Gå: årsaker og behandling

Beskrivelse

Turen på tærne er en walking modell der en person går på tipsene på føttene i stedet for med hæler som berører jorda.

Selv om dette er en vanlig gangmodell hos barn under 2 år, vedtar de fleste på slutten et strukket vandringsskjema til spissen.

Hvis barnet ditt når evolusjonære mål, går det på tipsene Det er ikke en grunn til bekymring, Ifølge Mayo Clinic.

I mange tilfeller, grunnen til at barnet ditt kunne fortsette å gå over 2 år, er ikke kjent. Men noen ganger kan det føre til sammentrekning av kalvemuskler som gjør det vanskeligere å lære modellen som går fra hælen til spissen når barnet vokser.

Årsaker til å gå

Legene mislykkes ofte i å identifisere en grunn til at et barn kan gå på tiptoe. De kaller det dette «Idiopatisk» gå.

Disse barna er generelt i stand til å gå i en normal hæltur til føttene, men de foretrekker å gå på tipsene. Imidlertid har legene identifisert noen forhold der et barn ofte kan gå med tær.

Cerebral parese

Denne tilstanden påvirker muskeltonen, koordinering og holdning. De med cerebral parese kan vise ustabil tur, inkludert å gå på tær. Deres muskler kan også være veldig stive.

Muskeldystrofi

Muskeldystrofi er en genetisk tilstand som forårsaker muskel svakhet og forringelse. En av de potensielle bivirkningene går på tærne. Hvis et barn allerede hadde gått i en spiss hæl og begynte å gå med tær, kan muskeldystrofi være en potensiell årsak.

Ryggmargen anomali

Ryggmargen anomalier, for eksempel en ryggmarg bundet & # 8211; i hvilken ryggmargen stikker til ryggraden & # 8211; eller en spinal masse, kan forårsake gåing av tær.

Vandring er et symptom på autisme?

Legene observert en større forekomst av å gå i de med autisme spektrumforstyrrelser. Dette er en gruppe av forhold som påvirker kommunikasjon, sosiale ferdigheter og atferd i en person.

Imidlertid har leger ikke identifisert nøyaktig fordi de med autisme kan være mer sannsynlig å gå på tiptoe.

Å gå alene er ikke et tegn på autisme.

Noen av årsakene foreslått å gå på tær i mennesker med autisme inkluderer sensoriske bekymringer, hvor et barn kanskje ikke liker måten han føler hælene når de berører jorda. A’Andre Mulig årsak er de bekymringene knyttet til syn og vestibulær (balanse).

Tips går i voksne

Mens leger vanligvis forbinder å gå med barn, er det mulig at tilstanden kan slå voksne. Noen ganger kan en voksen alltid ha gått på tiptoe og korrigerende tiltakene var ineffektive.

Andre ganger kan du begynne å gå på tiptoe i voksen alder. Dette kan være idiopatisk eller på grunn av ulike forhold som kan påvirke føttene. Eksempler inkludert:

 • ring oss
 • ring oss
 • Perifert nevropati eller tap av følelse på føttene

Hvis du begynte å gå på Tiptoe, men ikke «8217 du gjorde som barn, snakk med legen din om potensielle årsaker under.

Diagnose av walking årsak

Hvis du eller barnet ditt fortsetter å gå, kan du besøke legen din som vil evaluere de potensielle årsakene. Dette starter vanligvis med samlingen av en medisinsk historie. Eksempler på spørsmål som en lege kan be om:

 • Hvis et barn er født til et begrep (37 uker eller mer) eller hvis moren hadde komplikasjoner under graviditeten
 • Hvis et barn har nådd stadiene av utviklingen, hvordan å sitte og gå
 • Hvis tærne går på begge føttene eller bare en
 • Hvis C’er en familiehistorie om å gå
 • Hvis de kan gå fra hælen til spissen når han blir spurt
 • Hvis de har andre symptomer relatert til ben eller føtter, for eksempel smerte eller svakhet til bena

Legen vil også utføre en fysisk undersøkelse. Dette inkluderer vanligvis å spørre deg eller ditt barn som går. De vil også undersøke føttene og bena for utviklingen og bevegelsesområdet.

Andre eksamener kan inkludere de for nevrologisk funksjon og muskelstyrke. Hvis du ikke c & # 8217 i medisinsk historie; det er ingenting som indikerer en grunn til å gå, legen din vil vanligvis ikke anbefale Imaging eller Nervous Function Tests. Dette er fordi for mange mennesker går på tær er idiopatisk og har ikke en notat årsak.

Hvordan slutte å gå med tær

Å gå med tær kan være en bekymring fordi hvis det fortsetter over 5 år, kan en person ha problemer med å gå med hæler senket senere i livet, selv om de fleste med den idiopatiske turen ikke står overfor det.

Hvis du går med tærne for det meste, kan du ha problemer med å ha på seg komfortable sko eller engasjere seg i fritidsaktiviteter som involverer bruk av spesielle sko, for eksempel hjulskøyter. Du kan også falle lettere.

Ikke-kirurgisk behandling

Ikke-kirurgisk behandling anbefales vanligvis for barn i alderen 2 og 5 år, spesielt hvis de kan gå med flate føtter når de blir bedt om det. Noen ganger kan det bare hjelpe å huske et barn som går med flate føtter. Som aldring, har barn med idiopatisk vandring nesten alltid fremgang mot å gå flate føtter.

Andre behandlinger inkluderer:

 • Bruk spesielle ben for bena som kan bidra til å strekke muskler og sener av kalvene hvis det oppdages at de er avhandling. Vanligvis mottar barnet ditt nye kaster flere ganger med fleksibiliteten.
 • En spesiell veileder kjent som en ankel-fot-ortose (AFO) kan bidra til å forlenge musklene og senene til anklene. Denne typen verge er vanligvis slitt i lengre tid enn krittet for bena.
 • Botox injeksjoner i bena kan bidra til å svekke de hyperaktive benmuskulaturene og avhandlingen hvis de forårsaker at tipset går. Disse injeksjonene kan hjelpe barnets muskler lettere å strekke seg hvis de kan dra nytte av casts eller foresatte.

Legen din kan anbefale en kombinasjon av behandlinger for de beste resultatene.

Kirurgisk behandling

Hvis en person fortsetter å gå med tær etter de 5 årene og ikke klarer å gå med flate føtter når de blir spurt, kan hans muskler og sener være for avhandling for å bli forsterket eller lansert for å strekke dem. Som et resultat kan legen anbefale kirurgi for å strekke en del av Achilles Tendon.

Dette er typisk en poliklinisk prosedyre, som ikke krever overnatting på sykehuset.

Etter operasjonen, bruker du vanligvis Calchi til å gå for xnumx-xnumx uker. Det er derfor mulig å gjennomgå fysioterapi for å videreutvikle en walking modell walking modell.

Prognose

De fleste barn som ikke har en grunnleggende medisinsk tilstand som forårsaker å gå på vei til å gå i en spiss hæl. Når en årsak er identifisert, kan behandlinger for å gå på tærne tillate dem å gå med flate føtter.

Imidlertid kan noen barn med idiopatisk turgåing gå tilbake til Tiptoe, selv etter behandling, til de fleste av dem i slutten går med flate føtter.