12 mat å unngå med IBS: Hva ikke å spise

Beskrivelse

Et sunt kosthold består vanligvis av å spise i moderasjon A’bredt utvalg av næringsstoffer. Hvis du har syndromet til’irritabel tarm (IBS), kan du merke at symptomene er aktivert etter å ha spist visse matvarer.

Symptomene kan variere fra person til person, så det er ingen liste over begrensede matvarer. Men unngår noen av de vanligste utløserne for symptomene på # 8217; IBS, kan du merke mer regelmessighet, mindre kramper og mindre hevelse.

Fortsett å lese for å finne ut hvilke matvarer som kan gjøre IBS ubehagelig.

1. Uoppløselig fiber

Fiberen legger til sunn masse til kostholdet. Integrert frokostblandinger, grønnsaker og frukt inneholder fibre. Selv om fibertoleranse er forskjellig for forskjellige mennesker, kan uoppløselige fibre forårsake eller forverre diaré i noen mennesker med IBS.

Konsentrere seg om den løselige fiberen. Husk at uoppløselige fibre kan lindre forstoppelse, men de kan også få deg til å føle seg hovent.

Mat med løselig fiber inkluderer:

 • Frokostblandinger, som mel d’havre og bygg
 • rotgrønnsaker, for eksempel gulrøtter og parsnips
 • Frukt, som bær, mango, appelsiner og grapefrukt
 • belgfrukter, som erter

2. Gluten

Innholdet av uoppløselig fiber i hele korn kan forårsake IBS-symptomer. Noen frokostblandinger kan forårsake andre problemer, nemlig rug, hvete og bygg, som inneholder gluten.

Gluten er en type protein som noen mennesker er allergiske. Denne tilstanden er kjent som celiac sykdom. Kan forårsake symptomer som de som er overordnede IBS i diaré.

Celiac sykdom er en autoimmun sykdom som manifesterer seg i enkelte individer som en reaksjon på glutininntaket. Det kan føre til endringer i tarmceller som resulterer i lav næringsopptak.

Noen mennesker har en glutenintoleranse uten immunresponsen eller endringene i tarmceller. Dette er kjent som ikke-celiac gluten følsomhet. Personer med denne tilstanden kan oppleve de samme negative bivirkningene og gastrointestinale symptomer på gluteninntaket av de med cøliaki.

Mange mennesker med IBS er også glutenintolerante. Noen studier har vist at gluten følsomhet kan være involvert i utviklingen av symptomene på # 8217; IBS for noen mennesker og glutenfrie dietter kan forbedre disse symptomene. Men alle er forskjellige. Finn ut hvordan Gluten påvirker # 8217; IBS vil være basert på # 8217; Individuell.

Den gode nyheten er at hver dag på markedet er det flere glutenfrie produkter. Hvis du ikke kan gjøre uten pizza, pasta, kaker eller kjeks, kan du alltid erstatte dem med glutenfrie alternativer.

3. meieri

Meieriprodukter er problematisk av to grunner. Først inneholder den fett, noe som kan øke diaréen. Det kan være nødvendig å bytte til fettfattige eller fettfrie meieriprodukter for å redusere symptomene. Og for det andre er mange mennesker med IBS laktoseintolerante. Hvis du er laktoseintolerant og lider av IBS, kan du vurdere alternativer til meieriprodukter som rismelk og soyaost.

Hvis du trenger å eliminere melkete meieriprodukter for å gjøre livet ditt mer komfortabelt, bør du vurdere å spørre legen din dersom du trenger et fotballilskudd.

4. Stekt mat

Frites og andre stekte matvarer er en grunnleggende mat i det typiske amerikanske dietten. Moderering er nøkkelen til disse matvarene. L’høyt fettinnhold kan være spesielt vanskelig for systemet for personer med IBS. Mat Fry kan faktisk endre kjemisk sammensetning av mat, noe som gjør det vanskeligere å fordøye. Vurder ideen om grilling eller matlaging din favorittmat for et sunnere, sunnere alternativ.

5. Bønner og belgfrukter

Bønner er generelt en «utmerket kilde til proteiner og fibre, men kan forårsake IBS-symptomer. Mens bønner kan øke massen i avføringen for å hjelpe forstoppelse, øker gass, hevelse og kramper også. Hvis du er som de fleste med IBS, anbefaler vi deg å legge til bønner til matlisten din for å unngå.

6. Drikker som inneholder koffein

Noen mennesker sverger på morgenkaffe for fordøyelseskolenheten. Men som alle drinker som inneholder koffein, har kaffe en stimulerende effekt på # 8217; tarmen som kan forårsake diaré. Kaffe, drikke og energidrikker som inneholder koffein kan utløses for personer med IBS. Hvis du trenger en utbrudd av energi eller stimulerer deg, bør du vurdere å spise en liten matbit eller ta en rask tur.

