Kan man si god jul i romjula?

Når er det greit å si god jul?

«God jul» bør brukes til de man kjenner

Når det kommer til å ønske andre et godt nyttår, mener han det samme gjelder der også. Når man treffer folk for siste gang før nyttår eller jul, spiller også inn.

Hvordan hilser man i romjula?

− «God jul» er den vanligste varianten. «Gledelig jul» er kanskje en litt eldre variant, og kanskje mest brukt på første juledag.

Når sier man gledlig jul?

Fra gammelt av har det blitt skapt en språklig tradisjon om at man før julaften sier «god jul», men at man etter julaften skal si «gledelig jul».

Når ringer julen inn?

Selve julehøytiden starter første juledag, slik at julaften ikke er en del av denne. Fra gammelt av var julaften dagen da det ble vasket, ryddet, pyntet og ordnet til selve høytiden. Julen ringes inn klokken 17 på julaften, og dette har sammenheng med at folk startet helgen (fikk fri) på denne tiden av dagen.

Hvor mange dager er det i romjula?

Romjul er perioden mellom julehelgen og nyttår, det vil si fra og med tredje juledag 27. desember til og med nyttårsaften 31. desember.

Når sier man vel overstått jul?

«Vel overstått» ble brukt som om man mente «du har overlevd denne jula, også», sier Bugge Amundsen. Folkloristikk-professoren mener at både «fortsatt god jul» og «vel overstått» er uttrykk som godt kan brukes til sjette eller 13. dag jul.

Når kan man si god helg?

God helg” -‐ er en fin hilsen og et godt ønske som vi deler med hverandre når en ser slutten på arbeidsuken.

Hva gjør muslimer i julen?

Også muslimer feirer jul, de pynter treet og gir hverandre gaver.

Hva skriver man på et julekort?

Vær kortfattet. Et julekort med et bilde på forsiden sier allerede mye i seg selv, så da holder det med noen få hyggelige ord inni. Denne typen julehilsen er perfekt til venner og familie som du treffer ganske ofte og som ikke trenger å bli oppdatert på hva som har skjedd i livet ditt det siste året.

Hva skriver man på julekort til sjefen?

Hun mener julekortet bør inneholde hva du har lykkes med i det siste året, hva du har lært, hva du kunne gjort bedre, hva avdelingen kunne gjort bedre og hvordan du vil bidra til at bedriften skal få et vellykket nytt år. Og avslutningsvis, hvis du kunne ønske deg tre ting fra det nye året, hva ville det da vært?

Hvordan feirer du jul?

I Norge blir julen feiret med julemat, levende lys og musikk; man gir hverandre gaver, de fleste pynter med juletre, og det er vanlig å holde julebord i forkant av julekvelden og juletrefest i romjulen.