Hvordan utføre Cooper test?

Hvor lenge varer Cooper test?

Cooper test er en klassiker innenfor kondisjonstest. Den går i all enkelhet ut på å løpe så langt som mulig på 12 minutter. Den tilbakelagte distansen avhenger av alder, kjønn og kroppsvekt, og den gir derfor et svært godt mål på kondisjonen.

Hvordan gjøre det bra på coopertest?

Ikke åpne for hardt på testen. Løp de siste 6min raskere enn de første 6min. Til selve coopertesten anbefaler jeg å legge inn et par små drag før testen for å bli ordentlig varm. Enten korte stigningsløp eller 2x2min terskel.

Hvor fort må jeg løpe 3 km?

Det er kjempebra om du greier å jogge sammenhengende 3 km. 17 minutter er en fin tid, mens 22 minutter tilsier at du ikke løper så fort. Kanskje kan du på en av øktene i uken løpe 3kmfort du bare greier, mens på den andre kan du løpe helt rolig, og den tredje kan for eksempel være intervallpreget (f.

Hvor lang tid bruker man på 3000 meter?

3000m en distanse som man som regel ikke bruker mer enn fra 13-20 min på å gjennomføre, utifra form. derfor er det like viktig å trene på å holde et høyt tempo over en gitt tid for å klare målet du setter.

Hvordan kan du teste utholdenheten?

En av de aller enkleste testene man kan gjøre for å måle utholdenhet er Cooper-testen.. Man løper så langt man klarer på 12 minutter på flatt underlag. Resultatet er basert på hvor langt man kommer, samt alder.

Hvordan trene til coopertest?

Trene for å bli raskere på Cooper test

For å bli bedre på Cooper test bør du derfor trene løping med lav, moderat og hard intensitet. Siden du kommer til å løpe på anerob terskel, og kanskje noe over mot slutten av testen, bør du også legge inn noe trening med maksimal intensitet.

Hvor lang er en idrettsbane?

En utendørs friidrettsbane er en 400 meter lang rundbane med to langsider og to svinger. Banens indre begrensning er en hvit list (kan erstattes av en hvit linje på langsidene), og banelengden måles 30 centimeter fra utsiden av listen.

Hvordan løpe 3000 meter?

Når du skal trene til 3000 meter, må du trene variert med lav, moderat og hard intensitet. Hovedvekten bør alltid, som for all løpetrening, være med lav intensitet. I tillegg bør du trene med moderat til hard intensitet. Det kan være fartslek, intervalltrening og tempotrening.

Hva er bra kondisjon?

Med et høyt kondisjonstall kan du være fysisk aktiv lenger og med høyere intensitet. For kvinner rundt 30 år, er kondisjonstallet bra hvis det er over 43. For menn bør det være over 48. Kvinnelige eliteutøvere har ofte et kondisjonstall på over 70, mens mannlige eliteutøvere har et kondisjonstall på over 80.

Hvordan måle kondisjon?

Kondisjonstall: Cooper-testen

Denne type test går ut på at du skal løpe så langt som mulig på 12 minutter. Deretter måler du distansen du har tilbakelagt, og ut fra det kan du finne fram til ditt estimerte kondisjonstall.

Hvor lang tid tar det å gå 3 km?

Fruktfat skrev: de tre km er jo med i reisetiden, dvs i en halvtime + 1 time på tog. tur/retur = 3 timer.