Fredelig foreldre: Hvordan lage fordeler, bivirkninger og eksempler

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Ha en baby hjemme og begynn å tenke på foreldre filosofier? Eller du har allerede barn, og du er lei av å skrike mot hele tiden? (Eller kanskje du la merke til at alle skrikene egentlig ikke gjør noe for å endre atferd.)

Her er en metode du kan være interessert i å prøve: fredelig foreldre. Det kan virke som en oksymoron, eller en woo-woo-filosofi som inkluderer Hand Union og Kumbaya synger i skogen, men faktisk er basert på forskning og verdt å gi en titt.

Les videre for å finne ut hvordan du kanskje kan stoppe alle straffene, og i stedet, for å begynne å fremme god oppførsel fra’interiør i barnet ditt med få mentale endringer.

Fredelig definisjon foreldre

Fredelig foreldre er en filosofi utviklet av Laura Markham, PhD, klinisk psykolog og forfatter av den populære bloggen AHA! Foreldre. Du kan også ha hørt om sin bok, # 8220; Fredelig forelder, Happy Kid: Slik slutter du å rope og begynne å koble til & # 8221; Publisert i 2012.

Kort sagt, hans konsept av fredelig foreldre er delt inn i tre hovedideer:

 • Juster følelser som foreldre
 • Koble til barna dine
 • Coaching i stedet for å kontrollere

Den generelle fredelige foreldre er dette fokuset på bevissthet. Dette betyr at du lever øyeblikket av hva du skal til huset ditt og med barna dine.

I tillegg til dette tar du deg tid til å gjenkjenne og ære dine tidligere følelser og erfaringer eller traumer som kan påvirke måten du svarer på barna dine i vanskelige øyeblikk.

L’Målet er å forbedre atferd fra det indre og bygge en sterk foreldre-barns bånd. Formålet er å gi barn de verktøyene de trenger for å gjenkjenne sine følelser, og dermed gjøre klokt valg når de vokser opp.

Relatert: Hva vil du vite om foreldre?

Hvordan følge de fredelige styringsprinsippene om foreldre

Det virker ganske enkelt, sant? Her er en PO & # 8216; mer om hvordan hvert av disse områdene er delt.

Juster følelser som foreldre

Først av alt, ser en fredelig forelder inn i deres følelser og subjektivitet som kan påvirke svaret på forskjellige foreldre situasjoner.

Du har sikkert tenkt på det før. Se din lille i # 8217; kjøkken garderobe. Og alt du kan tenke på, er det skummelt kasinoet som venter på deg når de er ferdige. Den går fra null til 60 i 2 sekunder netto. L’følelser du ser kan være alene & # 8220; rød & # 8221;, som betyr høy varsel.

Juster følelser betyr å ta et dypt pust og dekonstruere situasjonen ved hånden. Fordi sønnen din er i # 8217; garderobe for begynnelsen? De er sultne? Kjedelig? Quell’garderobe bare ber om å bli innbrudd? I alle fall, vurder dine følelser og # 8217; miljø før du roper.

Dr. Markham snakker mye sinne som A’sekundær følelser enn frykt. Så, når du tar et skritt tilbake, spør deg selv: «Hva er redd?& # 8221; Svaret kan ikke alltid være klart. Eller det kan ikke være lett å håndtere, avhengig av situasjonen.

Juster dine følelser er et godt eksempel på barna dine i å regulere sine følelser. Du kan tenke på det som det motsatte å hoppe over toppen din.

Men selv etter å ha evaluering av dine indre følelser, etter å ha vært klar over, kan du fortsatt prøve sinne og dele den. Forskjellen er at du tok et øyeblikk å ta deg i stedet for å reagere umiddelbart.

Koble til barna dine

Du kan tenke, men jeg er allerede super forbundet med min sønn. Hvordan, bokstavelig talt. Tjuefire timer om dagen, det er festet til beinet mitt, og jeg gir ikke opp.

Nei, det er ikke en personlig plass. Bekymringer som intime obligasjon som foreldre og barn deler. Da det var L’forrige gang følte du virkelig forbundet med sønnen din? Eller hva som kan hindre følelsen så?

Dr. Markham gir noen eksempler på hvordan du kan komme i kontakt med barnet ditt:

 • Øvelse av foreldrene vedlegget & # 8211; Intimitet i forhold til både følelser og fysisk nærhet & # 8211; Med små barn.
 • Engasjere seg i øyeblikk av Play & # 8220; spesiell & # 8221; en mot en hver dag. Det er ikke nødvendig i lang tid, ikke engang Fra 10 til 20 Minutter kan gjøre en stor forskjell.
 • Slå av fjernsyn, tabletter, telefoner og andre teknologier når du samhandler med barna dine.
 • Prioritert familie tid hver kveld, hvordan å spise sammen.
 • Koble fysisk gjennom klemmer, kosninger og andre hengivenhet manifestasjoner.
 • Opprette dine ritualer unike for å komme i kontakt med barnet ditt, hvordan du skjærer deg selv i noen minutter før du går ut av sengen for dagen.

