Fluorescein Eye Stain Test – Healthline

Hva en COS’er en test av fargenes farging med fluorescein?

En øyefargetest med fluorescein bestilles vanligvis hvis legen mistenker at du har kåt skade eller fremmedlegemer i øyet. Hvis du bruker kontaktlinser, kan legen utføre denne testen for å se om kontaktene er skadelige hornhinnen.

Under testen er et mørkt oransje fargestoff kalt fluorescein plassert på den ytre overflaten av # 8217;. Basert på farge, kan legen identifisere eventuelle problemer med hornhinnen og diagnostisere visse forhold.

Fordi testen utføres?

Legen kan anbefale en test av øyesteder med fluorescein hvis du mistenker at du har slitasje eller riper på hornhinnen.

Hornhinnen er en klar overflate som dekker ytre øyet. Den består av celler og proteiner. I motsetning til de fleste andre kroppsvev, inneholder hornhinnen ikke blodkar. Det er beskyttet og matet av smøremidler som tårer.

Har to hovedfunksjoner: å beskytte øyet mot skadelige irriterende stoffer som støv og bakterier og direkte lys når den kommer inn i øyet.

Hornhinnen er veldig følsom. Hvis den riper eller skader, dekker de nye cellene raskt lesjonen for å hindre forekomsten av infeksjoner. De dypere riper vil ta lengre tid å helbrede og kan forårsake arr. En test av øyeflyter med fluorescein kan hjelpe legen å oppdage hornhinnenes lesjoner, små fremmedlegemer eller partikler i øynene og unormal produksjon av tårer. Testen kan også hjelpe legen med å avgjøre om kontaktlinser irriterer hornhinnen eller forårsaker skade.

Hvor og hvordan testen er gitt?

Din oftalmolog (oftalmologen) vil bruke en liten dråper eller et stykke absorberende papir for å plassere fargingen i # 8217;. De vil be deg om å slå øyelokkene flere ganger for å tillate fargestoffet av spredning på overflaten av hornhinnen. Whisking øyelokkene diffunderer fargestoffet i hele lacrimalfilmen, den våte overflaten av øyebollet som smører og beskytter øyet. Lacrimalfilmen består av vann, olje og slim.

Du kan føle en liten brennende følelse når farging brukes for første gang. Etter noen få øyeblikk vil fargestoffet virke som en normal væske på øynene og vil ikke lenger være ubeleilig. Overflaten av’øye kan ha et lysegul utseende.

Din oftalmolog vil da skinne et koboltblått lys på øynene dine gjennom et instrument for å undersøke øynene dine. Dette verktøyet kalles en spalt eller oftalmoskoplampe. Kombinasjonen av dette lyset og fargestoffet vil markere eventuelle anomalier eller slitasje på hornhinnen. Fra dette kan oftalmologen din bestemme posisjonen til eventuelle problemer og evaluere nivået på skade.

Forstå resultater

Normale resultater

Hvis øyet ditt er sunt og hornhinnen ikke er skadet, vil fargestoffet vises jevnt over hele overflaten av # 8217;.

Unormale resultater

Corneal slitasje eller utenlandske partikler vil forårsake unormale resultater. Disse kan være et resultat av:

 • Eye Trauma, for eksempel fra A’neglelakk, en børste for sminke eller et annet objekt
 • støv, aske eller smuss som har penetrert i øynene dine
 • A’kjemisk brenning
 • gni øynene mine for voldsomt
 • Gamle eller ikke tilstrekkelig rene eller monterte kontaktlinser
 • Enhver medisinsk tilstand eller situasjon der øyet er åpent i lang tid, som kan tørke hornhinnen
 • Tilstedeværelsen av fremmedlegemer, som øyevipper

I noen tilfeller kan skaden være forårsaket av en unormal produksjon av tårer eller fra det tørre øyet. Med denne tilstanden har du utilstrekkelig tårer for å mate og beskytte øyet ditt. Dette kan føre til hjertebetennelsen. Testen din kan også avsløre en blokkert tårekanal.

Hva er risikoen for testen?

Denne testen er fri for risiko. Fluorescein-fargestoffet kan se i noen dager hvis det berører huden rundt øynene.

Forbered deg på testen

Generelt trenger du ikke å gjøre noe for å forberede seg på denne testen. Hvis du bruker kontaktlinser, blir du bedt om å ta dem før.

Hva du kan forvente etter testen

Etter testen vil legen bruke resultatene for å diagnostisere eventuelle øyeproblemer. De vil møte deg for å diskutere skaden som er oppdaget på hornhinnen din og planlegge den nødvendige omsorg.

Behandlingsalternativer kan omfatte:

 • Fjerning av den fremmede kroppen fra # 8217;
 • Bruke øyedråper eller salver på resept, vanligvis et antibiotika for å hindre utvikling av A & # 8217;
 • Bruker benk-top smøring tårer
 • Bruk en midlertidig blindfold eller kontaktlinser med bandasje
 • forlater kontaktlinser til hornhinnen er helbredet
 • Tar medisiner for smerte

Hvis lesjonen slo bare overflaten av hornhinnen, bør den helbrede om lag to eller tre dager. Hvis såret blir penetrert inn i overflaten av … Øye, vil helbredelsen ta lengre tid, avhengig av årsaken, størrelsen og arten av skaden.

Spørsmål:

Hvordan arrene for svært dype hornhinnenes slitasje behandles?

TIL:

Veldig store eller dype hornhinnen slitasje tar lengre tid å helbrede. Din oftalmolog vil råde deg til å hvile for dine øyne, beskyttelse mot ytterligere skade og dråper antibiotika. Hvis C’det er en fremmedlegeme, vil det trolig bli fjernet. For å redusere ubehag i denne lange helbredelsesperioden, kan legen din foreskrive smertestillende medisiner for munn- eller øyedråper. Disse vil midlertidig redusere ditt svar på lys, som lindrer ubehag forårsaket av de intense lysene. Avhengig av baksiden av slitasje, kan legen bruke en oppdatering på # 8217; øye til du får mer helbredelse.

Universitetet i Illinois-Chicago, College of Medicine Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.