Forebygging av astma

Beskrivelse

L’astma er en kompleks sykdom. Forskere mener at det oppstår på grunn av en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer. De koblet mange miljømessige gener og faktorer ALLE’astma. Miljøfaktorer er i stor grad ansvarlig for eksacerbations av # 8217;. Med så mange potensielle faktorer som kan føre til et angrep D’astma, som hindrer at man kan være vanskelig. Her er noen forslag til hvordan du unngår astmaangrep.

Unngå utløsere og allergener

Pust inn noe som utløser luftveisbetennelse kan føre til angrep for D & # 8217;. Disse angrepene er resultatet av’luftveisbetennelse, som fører til:

 • bronchospasm
 • Hevelse av luftveisbelegg
 • mucus sekresjon

Alle disse faktorene gjør luftveiene som begrenser og begrenser luftstrømmen;. Den beste måten å forhindre astmaangrep på er å identifisere og unngå disse utløsende faktorene.

luftfiltreringssystem; luft

Luftfiltreringssystemer kan hjelpe deg med å frigjøre ditt hjem fra vanlige utløsende faktorer i astma, inkludert de fleste:

 • pollen
 • Pulvermidd
 • Andre allergener

De beste systemene bruker filtre på’høy effektivitet partikkelformet luft. I følge Amerikansk samfunn for oppvarming ingeniører, kjøling og kondisjonering D’luft, Disse kan frigjøre luften fra minst 99.97% forurensende stoffer på opptil 0.3 mikron. Pollen, mugg og pulvermider er større enn 0.3 mikron, men tobakksrøyk kan være mindre. Det er nødvendig å bruke filtreringen av # 8217; luft kombinert med andre metoder for å kontrollere de utløsende faktorene i astma og symptomer.

luftfuktere

Luftfuktere øker fuktighetsnivået i # 8217; luftfrigivende vanndamp. For noen mennesker, L’å legge til fuktighet i luften, kan lindre symptomene på astmaen. Men du bør bruke dem nøye eller kan forverre astmaen. Hvis C’Det er for mye fuktighet i luften, det kan fremme veksten av støvmidd. De American Allergy Academy, Astma og Immunologi (AAAAI) anbefaler å opprettholde et fuktighetsnivå mellom 30 og 45 prosent for å unngå dette problemet.

Luftfuktere må rengjøres for å unngå støping. Det er bedre å bruke destillert eller demineralisert vann i luftfukteren. Høye nivåer av mineraler, som du kan finne i flasken på trykk eller flaske, kan føre til bakterievekst.

immunterapi

Legene tilbyr vanligvis immunterapi for astma i form av allergi skudd. Disse slagene inneholder en liten mengde allergener som kan utløse en persons astma. L’# 8217 Mål; Immunterapi er å endre responsen til immunsystemet, noe som gjør det mindre følsomt for disse utløsende faktorene over tid. For de første månedene gjør de vanligvis injeksjoner en gang i uken. Til slutt kan du motta dem en gang i måneden. Dette kan gå på i flere år til immunforsvaret ditt er desensibilisert.

Hvis du ikke kan unngå allergi utløsende faktorer, snakk med legen din dersom immunterapi kan være et alternativ for deg.

Estimerte stoffer

Legemidlene for astma faller vanligvis innenfor to kategorier. Du vil nok ha narkotika du tar regelmessig for å hindre angrep. En annen type stoff for astma er for rask lindring. Disse stoffene håndterer astmaanfall, men tar dem til det første tegn på symptomene på symptomene på astmaen er også nøkkelen til å hindre angrep.

Legemidlene for astma kan forekomme i form av:

 • en inhalator
 • en tablett
 • en væske
 • et skudd

Noen av de vanligste forebyggende stoffene inkluderer følgende:

Kortikosteroider innånding

Disse fungerer som naturlige hormoner og blokkerer betennelsen. Selv om steroider er de kraftigste legemidlene for astma, gjør deres langsiktige bivirkninger dem mindre passende for regelmessig bruk.

Leucotrien-modifikatorer

Disse legemidlene fungerer ved å blokkere leukotry trening, som er stoffer utstedt av hvite blodlegemer. Leukotrien er involvert i # 8217; betennelse.

Beta-agonister

Beta-agonister kan hindre og behandle astmaanfall som slapper av musklene som styrer luftveiene. Dette gjør at du kan puste lettere. De er også kjent som bronkodilatører.

Pulmonal funksjonstest

Det er viktig å overvåke medisinens effektivitet for astma-testen regelmessig den pulmonale funksjonen. Du kan bruke en bærbar enhet som heter Peak-strømningsmåler for å måle mengden luft som strømmer fra lungene. Denne testen kan avsløre luftveis krympe før symptomene starter.

Sammenligning av toppstrømningsmålinger over tid, kan du bestemme:

 • Hva utløser et angrep d’astma
 • Når skal du forstyrre et stoff
 • Når skal du legge til et stoff
 • Når du ser etter akuttmedisinsk hjelp

Plan D’handling for astma

Astma eksperter, inkludert de av Sentre for sykdomskontroll og forebygging og American Lung Association, Anbefaler å utvikle en plan D’astma med legen din for å hjelpe deg med å kontrollere astmaen. Planen vil dokumentere viktig informasjon som dine daglige medisiner, hvordan du håndterer astmaangrep og hvordan man styrer symptomene på den langsiktige astma.

De fleste planene, inkludert det Du kan skrive ut fra filen AAAAAI, Skille symptomene på astma i tre kategorier kodet i farge, anropssoner. Disse kan hjelpe deg med å overvåke alvorlighetsgraden av symptomene dine:

Grønt område

Det grønne området betyr at du går bra. Du er i det grønne området hvis toppstrømmen din er mellom 8217; 80 og 100 prosent av din personlige rekord, eller du har ingen symptomer på astma i løpet av dagen eller natten, og du er i stand til å utføre sporadiske aktiviteter.

Gult område

Det gule området betyr at du har en forverring av astma på & # 8217;. Ring legen din dersom du er i dette området i mer enn 24 timer.

Du er i det gule området hvis toppstrømmen din er mellom 50 og # 8217; 80 prosent av din personlige plate eller hvis følgende skjer:

 • Du har symptomer som hoste, hissing pusten eller kortpustethet.
 • Du våkner om natten på grunn av symptomene på astma.
 • Du er i stand til å utføre noen, men ikke alle normale aktiviteter.
 • Dine symptomer er de samme eller forverres i 24 timer.

rød sone

Hvis du er i det røde området, bør du umiddelbart få medisinsk hjelp. Du er i det røde området hvis toppstrømmen din er mindre enn 50 prosent av din personlige plate, eller hvis følgende oppstår:

 • Du er ekstremt kortpustet.
 • Narkotika for rask lettelse hjelper ikke.
 • Du kan ikke utføre normale aktiviteter.