Å jobbe med forbindelsen din, kan hjelpe din sønn til å føle seg tryggere. Lær å elske seg selv og er i stand til å forlenge denne kjærligheten til andre. Dr. Markham forklarer hans ide om at forbindelsen er hva & # 8220;gjør en fredelig foreldre mulig«Fordi det er gjennom et nært bånd med foreldrene sine at barn virkelig ønsker å samarbeide og oppføre seg godt.

Relatert: Fordi distraherte foreldre skadet deg og 11 måter å løse det på

Coaching i stedet for å kontrollere

Quest’Siste IDEA & # 8211; Coaching mot kontroll & # 8211; Det kan være en av de vanskeligste å ta tak i.

Du kan spørre deg hvordan i helvete babyen din vil høre på deg uten tøffe konsekvenser. Eller hvis du mister kraften til å skrike og straffe vil få deg til å føle deg svak. Men det som er interessant er at i fredelig foreldre har overholdelse og god oppførsel en tendens til å komme etter at du har tatt denne dynamikken i strømmen bort.

Coaching kan gi barnet ditt verktøy for å endre sin oppførsel på en måte som en rask straff eller en tangent ikke kan. Når du umiddelbart tar en iPhone, kan barnet ditt for eksempel bli sint og resent. Hvis du tar med seg oppmerksomhet, hva som utløser en bestemt oppførsel før undertrykkelse, kan sluttresultatet være bedre for alle involverte parter.

Så gal det kan virke, lære barnet ditt å koble til med sine følelser, kan være svært nyttige for bedre langsiktig oppførsel. Ikke nødvendigvis bare for deg. L’Målet er i stedet å gi dem ordforråd og ideer til å jobbe i verden med større følelsesmessig intelligens og gjøre gode valg. En roligere familie er bare en søt bonuspris.

Fordeler med en fredelig foreldre

Det er ingen bevis på at denne foreldre-metoden er høyere enn de andre. Men Dr. Markham Delinea A Antall fordeler At foreldrene og deres barn kunne se etter å ha blitt sendt til denne metoden for foreldre fra mer tradisjonelle moduser.

For eksempel:

 • Dine barn kan være mer glade og bedre tilpasset. Heck, kan også være mer samarbeidende uten at det er behov for å skrike mot dem.
 • Du kan skrike mye mindre.
 • Familien din kan nærme seg videre gjennom L’forsettlig tilkoblingsloven.
 • Dine barn kan bli mer følelsesmessig intelligente voksne som utstråler kvaliteten på dyp overveielse, flittig selvdisiplin og en pliktsom følelse av ansvar.
 • Samlet sett kan du danne et bånd som vil bringe forholdet til barna dine gjennom sine voksne år og over.

I sentrum av en fredelig foreldre C’Det er et konsept som heter Awareness. Og det er en rekke studier som støtter bevissthet både for enkeltpersoner og anvendt på foreldre.

I en studere Fokusert på førskolebarn i Chile, fordelene med programmet basert på bevissthet gikk fra bedre kommunikasjon mellom foreldre og barn mindre stress og angst. Andre fordeler ble redusert hyperaktivitet, en lavere følelse av depresjon og bedre foreldre tilfredshet.

Relatert: Hva så’er den bevisste foreldre?

Ulemper med en fredelig foreldre

Når det gjelder risiko for en fredelig foreldre, er det ikke mange, spesielt for barn i alderen eller høyere enn barn. Men denne filosofien legger vekt på foreldre vedlegg for små barn, som støtter co-sleeping.

Sover sammen øker risikoen for syndrom av plutselig død av spedbarnet (SIDS), så ekspertene anbefaler det ikke. Men du kan øve andre elementer i # 8217; foreldre vedlegg, hvordan du bruker barnet, og velger bare sikreste metoder for barns søvn.

Det er viktig å forstå at ingen foreldre stil du vil finne er perfekt for hver familie. Det er få områder der en fredelig foreldre kanskje ikke er i høyden. Men du vil ikke vite det rett til du prøver det.

Hvis du prøver å lage fredelige foreldre og bare ikke virker, kan du bruke litt tid og mer tid. Se deg selv også.

Patrick Coleman På de faderne bloggen aksjer som han prøvde fredelig foreldre med feilaktige resultater. Samlet hadde han mer å gjøre med sin reise til bevissthet og forskning i eføyen for sine barn. Når du nådde det punktet, gikk det mye bedre for alle.

