Galleblærer og graviditet: Komplikasjoner

Intro

Din galleblære kan være et relativt lite organ, men kan forårsake store problemer under graviditeten. Endringer under graviditeten kan påvirke galleblærens funksjon. Hvis din galleblære er påvirket (ikke alle gravide kvinner er), kan det føre til symptomer og komplikasjoner som kan påvirke barnets helse.

Å vite symptomene kan hjelpe deg med å motta medisinsk behandling før forverring.

Hvordan galleblæren fungerer?

Galleblæren er et lite organ som har mer eller mindre formen på en pære. Det er like under leveren din. Galleblæren er et lagringselement. Lagre ekstra galle produsert av leveren som hjelper kroppen å fordøye fett. Når en person spiser et rikt fettmåltid, frigjør galleblæren gallen i # 8217; mykt tarm.

Dessverre er denne prosessen ikke lett. Ekstra stoffer kan danne harde steiner i galleblæren. Dette forhindrer at gallen forlater galleblæren lett og kan forårsake problemer.

Tilstedeværelsen av galleberegninger i galleblæren hindrer ikke bare gallen med å bevege seg, men kan også forårsake betennelse. Dette er kjent som cholecystitis. Hvis det forårsaker en sterk smerte, kan det være en medisinsk nødsituasjon.

Gallblæren din er bestemt til å være en nyttig lagringsorgan. Hvis det ikke hjelper deg og forårsaker flere problemer enn fordelene, kan en lege fjerne den. Du trenger ikke din galleblære for å leve. Kroppen din vil tilpasse seg fordøyelsesendringer som kommer fra fjerning av galleblæren.

Hvordan kan graviditet påvirke funksjonen til galleblæren?

Kvinner er mer sannsynlig å ha galleberegninger. Gravide kvinner kjører en særlig høy risiko fordi kroppen produserer mer østrogen.

L’å legge østrogen i kroppen kan føre til en større mengde kolesterol i gallen, og reduserer også sammentringene i galleblæren. Legene kaller nedgangen i sammentrekningen av galleblæren under graviditeten kolestase av graviditet. Dette betyr at gallen ikke unnslipper galleblæren.

Kolestasen av graviditet er knyttet til økt risiko for komplikasjoner av graviditet.

Eksempler på disse komplikasjonene inkluderer:

Symptomer på galleblæreproblemer under graviditet

Kolestasen av graviditet kan forårsake svært spesifikke symptomer. Disse inkluderer:

Kolestase av graviditet kan noen ganger være vanskelig å gjenkjenne for en gravid kvinne. Dette skyldes at hans voksende mage kan forårsake kløe til huden mens du strekker seg ut. Men den GRI-relaterte kløe skyldes det faktum at gallsyrer som akkumuleres i blodet, kan føre til intens kløe.

Galleberegninger kan forårsake følgende symptomer. Disse angrepene oppstår ofte etter et fullt fet måltid og sist om A’nå:

Hvis smerten ikke forsvinner om noen timer, kan dette tyde på at noe mer seriøst skjer med galleblæren din.

Snakk med legen din om symptomer

Noen gravide kvinner kan utvikle galleberegninger uten å vite dem. Kjent som & # 8220; stille galleberegninger og # 8221; disse påvirker ikke funksjonene til galleblæren. Men gallesteinene som blokkerer kanalene der gallen blader kan forårsake det som kalles en «8220 blæreanfall & # 8221;. Noen ganger forsvinner disse symptomene etter A’nå eller to. Noen ganger vedvarer.
Hvis følgende symptomer som ikke forsvinner etter at en eller to timer oppstår, ring legen din og konsulter en beredskapslær:

Dette er symptomene som galleberegninger førte til betennelse og infeksjoner.

Hvis det du tror du tror kan ha vært et galleblærangrep, men symptomene er forsvunnet, er det fortsatt viktig å kontakte legen din under normal arbeidstid.

Legen din vil kanskje se deg for å sikre at alt går bra med barnet ditt. Dessverre, hvis du hadde et blær angrep, sjansene for å ha en annen økning.

Behandlinger for galleblæreproblemer under graviditet

Kolestase av graviditetsbehandlinger

En lege kan foreskrive et stoff som heter Ursodeoksiciansyre (Inn, Ban, AAN) eller Ursodiolo (Aktiveall, Urso) til kvinner med sterk kløe relatert til kolestidens kolestori.

Hjemme kan du fordype deg i varmt vann (det ekstremt varme vannet kan være skadelig for barnet ditt) for å redusere kløen i huden. L’Anvendelse av kaldpakker kan også bidra til å redusere kløe.

Merk at noen behandlinger du normalt kan bruke til hud kløe, for eksempel et antihistamin eller hydrokortisonkrem, ikke hjelp hudrelatert hud kløe. De kan også skade barnet ditt. Under graviditeten er det bedre å unngå dem.

C’Det er en større risiko for komplikasjoner av graviditet med gravestasjon av graviditet, så en lege kan indusere arbeid på 37 uker hvis barnet ser ut til å være sunt.

Galleberegningsbehandlinger

Hvis en kvinne manifesterer galleberegninger som ikke forårsaker ekstreme symptomer og ubehag, vil en lege generelt gi råd til en «8217, våken vente. Men gallekalkulasjonene som hindrer den fullstendige tømmingen av blæren eller forårsaker en infeksjon på 8217, kan kreve kirurgi. L’utførelse av kirurgi under graviditet er ikke en favorittbehandling, men det er mulig at en kvinne trygt kan fjerne galleblæren under graviditeten.

Fjernelsen av galleblæren er filen Den nest vanligste ikke-obstetriske operasjonen under graviditeten. Den vanligste er fjerning av vedlegget.

Kommende trinn

Hvis du lider av kolestase under graviditet, er du sannsynlig at du har en tilstand hvis du blir gravid igjen. Hvor som helst fra halvparten til to tredjedeler av kvinner som har hatt kolestrasen av graviditet før det vil få det igjen.

Å spise et sunt og fettfattig kosthold under graviditeten kan redusere risikoen for galleblærens symptomer. Dette kan bidra til å holde deg og din barns helse. Men informer alltid legen din dersom du har symptomer som involverer galleblæren din. Dette gjør det mulig for legen å behandle den beste planen for deg og ditt barn.