Kan man få dekket øyeoperasjon?

Hvem kan ta øyeoperasjon?

Hvem kan ta laseroperasjon? Det korte svaret er: Så å si alle. Det lange svaret er at laser ikke er den eneste veien til perfekt syn uten briller og linser. Det er sant at noen har for tynne hornhinner eller synsfeil det er vanskelig å korrigere med laser.

Hvor trygt er laseroperasjon?

Til nå har millioner av mennesker i verden fått utført permanent synskorreksjon med synskorrigerende kirurgi. Laserkirurgi ansees som trygt, men som ved all annen kirurgi er det alltid en viss risiko for komplikasjoner.

Hvor mye koster ett øye?

17 900 kr / øye

For LASEK betaler du fra 449 kr/mnd. / øye når du velger rentefri avbetaling på 24 måneder. Du kan når som helst velge å betale ned raskere uten at det koster deg noe ekstra. Se fullstendige vilkår under.

Hvor mye koster laser behandling?

Generelle priser dermatologi /hudkirurgi
Konsultasjon kr 1250-1500
Konsultasjoner innen 3 mnd kr 950-1250
Laserbehandling egen prisliste, minstepris kr 1500
Fotodynamisk behandling(PhotoCure) , avh av antall lesjoner/størrelse, pr beh Kr 1350-1750
Kirurgisk fjernelse av føflekker, vorter, vevsprøve mm kr 1500 – 2500

1 weitere Zeile

Hva skal til for å få dekket Øyelokkoperasjon?

For å en plastisk operasjon dekket, må du ha en medisinsk begrunnelse. Det er også generelle kriterier som må oppfylles: Du må være frisk, røykfri og ha en kroppsmasseindeks under 27. – Overvekt behandles ikke med plastisk kirurgi, sier Bjordal.

Hvilke operasjoner dekker staten?

Operasjon av store bryster, tunge øyelokk og overflødig hud etter fødsel og vektnedgang er eksempler på inngrep som man kan få dekket av det offentlige. Det er utarbeidet nasjonale retningslinjer som plastikkirurger bruker for å vurdere hvilke pasienter som kan få dekket operasjon.

Hvem får dekket briller?

Personer med øyetilstander eller sykdom/lidelse som går utover synet kan i særskilte tilfeller få støtte til briller eller kontaktlinser. I tillegg kan personer som har økt risiko for å utvikle amblyopi, eller som har utviklet amblyopi, søke om briller/kontaktlinser til forebygging eller behandling.

Hvem kan ta øyelaser?

Du må være over 18 år (helst 20), hatt stabilt syn i minst to år (helst lengre). Ta gjerne med brilleseddel fra optiker, ev. gamle briller til forundersøkelse. Du bør ikke ha gjennomgått øyesykdommer.

Er øyeoperasjon farlig?

Det er svært sjelden det oppstår komplikasjoner ved øyeoperasjoner. Men i likhet med alle andre kirurgiske inngrep, finnes det også en viss form for risiko ved øyeoperasjoner, som for eksempel risikoen for infeksjoner.

Hvor nærsynt kan man bli?

Nærsynthet oppdages ofte ved 10-11-årsalderen

Da vil styrken normalt ligge på -1,00 til -1,50. – Nærsyntheten har da oppstått tidligere, men først når man når en viss styrke vil man selv, eller omgivelsene, begynne å reagere på at synet er dårlig.

Kan man bli blind av laseroperasjon?

Det finnes ingen kjente tilfeller i verden hvor laseroperasjon har medført at noen ble helt blinde. I svært sjeldne tilfeller kan man få en infeksjon på øyet etter operasjonen og om den ikke blir behandlet, kan det resultere i permanent synsnedsetting.