Eksempler på fredelig foreldre

Så, som du kan bruke nøyaktig denne ting til ditt lunefullt barn eller distressed tenåring? Kan kanskje øve det, spesielt hvis du endrer mars fra flere tradisjonelle stiler av foreldre. Her er noen korte eksempler for å få hjernens juice.

Lite barn

Hvis ditt 2 år gamle barn har et angrep i butikken fordi du ikke vil kjøpe leketøy:

 • Selv om det kan være utrolig frustrerende eller bare pinlig hvis du er på rad, og barnet ditt skriker, prøv å være oppmerksom på øyeblikket og aksepterer dine følelser i stillhet. Den har opptil fem i stillhet eller gjør noen dype puster.
 • Prøv å gjenkjenne sine følelser og sette deg i dine 2 år gamle barnets sko. Men del også grensen din. Du kan si noe som & # 8220; Jeg forstår at du vil ha et nytt leketøy, men vi får ikke nye leker hver gang vi går til butikken & # 8221;.
 • Hvis de fortsatt skriker, prøv å omfavne dem. Mens en kose kan virke som en belønning, jobber du virkelig med det tilkoblingsstykket. Du kan oppdage at de vil gjenopprette humøret sitt.
 • Nå for en reality Control: Prøv å snakke med et 2 år gammelt barn av hans følelser i midten av et innfall, kan ikke fungere så godt. Du må kanskje jobbe for å fjerne barnet ditt fra situasjonen så snart som mulig, men du kan fortsatt unngå å skrike som en reaksjon.

Skolealder gutt

Hvis ditt 7 år gamle barn nettopp har mottatt maling & # 8211; Malingen du fortalte ham ikke å røre på & # 8211; På hele din nye hvite teppe:

 • Motstår alle’puls for å skrike umiddelbart på hvor dyrt teppet er. Du kan også fortelle ord du gjør det. Av & # 8216 ;: & # 8220; Jeg prøver å berolige meg før du snakker med deg om hva som skjer og # 8221;.
 • Fra deres L’mulighet til å løse problemet. For dette eksemplet kan det bety å spørre dem: Dette er et flott rot. Hva skal vi gjøre for å rense den? & # 8221; Så la det komme brainstorming med deg for å løse gjensidige problemer.
 • Så du kan bringe L & # 8217, oppmerksomhet til det største problemet ved hånden: Bruk malingen uten tillatelse. Heller enn å straffe, forklar din posisjon. Gi noen retninger for reglene dine med en rolig, men bestemt tone. Du kan til og med foreslå å bruke maleri og andre kunstneriske forsyninger utenfor grenser sammen i din personlige tid, så C’er en fast grense.

Tenåring

Hvis du tror at din 16 år gamle sønn kom ut for å drikke med vennene sine:

 • La oss innrømme det: Du kan ikke alltid være rundt når sønnen din er i en situasjon som ville få deg til å skrike. Enten du fanget dem på det faktum eller føler det senere, prøv å gjøre et budsjett for dine følelser. Du drakk mye i videregående skole? Eller du er bekymret for at de tar en dårlig måte? Før reagerer med sinne for frykt, gjenkjenner dine følelser og anser å dele dem rolig.
 • Med denne aldersgruppen bidrar forbindelsen til å fremme en ansvarlig og uavhengig beslutningsprosess i stedet for å rebontere til foreldrenes ønsker. Vær forsiktig hvis du legger merke til at barnet ditt trekker seg ut eller går deg bort. Tilkobling betyr en åpen kommunikasjonsflyt og & # 8211; Ja & # 8211; Vær mer en lytter enn en foreleser.
 • Husk deg selv at feil valg gir barnets vekstmuligheter. Ungdommer står overfor mange peers press og bare lærer å gi gode anmeldelser. Prøv å presentere hvordan forskjellige valg, hvordan du unngår alkoholforbruk med mindreårige, fører til positive resultater.

Relatert: Angi en realistisk portforbud for tenåringer

L & # 8217;

Det er mange ressurser på begrepet fredelig foreldre som du kan finne online gratis, i biblioteket eller til og med i ditt lokale bibliotek. Her er noen nettsteder å sjekke og bøker for å vurdere å kjøpe online:

Hvis du er spesielt imponert over disse ideene, kan du ta et videre skritt fremover og koble til en Pacific Parenting Coach. Disse trenere er ferdig med 6 måneders sertifiseringskurs.

Å være en forelder er en hard jobb. Les en annen bok om foreldrene kan være det siste du vil ta en onsdag kveld. Men hvis disse ideene snakker til deg, bør du vurdere muligheten for å ta tid. Nøkkelen til et harmonisk hjem & # 8211; Eller i det minste, et mer harmonisk hjem & # 8211; Det kan være en fredelig foreldre.