Botox vs filler: Hva er forskjellen?

Beskrivelse

Rynkebehandlingsalternativer er stadig mer. Det er mange benkprodukter, og folk vender seg også til deres helsepersonell for lengre varige alternativer. Skriv inn en botulinumtoksin (Botox) og dermal fyllstoffer er begge langvarige behandlinger. Hver prosedyre kan brukes til rynker, men det er flere forskjeller mellom de to som skal vurderes.

det er brukt

Botox og dermal fyllstoffer på samme måte kan brukes til å behandle rynker på ansiktet. Hver behandling leveres også ved injeksjon. Imidlertid har begge alternativene litt forskjellige bruksområder.

Botox

Botox seg selv er en muskuløs avslappende bakterie. Det har vært på markedet i over to tiår og har blitt brukt til å behandle nevrologiske lidelser som forårsaker muskel svakhet. Det brukes også til behandling av migrene og andre medisinske forhold.

Lær mer: Botox for hyperaktive blæren »

For behandling av rynker, er Botox hovedsakelig brukt til å behandle dynamiske rynker. Disse rynker forekommer naturlig rundt øynene og munnen, så vel som i øyenbrynene. De blir mer uttalt med l’alder. Botox injeksjoner slapp av musklene i nærheten av disse rynkene. Ikke la musklene bevege seg redusere utseendet på dynamiske rynker.

Botox brukes ikke til subtile linjer forårsaket av kollagenbrudd.

Legen din vil injisere musklene dine som bidrar til de spesifikke rynkene du vil behandle. Injeksjonsprosessen i seg selv tar bare noen få minutter med tydelige resultater innen to uker.

Dermal filler

Dermal fyllstoffer håndterer også ansikts rynker. De er hovedsakelig brukt til å behandle smilene i smilet, selv om fyllstoffene også kan brukes til å gjenta leppene eller kinnene. Noen ganger brukes de til håndbehandlinger eller for å redusere utseendet på arr. Imidlertid er dermal fyllstoffer ikke godkjent for å gjenta andre kroppsområder, for eksempel bryster.

Dermal fyllstoffer er tilgjengelige i forskjellige former og, som for eksempel Botox, er injiserbare. Noen er midlertidige og brukes hovedsakelig for myke vev i ansiktet i tråd med smilet. De US Food and Drug Administration Godkjent følgende alternativer:

 • Hydroksypatitt av kalsium (radiesse), en midlertidig gelløsning som varer 18 måneder
 • Kollagen, et midlertidig materiale som varer opptil fire måneder
 • Hyaluronsyre, et midlertidig materiale som mister sin effekt etter 6-12 måneder
 • Poli-L-melkesyre (Sculptra, Sculptra Estetisk), et kunstig materiale som varer i løpet av to år
 • Polimetylmetakrylat perler, L’Enkelt type permanent dermal fyllstoff tilgjengelig

Effektivitet

Botox er effektiv?

Botox-injeksjoner gir resultater for de fleste, ifølge American Academy of Ophthalmology (AAOS). Sannsynligvis vil du se tydelige effekter innen en uke fra # 8217; injeksjon. Bivirkningene er minimal og de fleste forsvinner etter kort tid. Du kan ikke merke alle effektene av Botox hvis du har visse forhold som hindrer dem. Du må snakke med legen din om alle disse potensielle risikoene på forhånd.

Når injeksjonene er mottatt, kan du fortsette dine daglige aktiviteter uten gjenopprettingstid. Effektene av Botox varer fra 3 til 4 måneder. Så, du trenger flere behandlinger hvis du vil beholde resultatene.

Hvor effektive dermal fyllstoffer er?

Dermal fyllstoffer anses også effektive, og resultatene varer lenger enn de totale Botox-resultatene. Resultatene varierer imidlertid avhengig av den nøyaktige typen fyller som er valgt. Som Botox, trenger du vedlikeholdsbehandlinger når fyllstoffene forsvinner.

Bivirkninger

Som med alle medisinske prosedyrer, kan både Botox og Dermal fyllstoffer innebære risikoen for bivirkninger. Det er også spesielle hensyn til å diskutere med legen din dersom du lider av eksisterende medisinske forhold. Evaluerer nøye alle følgende risikoer og fordeler.

