Excoriation Disorder (Hud Socket): Hva er tilfellet & # 039;?

Så’er excoriation?

Samle skorper eller fremspring fra tid til annen er ikke sjeldne. Men for noen mennesker kan samlingen bli kronisk. Hyppig samling kan irritere eksisterende sår og til og med forårsake ny formasjon. Dette kan forårsake ytterligere skorper og bringe til arr.

Denne kontinuerlige prøvetakningen kan utvikles i en tilstand som kalles hudinnsamlingsforstyrrelse eller excoriation. Folk med denne lidelsen tar huden for vane eller impuls. De beskriver ofte denne impulsen å velge som noe som sliter med å kontrollere.

Noen mennesker kan dedikere noen få minutter flere ganger om dagen for å høste. Andre kan fortsette kontinuerlig i flere timer hver dag.

Hudgrepet lidelsen er ikke vanlig, men det er godt dokumentert. Det regnes som en betingelse for mental helse relatert til obsessiv kompulsiv lidelse (DOC). Ikke alle mennesker som lider av obsessiv-tvangssykdom, vil utvikle en sensitiv hudlidelse, men mange mennesker som har denne lidelsen ofte lider av obsessiv tvangsforstyrrelse.

Fortsett å lese Finn ut mer om’Excoriation, inkludert grunnen til at det kan utvikles og hvordan kan det administreres.

Slik gjenkjenner du tegnene

Å forstå tegnene og symptomene på huden som tar forstyrrelser, kan hjelpe deg med å gjenkjenne om visse oppføringer er resultatet av en samling & # 8220; normal & # 8221; eller hvis de kan bety noe mer alvorlig.

For eksempel er sporadisk samling sjelden problematisk. Skorpene forårsaker ofte kløe mens huden helbreder, og bringer mange mennesker til å skrape huden. Og til tross for bekreftelsen av råd, velger mange også pimples og blackheads.

Folk med hudforstyrrelser som klemmer, kan imidlertid klemme skorper, protubber, kviser eller andre hudlesjoner til de bløder eller blåser. De kan også klemme huden rundt neglene og til føttene.

Noen ganger, folk med problemer, la de valgte områdene helbrede bare for å velge dem igjen. Det er en syklus av vaner og pulser som kan være vanskelig å overvinne.

Andre tegn og symptomer på tilbaketrekking av huden inkluderer:

 • Prøv å fjerne # 8220; noen mennesker gjentatte ganger på huden eller forsøke å eliminere & # 8220; ufullkommenheter & # 8221; hvem tror de ser i huden sin. Dette kan også forårsake ytterligere skader, kutt og sår.
 • Bruk store mengder tid til å samle: Noen mennesker med denne tilstanden tar huden flere ganger om dagen. Andre kan velge i flere timer om gangen. I alle fall kan oppførsel være en betydelig avbrudd av deres sosiale og profesjonelle liv.
 • Utvikling av hyppig arr og uttak: Forstyrrelsen kan føre til infeksjoner, skader og arr som varer i lange perioder. Infeksjoner kan kreve behandling med antibiotika.
 • Unngå offentlige hendelser på grunn av huden: Hyppig samling kan etterlate huden dekket med skade og arr. Noen mennesker med denne tilstanden kan unngå stranden, treningsstudio eller steder som krever mindre klær på grunn av’aspektet av huden deres.

Hvordan denne tilstanden utvikler seg

Hud socket lidelse er en repeterende oppførsel av & # 8221;. Det kalles også repeterende oppførsel fokusert på kroppen (BFRB). Andre BFrbs inkluderer å trekke håret ditt eller samle negler.

Hudtrekksforstyrrelsen er klassifisert som en type obsessiv kompulsiv lidelse. L’tvangsmessig impuls av valg er ofte for kraftig fordi mange mennesker stopper det. Pluss en person velger sin hud, mindre kontroll har på oppførsel.

Det er ikke klart hva å indusere en person til å utvikle denne lidelsen.

Forstyrrelsen starter ofte etter en av de to hendelsene eller stimuliene:

 • A’infeksjon, et sår eller et sår begynner å helbrede og skape en skorpe. Kløen induserer personen til å skrape og samle. Det nye såret eller skaden begynner å helbrede og skape en annen skorpe. Dette starter samlingssyklusen.
 • Oppførselen er en’vane å lindre stress under et stress. L’repeterende handling og kontrollere at hudsamlingen gir, kan gi lindring fra andre hendelser som ikke kan styres.

Huden som tar forstyrrelser forekommer både hos barn og voksne. Kan starte nesten alle aldre, men vises generelt for første gang i # 8217; ungdomsår eller alle Puberty-starten. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle den sammenlignet med menn.

Vanlige samtidige sykdommer

Ulike forhold forekommer vanligvis sammen med hudinnsamlingsforstyrrelsen. Disse sykdommene eller lidelsene kan være symptomer på en tilstand eller kan dele mange vanlige underliggende risikofaktorer.

