Amnhemitis: Årsaker, symptomer og behandling

Så’er amnonitten?

L’Amnonite, også kjent som Choroamnionite eller Intra-Amnioticiotic infeksjon, er A’livmor, av Amniotics Sack (Bag D & # 8217, vann) og i noen tilfeller av fosteret.

L’Amnonite er svært sjelden, det skjer bare i omtrent 2 prosent 5 av graviditeter med fremdrift.

L’livmor er normalt et sterilt miljø (som betyr at det ikke inneholder bakterier eller virus). Imidlertid kan noen forhold gjøre livmoren utsatt for infeksjoner.

Når du verifiserer, # 8217; livmor infeksjon er en alvorlig tilstand fordi den ikke kan behandles vellykket uten å levere barnet. Dette er et spesielt problem når barnet er for tidlig.

Hva forårsaker infeksjonen?

Bakterier invaderer livmor uterus forårsaker amnonite. Dette skjer vanligvis på to måter. Først kan bakterier komme inn i # 8217; livmor gjennom morens blodstrøm. Den andre og vanligste måten er fra skjeden og fra livmorhalsen.

Hos friske kvinner inneholder vaginaen og livmorhalsen alltid et begrenset antall bakterier. I noen mennesker kan disse bakteriene imidlertid forårsake infeksjoner.

Hva er risikoen?

Risikoen for amnonitten inkluderer premiker, brudd på membraner og utvidet livmoderhals. Disse kan tillate bakterier i skjeden å få tilgang til livmoren.

Preterm Premature Membrane Break (AKA PPROM, Vannbrudd, 37 uker før 37 uker) presenterer den høyeste risikoen for amniotisk infeksjon.

L’Amnonite kan også forekomme under normal arbeidskraft. Faktorene som kan øke risikoen for amnonitt, inkluderer:

Hva er tegn og symptomer?

Symptomer på’Amnonite er variable. Et av de første tegnene kan være faste sammentrekninger med livmorhalsutvidelse. Disse symptomene sammen angir L’begynnelsen av premende arbeidskraft.

En kvinne vil vanligvis ha feber som spenner fra 100.4 til 102.2ºF, andre L’American College of obstetrikere og gynekologer.

Ytterligere symptomer kan omfatte:

  • føler seg som innflytelsen
  • Abdominal prestasjon
  • Penulent cervical drenering (drenering som er stinkende eller tett)
  • Akselerert hjerterytme i mor
  • Akselerert hjerterytme i barnet (kun påviselig ved å overvåke føtal hjertefrekvens)

Laboratorietester kan vise en økning i hvite blodlegemer. Hvis infeksjonen ikke er kurert, kan barnet bli syk og føtal hjertefrekvens kan øke. Dette er ikke åpenbart, med mindre moren er på sykehuset og koblet til en føtal hjertefrekvensmåler.

Uten behandling kan moren gå til for tidlig arbeidskraft. I sjeldne tilfeller kan en alvorlig infeksjon føre til fosterets død.

Moren kan til og med bli syk seriøst og utvikle sepsis. Sepsis er når infeksjonen kommer inn i mors blods blodsår som forårsaker problemer i andre deler av kroppen.

Dette kan inkludere lavt blodtrykk og skade på andre organer. Bakterier frigjør giftstoffer som kan være skadelig for kroppen. Dette er en farlig tilstand for livet. Behandle amnionitten så raskt som mulig, kan ideelt forhindre at dette skal skje.

Hvordan diagnostisert L’Amnonite?

Diagnosen av amnionitt under arbeid er basert på tilstedeværelsen av feber, livmorsorelighet, økning i antall hvite blodlegemer og maidorant amniotisk væske.

L’amniocentese (tilbaketrekking av en prøve av amniotisk væske) er ikke brukt til å diagnostisere amnionitten under normal arbeidskraft. Dette er vanligvis for invasivt når en mor er i arbeidskraft.

Som amnonitten blir behandlet?

Antibiotika må administreres så snart som mulig etter diagnose for å redusere risikoen er for moren og for fosteret. En lege foreskriver vanligvis disse legemidlene som skal administreres intravenøst.

En støttebehandling Hvordan spise isbomber, kule rommet eller bruk fans kan bidra til å kjøle en kvinnes temperatur.

Når en lege diagnostiserer en infeksjon på 8217, bør det gjøres innsats for å redusere arbeidet som mulig. De kan foreskrive L’oksytocin (pitocin) for å styrke sammentrekningen. L’Amnonite kan også være en årsak til dysfunksjonell arbeid, til tross for bruk av oksytocin.

Legene anbefaler vanligvis ikke en keisersnitt (keisersnitt) for en mor bare fordi den har amnonitten.

Hva er perspektivet for amnonitt?

Gjenkjenne og se etter en behandling for amnonitt er viktig for et godt utfall for mor og barn. En kvinne bør alltid ringe til legen sin hvis hun har feber som varer mer enn noen få timer.

Hvis du ikke ser etter omsorg, kan infeksjonen gå videre. Sepsis eller føtale komplikasjoner kan forekomme. Med antibiotika og potensiell økning i arbeidskraft, kan en kvinne og hennes barn ha et positivt utfall og redusere risikoen for komplikasjoner.