Brystkreft Dimpling: Forslag til identifikasjon

Sjekk brystet for nærvær av dimples på huden

Under en bryst selvundersøkelse bør du se etter endringer i skjemaet og størrelsene på brystet eller brystvorter. Du bør også høre noen brystneknuler eller under armhulene.

Det er viktig å være oppmerksom på # 8217; aspektet av huden din når du gjør selvundersøkelsen. Tykkelsesendringer og hudfarge på brystet kan være tegn på brystkreft. Pass på at du helt evaluerer brystområdet.

Hvis det er dimensjoner på huden, noe som betyr at huden har en lignende konsistens til en skrell av oransje, kan være et tegn på brystkreft. Dette er ofte forbundet med inflammatorisk brystkreft, en sjelden, men aggressiv form av sykdommen.

Det er gunstige grunner til at huden kan virke ruffled. Hvis du oppdager en endring, må du kontrollere legen din slik at du kan jobbe for å finne ut hvorfor endringen har skjedd.

Hva forårsaker dannelsen av dimples på huden?

En tilstand som kalles fett nekrose er ikke korrelert til brystkreft og kan også forårsake dimples på huden. Noen ganger kan fettvevet i brystet bli skadet og dø.

Dette kan forårsake en knute som kan byttes for en svulst. Hvis fettet nekrose den utvikler seg nær overflaten, kan den gjøre overflaten av smurt eller ripplet huden virke.

Fett nekrose er ikke en forløper for kreft, men symptomene krever fortsatt en evaluering. En biopsi med nodule nål kan bidra til å bekrefte om det er kreftfremkallende eller ikke. Fett nekrose øker ikke risikoen for brystkreft.

Huden med dimples er et vanlig tegn på inflammatorisk brystkreft, som trekker navnet sitt fra et betent utseende. Denne form for kreft forårsaker blokkering av lymfatiske fartøy i huden.

Disse fartøyene bærer SAP, et væske som bidrar til å transportere overflødig partikler og væsker, fra vev gjennom hele kroppen til blodet. Lymfesystemet støtter også kroppens immunsystem.

Inflammatorisk brystkreft representerer 1 prosent 5 av alle diagnoser av brystkreft i USA. Denne kreften har en tendens til å utvikle seg i celler av dotti laktifer. Det er også mer sannsynlig at inflammatorisk brystkreft vises hos kvinner under 60 år.

Hva ser ut til at de har dimples på huden?

Hva er symptomene på inflammatorisk brystkreft?

Hvis dimples på huden skyldes en inflammatorisk brystkreft, kan du ha følgende symptomer:

  • Det slått brystet kan hovne og føle seg varmt.
  • Det slått brystet kan være spesielt følsomt.
  • Du kan føle seg rammet brystsmerter.
  • Du kan føle en følelse av brennende brystet.

Det interesserte området dekker ofte om en tredjedel av brystet i inflammatorisk brystkreft. Dette kan variere avhengig av personen. Hvis du ser huden med dimples på begge brystene, er det lite sannsynlig at årsaken er kreft.

Generelt, hvis du merker denne endringen av konsistens på en side eller fargeendringer, bør du konsultere legen din. Fargeendringer inkluderer et rødlig eller mørkt utseende.

Huden med dimples kan også være kløe. Du kan eller ikke føle en svulst eller et knutepunkt under huden.

Hva skjer etterpå?

Noen ganger kan symptomene på inflammatorisk brystkreft være forvirret med en’brystinfeksjon kalt mastitt. Mastitt er vanlig hos kvinner med et ammende barn.

Det er mer sannsynlig at årsaken er inflammatorisk brystkreft hvis:

  • Symptomene vedvarer etter behandling med antibiotika
  • Symptomene dine blir raskt
  • Du ammer ikke

Inflammatorisk brystkreft kan være vanskelig å diagnostisere. Dette fordi det ofte ikke er C’det er et knutepunkt å undersøke. Kvinner med inflammatorisk brystkreft har ofte et tett bryst, noe som kan gjøre det vanskelig å se tegn på kreft på et mammogram.

En brystbiopsi er nødvendig for å bekrefte diagnosen kreft. I tillegg til diagnostisk mammografi kan andre screeningstester bli forespurt.

Disse testene kan inkludere A’bryst ultralyd, en tac og en bein scintigrafi. Dette kan hjelpe legen din avgjøre om kreft har spredt seg.

L & # 8217;

Som mange brysttumorer, forbedrer sjansene for overlevelse sterkt hvis inflammatorisk brystkreft diagnostiseres og behandles tidlig. Forsinkelser i diagnosen av inflammatorisk brystkreft kan være spesielt farlig fordi de kan vokse og spre seg så fort.

Derfor er det viktig å gjennomgå regelmessige sinuseksaminer og umiddelbart informere legen din om eventuelle endringer, som dimples på huden.

Du bør konsultere legen din hvis du ikke er sikker på hva du skal tenke på et symptom på huden eller en endring i brystet ditt. De kan avgjøre om endringen er godartet eller indikativ for brystkreft.

Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.