Effekten av kolesterol på kroppen

Kolesterol er et Cerosa-stoff som er tilstede i blod og celler. Leveren din produserer mest kolesterol i kroppen din. Resten kommer fra maten du spiser. Kolesterol reiser i blod innpakket i pakker kalt lipoproteiner.

Kolesterolet kommer i to former:

Lav tetthet lipoprotein (LDL) er typen kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221; og usunn. LDL-kolesterol kan akkumulere i arterier og danne fett- og kretsinnskudd som kalles plater.

Høy tetthet lipoprotein (HDL) er typen av kolesterol & # 8220; god & # 8221; Og sunn. Transport overflødig kolesterol fra arteriene til leveren, som fjerner den fra kroppen.

Del på Pinterest

Kolesterol selv er ikke dårlig. Kroppen din trenger en PO & # 8216; kolesterol for å produsere hormoner, vitamin D og fordøyelsesvæsker. Kolesterol hjelper også organene dine til å fungere skikkelig.

Men å ha for mye kolesterol LDL kan være et problem. LDL kolesterol høyt over tid kan skade arteriene, bidra til hjertesykdom og øke risikoen for hjerneslag. Sjekk kolesterol under vanlige medisinske undersøkelser og redusere risikoen for hjertesykdom med kosthold, trening, livsstilsendringer og narkotika kan bidra til å redusere komplikasjoner forbundet med hjertesykdom og forbedre livskvaliteten.

Kardiovaskulær og sirkulasjonssystem

Når du har for mye LDL-kolesterol i kroppen din, kan den samle seg i arteriene, tette dem og gjøre dem mindre fleksible. L & # 8217; herding av arteriene kalles aterosklerose. Blod går ikke bra gjennom stive arterier, så hjertet ditt må jobbe mer for å presse blodet gjennom dem. Over tid, som plakettet akkumuleres i arteriene, kan du utvikle hjertesykdommer.

L & # 8217; Akkumulering av plakk i koronar arterier kan forstyrre strømmen av oksygenrikt blod til hjerte muskelen. Dette kan forårsake brystsmerter kalt angina. Angina er ikke et hjerteinfarkt, men det er en «8217; midlertidig blodstrømbrudd. Det er en advarsel om at du er i fare for hjerteinfarkt. Et stykke plakk kan muligens løsne og danne en blodpropp eller arterien kan fortsette å krympe, noe som helt kan blokkere blodstrømmen til hjertet, noe som forårsaker hjerteinfarkt. Hvis denne prosessen oppstår i arteriene som går til hjernen eller hjernen inne, kan den føre til et slag.

Platen kan også blokkere blodstrømmen til arterier som gir intestinal strekk, ben og føtter. Dette kalles perifer arteriell sykdom (pute).

Endokrine system

Kroppens hormonproduserende kjertler bruker kolesterol for å produsere hormoner som østrogen, testosteron og kortisol. Hormoner kan også ha en effekt på kolesterolnivået i kroppen din. Forskning har vist at når østrogenivåene øker under en kvinnes menstruasjonssyklus, øker selv HDL-kolesterolnivået og LDL-kolesterolnivået reduseres. Dette kan være en av grunnene til at en kvinnes hjertesykdomsrisiko øker etter overgangsalderen, når østrogenivået reduseres.

Den reduserte produksjonen av skjoldbruskhormon (hypothyroidisme) fører til en økning i totalt kolesterol og LDL. L & # 8217; overflødig skjoldbruskhormon (hypertyreoidisme) har motsatt effekt. Androgen deprivasjonsterapi, som reduserer mannlige hormonnivåer for å stoppe prostatakreftvekst, kan øke LDL-kolesterolnivået. En mangel på veksthormon kan også øke LDL-kolesterolnivået.

Nervesystemet

Kolesterol er en viktig del av den menneskelige hjerne. Faktisk inneholder hjernen om 25 prosent Dell & # 8217; hele kroppen kolesterol eskorte. Denne fettet er avgjørende for utvikling og beskyttelse av nerveceller, noe som gjør at hjernen kan kommunisere med resten av kroppen.

Selv om du trenger litt & # 8216; kolesterol for hjernen din til å jobbe optimalt, kan for mye av det være skadelig. Overskudd av kolesterol i arterier kan føre til hjerneslag, blodstrømavbrudd som kan skade deler av hjernen, noe som fører til minne tap, bevegelse, vanskeligheter med å svelge og snakke og andre funksjoner.

Høyt blodkolesterol alene ble også involvert i tap av minne og mental funksjon. Å ha høyt blodkolesterol kan akselerere dannelsen av beta-amyloidplakk, klebrig proteinforekomster som ødelegger hjernen hos personer med Alzheimers sykdom.

Fordøyelsessystemet

I # 8217; fordøyelsessystemet er kolesterol avgjørende for galleproduksjon, et stoff som hjelper kroppen til å bryte maten og absorbere næringsstoffer i # 8217; tarmene. Men hvis du har for kolesterol i din galle, overflødig i krystaller og deretter harde steiner i galleblæren din. Galleberegninger kan være svært smertefulle.

Hold D & # 8217; øye nivået av kolesterol med anbefalte blodprøver og redusere risikoen for hjertesykdom vil bidra til å forbedre kvaliteten på det generelle livet.