelse:

Dette er en vanlig oppførsel for dem?

Noen mennesker ser ut til å komme seg ut av nettverket i lange perioder før du går tilbake til deg, så det kan ikke være et stort problem hvis de ikke svarer veldig raskt. Men hvis de vanligvis svarer og plutselig slutter å ringe deg eller sende deg meldinger for en uvanlig lang periode, kan du ha vært spøkelse.

Noe i rapporten har endret seg?

Du sa noe som de reagerte med kraft eller har sendt en melding som kunne ha blitt misforstått? For eksempel, hvis du sa & # 8220; Jeg elsker deg & # 8221; og de svarte ikke på ham, og plutselig er de mine, du har kanskje vært spøkelse.

Noen av dere har krysset viktige hendelser i livet?

De flyttet til et nytt sted? Start en ny jobb? Du har krysset en traumatisk hendelse som forlot dem i sorg?

Å holde opp kan virke umulig når fysisk eller følelsesmessig avstand øker, og spøkelsen kan virke som det enkleste og minst kompliserte alternativet. I noen tilfeller kan stillhet være midlertidig, for eksempel hvis de nylig har foretatt et godt prosjekt eller arbeid eller har hatt en traumatisk hendelse i livet. Men i andre tilfeller kan det være permanent.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg var spøkelse?

Adressering av noen form for tap kan være vanskelig, selv om du ikke kjenner personen godt. Hvis du var nær dem, kan det forårsake mer eller en følelsesmessig respons.

Forskningen avslører enda flere nyanser av komplekse følelser bak # 8217; Å være spøkelse. To studier 2010 Og 2011 antyder at en pause som dette kan forårsake fysisk smerte, siden spøkelse og avslag generelt forårsake en «lignende cerebral aktivitet assosiert med kroppssmerter.

Ghosting kan også påvirke din selvtillit Og negativ påvirkning Dine nåværende og fremtidige forhold, romantisk og ikke.

Og i en ELER i hvilke relasjoner som starter på nettet, er blir stadig mer vanlig, Å være et spøkelse av noen med hvem du holdt en nær kontakt gjennom teksten eller sosiale medier, kan få deg til å føle deg Fremmedgjort eller isolert fra dine digitale samfunn.

Hvordan går jeg videre?

Bytte fra spøkelsen virker ikke det samme for alle, og måten du går videre, kan være annerledes hvis den personen er en romantisk partner, en venn eller en kollega.

Her er noen måter du kan hjelpe deg med å møte og godta dine følelser på # 8217; være spøkelse:

  • Etablere grensene først. Du vil bare ha en’eventyr? Interessert i noe mer? Du forventer å sjekke inn hver dag? Uke? Måned? Ærligheten og gjennomsiktigheten kan hjelpe deg og den andre personen til å sikre at ingen grense overskrides uvitende.
  • Gi personen en tidsbegrensning. Du har ikke hørt dem fra noen uker eller måneder, og du er lei av å vente? Gi dem en ultimatum. For eksempel kan du sende dem en melding som ber dem om å ringe eller sende en melding neste uke, eller du vil presummere at rapporten er over. Dette kan virke vanskelig, men kan gi deg en lukking og gjenopprette følelsen av kontroll eller tapt kraft.
  • Ikke klandre deg selv automatisk. Du har ingen bevis eller bakteppe for å konkludere fordi den andre personen forlot rapporten, så ikke bry deg ned og få ytterligere følelsesmessig skade.
  • Non & # 8220; Behandle & # 8221; Dine følelser med misbruk av stoffer. Ikke nummen smerte med narkotika, alkohol eller andre hurtighopp. Disse & # 8220; løsninger & # 8221; de er midlertidige, og du kan finne deg selv mot vanskelige følelser på et tidspunkt som er mer ubeleilig, som i ditt neste forhold.
  • Tilbring tid med venner eller familie. Se etter firmaet til folk du stoler på, og med hvem du deler gjensidig følelser av kjærlighet og respekt. Å leve positive og sunne relasjoner kan prospekere din spøkelsesforhold.
  • Søk etter profesjonell hjelp. Ikke vær redd for å kontakte en terapeut eller en konsulent som kan hjelpe deg med å artikulere de komplekse følelsene du kan prøve. De kan også gi deg ekstra håndteringsstrategier for å sikre at du går ut av den andre delen like sterk, om ikke sterkere, før.

Ta bort

Ghosting er ikke en trend, men det 21. århundre Online Life Hyper-tilkobling har gjort det lettere å holde seg i kontakt, og som standard har den gjort mer åpenbart når et forhold blir oversett brått.

Det første du bør huske, hvis du har vært et spøkelse eller du er spøkelsen i spørsmålet, er det den såkalte regelen av gull: det handler om andre som du ønsker å bli behandlet.

Å gi opp og få en nedleggelse kan være vanskelig og noen ganger smertefull, men behandler folk med vennlighet og respekt kan gjøre mye i dette forholdet og i den neste.