7. Bearbeidet mat

Noen mennesker tenker alltid ikke på hva de behandlede matene de spiser. Personer med IBS vil kanskje unngå disse matvarene. Behandlede matvarer inneholder ofte tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler som kan utløse IBS-rehabilisasjoner.

Også et stort antall bearbeidede matvarer, som forpakket frosne poteter eller mat, er ofte stekt eller rike på fett. Når det er mulig, forberede måltider eller kjøpe fersk mat alene, er ofte et bedre alternativ til de behandlede matene.

8. Sukkerfrie søtningsmidler

Uten sukker betyr det at det er bra for helse, spesielt når det gjelder IBS.

Disse søtningsmidler, også kjent som sukkeralkoholer, polyoler, kunstige søtningsmidler og sukkersubstitutter, finnes ofte i godteri uten sukker, tyggegummi, i de fleste diettdrikker og til og med i munnvannet. Disse produktene inneholder ingredienser som sukralose, kaliumcesulfam og aspartam. Disse ingrediensene er vanskelige for kroppen din absorbere, spesielt når du har l’IBS. Pass på at du leser ingrediensetikettene til et hvilket som helst produkt uten sukker som forbruk.

9. sjokolade

Chocolate barer og sjokolade candies kan utløse L’IBS på grunn av deres konsentrasjon av koffein og deres høye sukkerinnhold. Noen mennesker prøver forstoppelse etter å ha spist sjokolade. Det er noen veganske alternativer for sjokoladeelskere som folk med IBS ofte finner mer tolerable.

10. Alkohol

Alkoholholdige drikker er en god utløsende faktor for personer med IBS på grunn av måten kroppen fordøyer alkoholen. Øl er risikabelt ALL’Start fordi det ofte inneholder gluten og viner og blandede drikker inneholder vanligvis sukker.

L’Alkohol kan også være dehydrering, som kan påvirke funksjonaliteten til leveren og fordøyelsen.

Begrensende alkoholholdige drikker kan bidra til å redusere symptomene relatert til IBS. Hvis du har en drink, bør du vurdere en glutenfri øl eller en drink blandet med enkel Seltzer og uten kunstige søtningsmidler eller tilsatt sukkerarter.

11. Hvitløk og løk

L’Hvitløk og løk er gode smaksstoffer i mat, men de kan også være vanskelig å bryte ned for tarmen, som forårsaker gass. Gass og smertefulle kramper kan utlede fra rå hvitløk og løk og til og med kokte versjoner av disse matvarene kan utløses faktorer.

12. Brokkoli og blomkål

Brokkoli og blomkål er vanskelig å fordøye for folk, og derfor utløser de faktorer på # 8217; IBS. Når tarmen bryter disse matvarene, forårsaker gass og noen ganger forstoppelse, selv for folk uten IBS.

Grate brokkoli og blomkålhodet (også kjent som ris) kan gjøre fordøyelsesprosessen enklere for din myke tarm. Men det vil ikke eliminere risikoen for smertefull gass og diaré som kan forårsake IBS-utløsere.

Hva å spise i stedet

FodMap dietten (fermenterbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkuraides og polyoler) fokuserer på reduksjon eller L’eliminering av kortkjede fermenterbare karbohydrater. Forskning tyder på som fodmap høye innholdsmat er ikke godt absorbert fra # 8217; mykt tarm. Du tror de øker væsken i # 8217; tarmene og kreatinen mer gass, forårsaker smerte, gass og diaré.

Hvis du velger å følge FODMAP-dietten, bør du begrense:

 • Laktose og meieriprodukter
 • Produkter som inneholder mais sirup med et høyt fruktoseinnhold
 • lagt til fiber
 • Grønnsaker som brokkoli, hvitløk, artisjokker og løk
 • kikærter og linser

Maten du kan nyte under en FODMAP diett inkluderer:

 • melk uten laktose eller andre alternativer uten meieriprodukter
 • Ost som feta eller brie
 • Frukt som kiwi, melata melon, melon og jordbær
 • Grønnsaker som salat, gulrøtter, agurker, boksko, rops, poteter og auberginer
 • Proteiner som tofu, kylling, biff og fisk

Det er viktig å huske at fordøyelsen av alle og utløsende faktorene til maten vil være annerledes. Noen mennesker med IBS kan tolerere visse matvarer, mens andre ikke er. Kjenner kroppen din og lærer hvilke matvarer gjør at du føler deg bedre og begrenser de du reagerer.

Hvis du trenger ytterligere hjelp med kostholdet ditt i forhold til # 8217; IBS, er det en god ide å spørre en registrert dietitian.