Lån kne: Behandling, prognose og mer

Kneet er en kompleks artikulasjon som ligger mellom den øvre og nedre delen av beinet. Tre bein møtes på kneet ditt:

 • femur (femur)
 • Rotula (Rotula)
 • Tibia (Tibia)

Ulike typer brusk, leddbånd og sener av kneet er grunnleggende for riktig drift.

Et luksuriøst kneet oppstår når lårbenets stilling i forhold til tibia er avbrutt på # 8217; kneledd. Det kan skje gjennom juridisk traumer, som for eksempel fall, sportsskader og trafikkulykker.

Et lusty kne er forskjellig fra en lystet patter. Dette skjer når rotulasjonsbenet glir ut av sted. Det kan skje når en plutselig endring av retning eller et skudd mens foten er plantet på bakken.

Et lusty kne er en sjelden Men alvorlige skader. Dislokasjonen kan skade flere viktige ledbånd, blodårer og nerver. Helse og # 8217; Integritet av & # 8217; artikulasjon og ben kan være i fare.

Fortsett å lese for å lære mer om et lusty kne, som det er diagnostisert og dine behandlingsalternativer.

Hva er symptomene på et lusty kne?

Symptomene på en glans knee forekommer vanligvis umiddelbart og blir verre over tid. Noen ganger kan kneet glide tilbake til posisjon etter en dislokasjon. Det vil imidlertid være smertefullt, hovent og mest sannsynlig ustabilt.

Hvordan en dislokasjon av kneet er diagnostisert?

Etter en potensiell dislokasjon av kneet, vil den første prioriteten til en helsepersonell stabilisere den sårede lemmen.

Reduksjon eller reposisjonering av den skjeve artikulasjonen er viktig for å redusere trykket på huden, blodkarene og nerver i # 8217; berørt område. Noen ganger skjer reduksjonen spontant før du kan se en helsepersonell.

Når legen er stabilisert, kan legen vurdere L & # 8217;. De kan utføre forskjellige tester for å bestemme mengden skade på ligamentene som skjedde. Disse testene involverer generelt bestemmelsen av stabiliteten og bevegelsesområdet for bestemte knæredeler.

Siden et lusty kne kan forårsake potensielt alvorlig skade på blodkar og nerver av Dell & # 8217; artikulasjon, vil legen utføre en eksamen for å vurdere om skader har skjedd for disse strukturene. Denne eksamenen kan omfatte:

 • Håndleddet kontroll i forskjellige punkter av benet og kneet. Dette kalles pulskontrollen på den bakre og tilbake tibialpedalen, som ligger i kne- og fotregionen. De nedre pulser i sårbenet kan indikere en lesjon til et blodkar i benet.
 • Kontroll av blodtrykk i benet. Kalt ankel-armindeks (ABI), sammenligner denne testen blodtrykket målt i armen med blodtrykk målt i ankelen. En lav lav måling kan indikere liten blodstrøm til de nederste lemmer.
 • Kontroll av følelse av følelse eller følelse. Legen vil evaluere følelsen i sårbenet sammenlignet med det sunne benet.
 • Kontroll av nervøsitet. Tester som l & # 8217; elektromyografi (EMG) eller nerve ledningshastigheten (NCV) vil måle funksjonen til nervene i beinet og kneet.
 • Fargekontroll og hudtemperatur. Hvis beinet er kaldt eller endrer farge, kan det være problemer med blodkar.

L & # 8217; Bruk av bildebehandlingstester, som røntgenstråler og magnetisk resonans, kan hjelpe legen å se og diagnostisere skade som skjedde i bein, ledbånd eller kneet sener.

Videre kan en teknikk kalt arteriogram brukes til å evaluere skade på blodårene. Den kombinerer en injisert fargestoff og røntgen, slik at legen kan se hvordan blodet strømmer gjennom benene i bena.

Medfødt forstyrrelse av kneet (CKD)

CKD er en sjelden tilstand der kneet artikulasjon er mislubberet ved fødselen. Mange faktorer har blitt foreslått som årsaker. Det kan forekomme alene eller sammen med andre utviklingsforhold, for eksempel feil fot.

Legene diagnostiserer CKD etter fødselen. Generelt innebærer røntgenbilde av artikulasjonen. Behandlingsalternativer kan inkludere seriell eller kirurgisk fusjon.

Hva er behandlingen for et lusty kne?

Den første delen av behandlingen av et lusty kne er å sørge for at rotulaen er i riktig posisjon. Prosessen med å sette tilbake patentet kalles reduksjon.

Under reduksjonen vil en helsepersonell lære deg narkotika eller roe deg for ikke å føle smerte. Benet vil bevege seg på en slik måte at rotulasjonen er tilbake til riktig posisjon.

Etter reduksjonen vil beinet settes inn i en verge for å holde den stabil og forhindre at patellaen beveger seg igjen.

Kirurgi kan trenge å reparere ledbånd, blodårer eller skadede nerver. Hvis blodkarene er skadet, kan det være behov for umiddelbar kirurgi.

Konservativ behandling, som kan føre til immobiliseringen av den skadede leddet, kan brukes i noen tilfeller hvis:

 • L & # 8217; Articulation vises stabilt etter reduksjon
 • Ingen skade på blodkar eller nerver har skjedd
 • Knelamentene til kneet (MCL og LCL) er intakt

Selv om konservativ behandling kan stabilisere et kne, kan det også føre til stivhet og fremtidige problemer med artikulasjonen.

Uansett hvilken type behandling som kreves, trenger du rehabilitering, for eksempel fysisk terapi, etter en dislokasjon av kneet.

Ditt spesifikke rehabiliteringsprogram vil avhenge av alvorlighetsgraden av lesjonen og typen behandling du mottok. Legen din vil samarbeide med deg for å bestemme et rehabiliteringsprogram som passer for deg.

Hva er perspektivet for folk som har lobbet et kne?

Utsiktene for personer med en dislokasjon av kneet avhenger av mange faktorer, for eksempel:

 • Hvordan skjedde & # 8217; skade
 • L & # 8217; Enhet av skaden
 • Hvis C & # 8217; de var skade på blodkar eller nerver
 • Behandlingsmetoden som brukes
 • Hvor godt en person følger hans rehabiliteringsplan

Det er viktig å gjenkjenne og raskt motta behandling for et lusty kne. I tillegg til skade på blodkar og nerver, kan andre komplikasjoner inkludere compartmental syndrom og dyp venøs trombose.

Hvis skade på blodårene oppdages og repareres straks, er potensielle kunder gode. Men hvis det ikke er oppdaget, kan det være nødvendig å være amputasjon over kneet.

I tilfelle skade på nerver, er det lite sannsynlig at du kan gå tilbake til ditt fulle aktivitetsnivå etter behandling.

Rehabilitering for en glans kne kan be om mellom 9 og 12 måneder. I noen mennesker som har fullført behandlings- og rehabiliteringsprogram, kan en viss grad av stivhet, smerte eller dysfunksjon fortsatt være tilstede i treffet kneet.

Bunnlinjen

Et lusty kne er en alvorlig medisinsk tilstand som kan oppstå på grunn av traumer på grunn av ting som fall og sportsskader. Kan føre til ytterligere komplikasjoner, for eksempel skade på blodkar og nerver.

Hvis du mistenker at du er slått på kneet, se etter en nødsituasjon. En rettidig evaluering av en mistenkt dislokasjon av kneet er viktig. Hvis diagnostisert og adressert i tide, har gjenopprettingsutsikter blitt bedre.