Disse samtidige sykdommene inkluderer:

 • Obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC): Denne psykiske helseforstyrrelsen forårsaker ofte repeterende oppførsel som sterkt forstyrrer kvaliteten på en persons liv.
 • Forstyrrelse fra Body Demorphism: Folk med denne lidelsen i’kroppsbildeeksperimentet med negative obsessive tanker om hvordan kroppen deres vises. Dette kan føre til hudsamling for å fjerne # 8220; ufullkommenheter & # 8221;.
 • Stor depressiv lidelse: Depresjon kan føre til en rekke atferd, inkludert tilbaketrekking av huden.
 • Trichotillomania (trekker håret ditt): Omtrent 38 prosent av mennesker med hudforstyrrelse at klemmer også opplever denne tilstanden.
 • Andre BFRB: Selv om tåre av hår er den vanligste BFRB, er andre mulige. Dette inkluderer å spise negler, bite leppene sine for å bløde dem og tygge i kinnene inni.

Hvordan en diagnose er laget

Huduttaket uorden kan ikke være selvdiagnostisert. Selv om du kan mistenke at symptomene dine er forårsaket av en hudvalgsforstyrrelse, vil legen din utelukke enhver annen underliggende tilstand før du gjør en diagnose.

Etter å ha utført en fysisk undersøkelse, vil legen spørre deg hva din oppførsel og følelser du føler deg mens du tar vanen. De vil også avgjøre om skader eller skorpe du samler er resultatet av en hud eller en tilstand som eksem eller psoriasis.

Hvis legen din mistenker en tilbaketrekningsforstyrrelse, kan det lede deg til en psykisk helsepersonell. Familie Medisin Leger eller internister kan gjøre denne referansen hvis de tror at huduttak er et resultat av stress, angst eller doc.

Tips for ledelse

Behandlingsalternativene som er tilgjengelige for hudvalgsforstyrrelser faller i to hovedkategorier: Narkotika og terapi.

Terapi

En psykisk helsepersonell eller en konsulent kan hjelpe deg med å identifisere utløsende faktorer som fører til fjerning av huden. Så, sammen, kan du utvikle måter å stoppe oppførselen når du føler disse utløserne.

Dette kan inkludere læring å bruke sunnere atferd når du vil velge huden din. For eksempel stram en anti-stressball, lek med en Rubik-kube, maling eller annen oppførsel som okkuperer hendene dine, brukes noen ganger til å slutte å samle inn.

En psykisk helse ekspert kan også hjelpe deg med å lære å motstå ting i ditt miljø eller din kropp som gjør deg mer tilbøyelig til å velge. Bruk også limhansker eller bandasjer for å dekke skorpe eller kutt, kan hjelpe deg med å unngå å samle inn.

Medisinering

Antidepressiva kan bidra til å lindre selvkontrolladferd. Sertonina selektive reuptasjonsinhibitorer (SSRI) er mer vanlig foreskrevet for denne tilstanden.

Andre legemidler, inkludert psykiatriske og antikonvulsive stoffer, kan foreskrives for bruk & # 8220; off-label & # 8221;. Dette betyr at selv om stoffet hovedsakelig brukes til å behandle en annen tilstand, kan den også brukes til å behandle hudforstyrrelse.

Outlook

Når en diagnose ble gjort, vil legen din jobbe med deg for å utvikle en behandlingsplan. Finn en behandlingsplan som fungerer for deg, kan kreve en prosess med forsøk og feil.

Selv om behandling kan hjelpe deg med å håndtere symptomer og avbryte atferd, kan du ha perioder der du velger igjen. Dette kan skje selv etter lange perioder med avbrudd av atferd.

Dette betyr ikke at du ikke kan & # 8220; overvinne & # 8221; lidelse. Det betyr bare at du og legen din kanskje må gjennomgå behandlingsplanen din og oppdatere den i henhold til dine behov.

Som å takle

Når du tar tiltak mot ledelsen, er det noen ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å drive behandlingsplanen din:

Finn en støttegruppe i samfunnet ditt. Denne gruppen av mennesker vil forstå din erfaring og kan støtte deg mens du prøver å finne en behandlingsplan som fungerer for deg. De kan også hjelpe deg å forstå løpet av lidelsen og hva du kan forvente i fremtiden.

Be om råd til en psykisk helse ekspert eller en terapeut. L’bevissthet om sykehuset ditt kunne ha en liste over eksperter og kontakter for å kontakte.

Fremfor alt, vær solidaritet med deg selv. Etablere mål og feire dem når du kommer til dem. Husk imidlertid på at ALL’Start, suksess kan være sakte. Forbedre deg selv for hvert lite resultat og vis deg selv litt & # 8216; av nåde hvis du ikke når et bestemt mål.