Risikoen for Botox og bivirkninger

Sekund AAOS, Botox anbefales kun for sunne mennesker for å redusere risikoen for bivirkninger.

Mulige bivirkninger inkluderer:

 • Bruises i injeksjonsstedet
 • Fallende øyelokk, som kan ta flere uker å løse
 • Rødhet og øyeirritasjon
 • hodepine

L’ansettelsesinntak før mottak av Botox-injeksjoner kan bidra til å redusere mulighetene for enkelte bivirkninger. Du bør også forstyrre # 8217; inntak av antikoagulanter noen dager før for å unngå blåmerker.

Botox anbefales ikke hvis:

 • Du er gravid eller ammer
 • Har svake ansiktsmuskler
 • Han har for tiden hudproblemer, som tykk hud eller dype arr
 • har multippel sklerose eller en annen type nevromuskulær sykdom

Risiko og bivirkninger av dermal fyllstoffer

Dermal fyllstoffer innebærer muligheten for flere risikoer og bivirkninger i forhold til Botox. Alvorlige bivirkninger er sjeldne. Moderate bivirkninger forsvinner vanligvis innen to uker.

Noen bivirkninger inkluderer:

 • allergisk reaksjon
 • ekkymose
 • infeksjon
 • klø
 • nummenhet
 • rødhet
 • arr
 • sår

I de mest alvorlige tilfellene kan langvarig hevelse i ansiktet forekomme. Ismakninger kan bidra til å lindre nummenhet og midlertidig hevelse og hevelse. For å redusere risikoen for denne bivirkningen og andre, utfør allergologiske tester før du får et dermal fyllstoff hvis det anbefales for det aktuelle fyllstoffet.

Dermal fyllstoffer anbefales ikke for folk som røyker. Som med Botox injeksjoner, vil du motta de beste resultatene og færre bivirkninger hvis du er i god generell helse.

Kostnad, tilgjengelighet og prosedyre

Både Botox og Dermal fyllstoffer er allment tilgjengelige gjennom spesialister. De inkluderer relativt enkle prosedyrer utført på legekontoret, men sannsynligvis vil du først trenge en konsultasjon.

Ingen av de to prosedyrene er dekket av forsikring, men finansierings- eller betalingsalternativene kan være tilgjengelige via legen din.

Botox

Botox injeksjoner administreres av helsepersonell i behandlingen av noen del av ansiktet. De fleste dermatologer og oftalmologer tilbyr Botox-behandlinger. En av fordelene med Botox er at injeksjoner er trygge og effektive for de fleste uten behov for kirurgiske inngrep eller gjenopprettingstider.

Botox kan virke som en «8217; mer praktisk alternativ. Den gjennomsnittlige kostnaden for en økt er rundt $ 500, avhengig av de behandlede områdene og # 8217; geografisk område der du bor. Du vil imidlertid sannsynligvis trenge flere injeksjoner (biter d’needle) hvor mange vil du gjøre med dermal fyllstoffer.

Dermal filler

Dermal fyllstoffer administreres generelt av en hudlege eller en plastikkirurg, men administreres også av andre helsepersonell.

Kostnaden for dermal fyllstoffer varierer avhengig av fyllstoffet som brukes og hvor mange som brukes. Nedenfor er en detalj av estimerte kostnader for sprøyte, levert av Amerikansk samfunn av plastikkirurger:

 • Hydroksypatitt (radiesse): $ 687
 • Kollagen: $ 1,930
 • Hyaluronsyre: $ 644
 • Poli-L-melkesyre (Sculptra, Sculptra Estetisk): $ 773
 • Polimetylmetakrylat perler: $ 859

Det er viktig å merke seg at disse kostnadene bare er medium for hver dermal fyllstoffbehandling. Snakk med legen din om spesifikke estimerte kostnader for dine behandlingsmål.

Bunnlinjen

Dermal fyllstoffer kan produsere flere langsiktige resultater, men disse injeksjonene innebærer også flere bivirkninger enn Botox-injeksjoner. Du bør også huske på at Botox og Dermal fyllstoffer behandler litt forskjellige problemer og brukes vanligvis i forskjellige områder av ansiktet. De kan også brukes sammen som komplementære behandlinger for å få de ønskede resultatene. Vurder nøye alle alternativene dine med legen din.